29 mrt Wentelteefjes van paasbrood
Ik ben denk ik niet de enige ben die na de Paadagen, en ook na de Kerstdagen herkennen we het wel, met restjes Paasbrood of Kerstbrood blijft zitten. Al gaat dit recept over wentelteefjes van Paasbrood die ik simpel in de oven maak, ook met Kerstbrood is het een echte aanrader en dan gaat het verder gewoon precies het zelfde. Wat ik helemaal zonder vind is om het brood weg te gooien of om droog brood te eten, omdat het er nog ligt. Maak het gewoon weer smeuïg en maak er nog even een verwen ontbijtje mee. Snel gemaakt en eigenlijk geen omkijken naar.
Ingrediënten wentelteefjes van Paasbrood voor 2 tot 3 personen
- 6 sneetjes Paasbrood
- 1 ei
- 200 ml melk
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels jam naar keuze (ik gebruikte vijgenjam)
- 6 dobbelsteentjes boter
Tips voor de bereiding van de Paasbrood wentelteefjes
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en oven 25 minuten
Benodigdheden: Maatbeker, ovenschaal, garde, lepel, theelepel
Recept voor Paasbrood wentelteefjes uit de oven
Start met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
Giet in de maatbeker de 200 ml melk en kluts het ei erin, dit moet heel goed, anders krijg je scrumbled eggs in de oven. Meng vervolgens het poedersuiker en de kaneel er doorheen.
Verdeel het brood over de ovenschaal en giet het mengsel over het Paasbrood.
Verdeel theelepeltjes jam over het brood en de klontjes boter over het brood. Deze gaan smelten en verspreiden zich uiteindelijk.
Plaats de wentelteefjes voor 25 minuten in de oven op 175 graden.
Serveer er eventueel nog extra jam bij en de wentelteefjes zijn klaar voor het ontbijt.
Paasrecepten van Foodblog Foodinista
Meer paasrecepten zijn verzameld op de blog. Maak anders ook eens de eiersalade met truffel voor bij het Paasontbijt.
Ook dol op wentelteefjes en natuurlijk is het zonde om niks met je oude brood te doen. Bij de ontbijtrecepten staan nog meer ideeën voor wentelteefjes recepten.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's