hartig Valentijnsbroodje met mozzarella en tomaat valentijnsrecept

Hartig Valentijnsbroodje met mozzarella en tomaat

Deel deze post

Een simpel en lekker recept met liefde gemaakt dit hartige Valentijnsbroodje met mozzarella en tomaat. Heel simpel om te maken en een leuk gerechtje met een kleine attentie en natuurlijk heel erg lekker. Maak het broodje voor het ontbijt, brunch, lunch, high tea of als snack om mee te verrassen.

Ingrediënten Valentijnsbroodje met mozzarella en tomaat 4 stuks

8 vellen bladerdeeg
1 tomaat
1 bol mozzarella
2 eetlepels pesto
1 theelepel paneermeel
1 ei
een grote hart snijvorm, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf

Tips voor de bereiding van de valentijnsbroodjes met mozzarella en tomaat

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 20 minuten
Benodigdheden: mengschaal, vork, lepel, ovenschaal, bakpapier, hart uitsteekvorm, mes

P.s. dit zijn de hoeveelheden en benodigdheden voor grote broodjes, maar je kunt ook met de zelfde hoeveelheid 16 kleintjes maken voor high tea, vriendinnenbrunch of natuurlijk wisselen met de ingrediënten.

Recept voor hartige Valentijnsbroodje met mozzarella en tomaat

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit bijna helemaal ontdooien. Snij ondertussen de tomaat in kleine vierkante blokjes. Breek de  mozzarella in stukken. Kluts het ei.

Snij de bladerdeeg vellen in hartvorm. Het is niet nodig om dit heel creatief te doen. dit mag best een beetje hoekig, want je gaat ze uiteindelijk dicht drukken op elkaar en dan kun je ze boetseren. Leg alleen twee bladerdeeg vellen op elkaar, zodat het formaat het zelfde is.

Leg de vier onderste hart vormige vellen naast elkaar op de ovenplaat. Strooi hier een beetje paneermeel overheen. De mozzarella en tomaat zijn nogal vochtig en het paneermeel neemt dit vocht op. Verdeel vervolgens de tomaat en mozzarella over de harten. Niet te veel, van de bovenste bladerdeeg mag niet breken. Misschien heb je nog een beetje tomaat en mozzarella over. Smeer het bovenste vel dun in met pesto en leg dit vel met de pesto kant op het hart. Druk vervolgens het hart zacht dit. En druk het met een vork aan de zijkant subtiel dicht. Je krijgt dan ook mooie streepjes in het hart.

valentijnsrecept kaas en tomaat broodje

Smeer met een kwastje de hartjes in met ei aan de bovenkant. De broodjes zijn klaar voor de oven. Plaats ze hier 18 minuten in op 200 graden. Fijne Valentijnsdag!

Extra verrassen? Aan de buitenkant zie je niet wat de vulling is van de broodjes, maak naast het hartige broodje ook een zoet hartig broodje.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Hartige valentijnsbroodjes met tomaat en mozzarella valentijn recept

Geen reactie's

Geef een reactie