Steak Tartare Aziatische wijze Recept van Foodblog Foodinista

Aziatische steak tartare

Deel deze post

Steak tartare een echte klassieker, en die klassieker kun je ook gewoon hier vinden op de blog. Maar een Aziatische steak tartare met extra pit een steak tartare met een twist is ook een aanrader, wanneer je een keer wilt verrassen en gewoon eens iets anders wilt. Ik haalde weer een mooi stuk ossenhaas in huis van de keurslager, want één van de geheimen van steak tartare is natuurlijk: Prachtig, mals vlees van de slager en dat mag dan ook wel iets meer kosten. Sowieso eten wij ongemerkt de laatste jaren minder vlees en is de kwaliteit van het vlees wat wij eten omhoog gegaan. Een vegetariër zal ik niet snel worden, maar we eten wel bewuster vlees. Een steak tartare is daarbij dan ook echt favoriet als voorgerecht en hoofdgerecht in een restaurant, maar ook om zelf te bereiden. Ook de zalmvariant eventueel die je hier kunt vinden. Het is tijd voor bereiding, die eigenlijk heel simpel is, het gaat om de ingrediënten, maar evengoed om de benodigdheden voor de bereiding, zoals scherpe messen. Oké ik ga het recept Aziatische steak tartare met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Steak Tartare Aziatische wijze Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Aziatische steak tartare voor 2 personen

 • 200 gram ossenhaas vers van de slager
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels sesamzaadjes
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 1 theelepel witte wijn azijn
 • 1 eetlepel olijfolie
 • handje verse koriander
 • 1 teentje knoflook
 • 2 schijfjes limoen
 • 3 bosuitjes
 • snufje peper en zout

Steak tartare als voorgerecht of hoofdgerecht?

Eet je de Aziatische steak tartare als hoofdgerecht serveer dan gegrild toast bij de steak tartare. Is de steak tartare een hoofdgerecht dan zijn frietjes altijd een feestje. Maak de lekkerste frieten in de airfryer volgens dit recept.

Tips voor de bereiding van de Steak tartare op Aziatische wijze

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mengschaal, knoflookpers, koekenpan, garneerring, garde. goed koksmes en als tip een messenrol voor je koksmes, spatel

Leren messenrol voor je keukenmessen

Al een aantal jaren spaar ik mijn collectie koksmessen uit waar ik vooral vlees en visgerechten mee bereid. Deze koksmessen geven een extra kwaliteit aan de bereiding van de gerechten, maar goede messen zorgen ook voor gemak in de keuken. Wat ik alleen een probleem vind is het goed bewaren van deze messen in de keuken, daarbij maken wij ook nog veel gebruik van onze barbecues en koken wij dus ook veel buiten. Al jaren ben ik geen fan een messenblok. Ik heb een keer gezien hoe vies deze worden. Daar wil je geen mes inzetten. Ooit hadden wij een magneetstrip hadden, maar sinds er kinderen in huis zijn vind ik dit geen veilige optie meer. Nu liggen de messen veilig in de lade, maar dit is geen mooie optie en zonde van de messen. Nu weet ik wat wil een leren messenrol van Witloft, van de schorten. Mooi van kwaliteit, de messen zijn veilig opgeborgen en je kunt de messen ook nog makkelijk meenemen naar een andere locatie. Dit is mijn tip voor het bewaren van koksmessen. Een goed en scherp mes gebruik je tenslotte ook bij het maken van een goede steak tartare. De ossenhaas moet fijn gesneden worden.

Steak tartaar zelf maken met Aziatisch twist

Recept Aziatische steak tartare

Snijd de ossenhaas voor de steak tartare

Haal de ossenhaas uit de koelkaas en snijd deze met het koksmes goed fijn, maar hoe doe je dat? Snijd als eerste lange stroken. Deze zijn wellicht 0,5 cm breed, maar door de dikte nog 4 cm hoog dus snijd ook daar weer strook van, van 0,5 cm dik. Zo heb je allemaal strookjes ossenhaas. Hak vervolgens rustig de steak tartare fijner, totdat je allemaal kleine blokjes hebt. Snijd rustig en laat het mest door de ossenhaas heen glijden. Een goed scherp kokosmes moet eigenlijk het werk doen. Verzamel de ossenhaas in een schaal bewaar deze in de koelkaast en afgedekt.

De Aziatische steak tartare op smaak brengen

Verhit een koekenpan en bak daarin voor één minuut de sesamzaad en het teentje knoflook, niet uitgeknepen. Laat dit vervolgens afkoelen in een schaaltje. Snijd de bosuitjes fijn en snijd de koriander fijn. Bewaar een klein beetje koriander en sesamzaad apart voor de garnering. Meng de bosuitjes, koriander, sesamzaad en fijngeknepen knoflook door de ossenhaas. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Zet alles terug in de koelkast.

Dressing voor de steak tartare met Aziatische twist

Split de eieren en bewaar alleen het eigeel. Klop met een garde het eigeel tot een glad geheel. Klop de olijfolie, azijn, sojasaus en sesamolie.

Serveer de Aziatische steak tartare

Verdeel de steak tartare in de garneerringen. Druppel de Aziatische dressing rijkelijk rondom de steak tartare en garneer de steak tartare met extra sesamzaad en koriander. Serveer eventueel de schijfjes limoen bij de steak tartaar voor extra frissigheid en eet de steak tartare afhankelijk naar smaak met brood of frietjes. Eet smakelijk!

Steak tartaar zelf maken met Aziatisch twist

Meer zalige steak of biefstuk recepten?

Maak dan ook eens één van de volgende recepten:

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie