
07 feb Hartig Valentijnsbroodje met mozzarella en tomaat
Een simpel en lekker recept met liefde gemaakt dit hartige Valentijnsbroodje met mozzarella en tomaat. Heel simpel om te maken en een leuk gerechtje met een kleine attentie en natuurlijk heel erg lekker. Maak het broodje voor het ontbijt, brunch, lunch, high tea of als snack om mee te verrassen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Valentijnsbroodje met mozzarella en tomaat 4 stuks
- 8 vellen bladerdeeg
- 1 tomaat
- 1 bol mozzarella
- 2 eetlepels pesto
- 1 theelepel paneermeel
- 1 ei
Tips voor de bereiding van de valentijnsbroodjes met mozzarella en tomaat
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- mengschaal
- vork
- lepel
- ovenschaal
- bakpapier
- hart uitsteekvorm
- mes

Recept voor hartige Valentijnsbroodje met mozzarella en tomaat
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vulling voor de tomaat mozzarella broodjes
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit bijna helemaal ontdooien. Snijd de tomaat in kleine vierkante blokjes. Breek de mozzarella in stukken. Kluts het ei.
Hartjes bladerdeegbroodjes maken
Snijd de bladerdeeg vellen in hartvorm. Dit mag best een beetje hoekig, want je gaat ze uiteindelijk dicht drukken op elkaar en dan kun je ze boetseren. Leg alleen twee bladerdeeg vellen op elkaar, zodat het formaat het zelfde is. Leg de vier onderste hartvormige vellen naast elkaar op de ovenplaat. Strooi hier een beetje paneermeel overheen. De mozzarella en tomaat zijn nogal vochtig en het paneermeel neemt dit vocht op. Verdeel de tomaat en mozzarella over de harten. Niet te veel, van de bovenste bladerdeeg mag niet breken. Misschien heb je nog een beetje tomaat en mozzarella over. Smeer het bovenste vel dun in met pesto en leg dit vel met de pesto kant op het hart. Druk het hart zacht dit. En druk het met een vork aan de zijkant subtiel dicht. Je krijgt dan ook mooie streepjes in het hart.

Smeer met een kwastje de hartjes in met ei aan de bovenkant. De broodjes zijn klaar voor de oven. Plaats ze hier 18 minuten in op 200 graden. Fijne Valentijnsdag!
Valentijnsdag recepten
- Zoet broodjes met kersen en appel vulling
- Hartjeskoekjes roze chocolade
- Saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnalen
Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's