Dineren bij wijn restaurant in Boedapest Zeller Bistro - Tip van Foodinista

Wijn restaurant in Budapest – Eten bij Zeller Bistro

Deel deze post

In Budapest kun je heel lekker eten en drinken. Sowieso heeft de Hongaarse hoofdstad en rijke eet en drinkcultuur. Dat is al een reden om de Samsonite koffer in te pakken en om op het vliegtuig te stappen voor een weekendje weg! Wel is het belangrijk dat je de plekjes moet weten te vinden. Op de blog deelde ik al eerder 5 leuke tips met je in de Hongaarse hoofdstad Budapest, voor wanneer je een weekendje of langer naar de mooie stad gaat in Hongarije, want het is de moeite waard, maar deze keer ga ik uitgebreider in op één speciaal restaurant, namelijk het wijn restaurant Zeller bistro in Budapest waar de Hongaarse keuken naar een iets hoger niveau wordt gebracht. Geen standaard goulash, maar mooie Hongaarse specialiteiten met natuurlijk Hongaarse wijnen, want daar weet dit wijn restaurant wel raad mee.

P.s. onze dagen in Budapest waren heel bijzonder. Waarom? Dat lees je hier.

Dineren bij wijn restaurant in Boedapest Zeller Bistro - Tip van Foodinista

Dineren bij wijn restaurant Zeller Bistro in Budapest

Uit eten gaan in Budapest is eigenlijk nooit een echte dure aangelegenheid. Dat geeft een reden om er toch maar eens echt van te genieten denk ik zo. Het geeft ook de ruimte om wellicht van meer luxe te genieten dan dat je wellicht normaal zou doen of om je te laten verrassen door de rekening achteraf die altijd hard meevalt. Ook bij Zeller Bistro kun je een avond genieten en je laten onderdompelen door de Hongaarse culinaire keuken en uiteindelijk denken dit valt echt mee! Hongaarse luxe producten of gerechten waar je in Nederland best veel voor betaald zijn daar streekproducten en dan lage Forint erbij. Maar wat zijn dan de Hongaarse producten die je in een restaurant als Zeller Bistro kunt verwachten?

Eend in Rode wijn saus Dineren bij wijn restaurant in Boedapest Zeller Bistro - Tip van Foodinista

Wijn restaurant in Budapest -De Hongaarse luxe keuken

Natuurlijke kennen we allemaal de Hongaarse Goulash, mijn recept kun je ook hier vinden, maar daar zal je alleen een extra mooie variant van vinden bij Zeller bistro en eigenlijk is het zonde om daar voor te kiezen. Want wat zijn dan Hongaarse streekproducten? Misschien zou je het niet verwachten, maar eendenborst, fois gras, truffel, paddenstoelen, wild zwijn, kip, kalkoen, mooie salami’s, paprika en dan natuurlijk gecombineerd met de Tokaj wijnen in diverse rijpingen.

Dineren bij wijn restaurant in Boedapest Zeller Bistro - Tip van Foodinista
Hongaarse fois gras Dineren bij wijn restaurant in Boedapest Zeller Bistro - Tip van Foodinista

Hoe was ons diner bij Zeller Bistro

Maar hoe was onze ervaring bij Zeller Bistro. Vooraf zagen wij al dat Zeller Bistro niet alleen om het eten en drinken draait. Zeller Bistro is een totaal ervaring. Een aantal jaar terug was Zeller Bistro een ruïne discotheek. Ook wel een beetje jammer dat deze er niet meer is, want ook dat was een ervaring! Maar eerlijk gezegd vind ik het wijn restaurant nu meer bij mij passen dus het is prima zo. De ambiance van nu is mooi. Je komt binnen in het bargedeelte waar je ook kunt dineren, maar ik adviseer je om te reserveren in de binnentuin die in de winter dicht is. Daar speelt in het weekend ook vaak een jazzbandje en je kunt dineren in twee rondes; een vroeg en late. Bij Zeller Bistro zijn de faciliteiten voor kinderen ook aanwezig, maar ik vind het restaurant verder niet kindvriendelijk en uiteindelijk kan dat ook voordelen hebben voor een genietmoment samen of met vrienden. Wij genoten op de avond zelf zelf van een Hongaarse fois gras met broiche brood, bospaddenstoelen soep met Hongaarse truffel, rosé gegrilde eend en Hongaarse steak. Het diner sloten we af met de cheesecake van het huis, want ook dat kunnen ze heel goed; cheesecake bakken!

Hongaarse steak met linzen en diverse seizoensgroente Dineren bij wijn restaurant in Boedapest Zeller Bistro - Tip van Foodinista
Cheesecake van het huis Dineren bij wijn restaurant in Boedapest Zeller Bistro - Tip van Foodinista

Meer informatie over zeller bistro kun je hier vinden.

Weekendje naar Budapest? Zo plan je de reis.

Zin gekregen in het proeven van Boedapest na de trips voor lekker eten en drinken in Boedapest? Het makkelijkste reis je naar Boedapest met een vlucht vanuit Amsterdam met KLM of een vlucht vanuit Eindhoven met Wizz Air. Afhankelijk van bagage zijn beiden meestal even aantrekkelijk. Vervolgens kun je naar makkelijk naar het centrum van Boedapest reizen. Wij gebruiken meestal de snelbus vanaf het vliegveld naar het centrum. Deze reist naar drie grote metrostations. Rondom deze metrostations bevinden zich diverse hotels en appartementen. Of je reist vanuit daar verder met de metro, maar daar zijn wel, in verband met je bagage, grote roltrappen. Geen aanrader dus. In Boedapest is een Boedapest Citycard een aanrader. Je reist gratis met het Openbaar Vervoer door de stad. Ik ken de weg goed en dus ook de tussenstraatjes, maar de afstanden zijn groot. Met de citycard kun je ook gratis of met korting naar diverse toeristische attracties. Meer informatie ga je hier vinden. Er zijn diverse kaarten, maar ik zou de kaart van het Visit Budapest zelf aanraden. Je kunt bijvoorbeeld een therme bezoeken en de grootste synagoge van Europa.

Hotel tips in Boedapest

De keuze voor hotels in Boedapest is zeer groot. In de afgelopen jaren verbleven wij in basis hotels, maar wel op mooie locaties. In de zomer vind het prettig om dicht bij de Donau te verblijven. Dan is het NH Hotel Budapest een favoriet. Je bent dan dicht bij de Vaci Utca, meer budget is het Ibis Budget een aanrader meer in het centrum gelegen. In de winter hebben wij zonder kinderen verbleven in het Mercure Hotel bij Kalvin Ter en bij diverse leuke restaurants. Met de kinderen kiezen wij voor een appartement zoals deze appartement in Budapest voor echt een budget prijs, maar wel van alle gemakken voorzien. Tijdens mijn uitwisseling woonden wij 6 maanden lang in deze appartementen.

Zin gekregen in een weekend Budapest? Ga dan op zoek naar een fijn hotel in Budapest! Met deze tips ga je sowieso een fijn hotel in het centrum van Budapest vinden. Start hier met je zoektocht.

Algemeen 728x90

Meer reistips van Foodblog Foodinista

Meer culinaire reis tips? Lees dan ook mijn culinaire wintersport ervaring in Frankrijk, de ervaring bij Restaurant Brioude in de Ardeche of ga mee naar Toscane en leest hier de leukste tips in Toscane aan de kust. Natuurlijk kun je hier ook nog meer ervaringen en tips in Boedapest vinden.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie