Top 5 bestemmingen voor je last minute stedentrip in Europa

Top 5 bestemmingen voor je last minute stedentrip in Europa

Deel deze post

Oostenrijk

Oostenrijk staat voor veel mensen gelijk aan wintersport en bergen, maar het land is eigenlijk veel meer dan dat. Voor een last minute stedentrip in de zomer moet je hierheen. Neem bijvoorbeeld Salzburg, de thuisstad van Mozart. Hier zijn de straten hier gevuld met barokke gebouwen en heerlijke bakkerijtjes. Wenen heeft ook veel te bieden, denk maar aan het huis van Freud, het Fuschl kasteel (van Sissi), mooie natuurparken even buiten de stad en uiteraard vele concertmogelijkheden om de wereldberoemde opera te aanschouwen. Ook Linz is zeer de moeite waard en een goede afsluiter voor je last minute stedentrip.

Top 5 bestemmingen voor je last minute stedentrip in Europa

3-daagse kerstmarkt Münster

Dichtbij de Duits-Nederlandse grens (ideaal voor een last minute stedentrip dus) vind je een oude Hanzestad genaamd Munster. Loop je hier door de straten dan ga je terug in de tijd, het lijkt namelijk net of je in de middeleeuwen bent! Al die kleine steegjes, gotische bouwwerken en de met kasseien gevulde straatjes zorgen voor een leuke sfeer, en in de kerstdagen wordt dit alleen nog maar versterkt. Tijdens je verblijf in het hotel raden we je vooral aan om de warmte en gezelligheid van de Kerstmarkt op te zoeken, maar vergeet zeker niet de omgeving van het Münsterland! Je vind hier namelijk veel mooie kastelen en oude burchten.

Dusseldorf

Dusseldorf? Let’s go! Of beter gezegd, auf geht’s! Wil je nog snel even last minute weg met de kerst, ga dan op stedentrip naar Düsseldorf. De kerstmarkt van deze stad is een van de meest sfeervolle van heel Duitsland, en ligt bovendien erg dicht bij de Nederlandse grens. Je zult verblijven in een prima hotel, van waaruit je perfect de kerstmarkten kunt bezoeken. Huh? Er is toch maar 1 kerstmarkt? Ja dat klopt! Maar in Düsseldorf is deze verdeeld over zes plekken door het stadscentrum. Hoe leuk is dat! Voor een last minute stedentrip tijdens de kerst is dit een zeer geschikte optie, juist omdat een kerstmarkt leuk is voor jong en oud, en Düsseldorf bovendien een prachtige stad is die ook nog eens dicht bij huis is!

4 dagen Berlijn met de kids

Wil je er nog snel even tussenuit met de kids? Ga dan op last minute stedentrip naar Berlijn! De Duitse hoofdstad is bij uitstek geschikt voor een aantal tagen vertier en is goed voor zowel het vermaak als voor de culturele opvoeding. Zo heb je er een reusachtige dierentuin, maar ook overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en de Koude oorlog wat een goede afwisseling vormt voor de kids. Op deze last minute stedentrip verblijf je in tophotels, ga je onder andere op boottocht en maak je een puzzeltocht door de stad. Ideaal dus!

Top 5 bestemmingen voor je last minute stedentrip in Europa

Noorderlicht in Tromsø

Tromsø ligt in het hoge noorden van Noorwegen, en is daarom bij uitstek geschikt voor een last minute stedentrip in de winter. Je zult bij deze reis op zoek gaan naar het welbekende noorderlicht, en dat is dan ook het northern highlight van de trip. Tevens verblijf je in ruim voorziene hotels en kun je de Noorse cultuur door naar middernachtconcerten te gaan en te genieten van het actieve uitgaansleven.

Zin in een citytrip? Lees meer reisverhalen!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een citytrip naar Newcastle? Lees het reisverhaal hier of ga naar Oost Europa en lees de leukste tips in Budapest hier.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie