Coquilles met parelgort risotto weekendje apeldoorn kingstreet restaurant Bilderberg Keizerskroon foodblog Foodinista

Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon

Deel deze post

Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel erg leuk. Voordat ik mama werd van Florian en Eric natuurlijk papa van Florian gingen wij regelmatiger samen een weekendje weg. Nu vind ik het nog steeds even leuk, maar is het meer een gezinsuitje. Al zijn we al wel met vrienden naar Leuven geweest en naar Düsseldorf. Ik mag niet klagen hoor, want ik reis veel. Dat weet ik ook en ik vind het geweldig, maar dit weekendje was de eerste keer dat Eric en ik echt samen een weekendje weg gingen. Gewoon met z’n tweetjes sinds twee jaar. Echt lang geleden. Best wel onbewust eigenlijk. De tijd is best wel snel gegaan. Een kindje, een nieuw huis gekocht, volledig verbouwd en dan gaat alles snel. Naar dit weekendje rust en ontspanning keken we dan ook heel erg uit! Een weekendje naar Apeldoorn. Eigenlijk een te leuke omgeving om niet zo veel te gaan doen. Maar toch gingen wij voor de ontspanning. Relaxed hotel met een goed restaurant, zodat we beiden wijntjes konden drinken en zo ons bed in konden rollen en de volgende ochtend ontspannen konden gaan ontbijten. Zo zag het weekendje Apeldoorn er een beetje uit. Hapje, relaxen en genieten. Overnachten bij Bilderberg de Keizerskroon, wandelen naar het koninklijk paleis, terrasje pakken en dineren bij het Kingstreet restaurant. En daar heb ik een leuk verslag van.

Een weekendje Apeldoorn, een goed idee!

Een weekendje Apeldoorn vind ik een heel goed idee! Eigenlijk weet ik nu al dat wij er ook nog een keer terug komen met Florian, want er is zo veel te doen met kinderen. Alleen nu ging het om onze ontspannen. Wij checkten in bij het Bilderberg hotel De Keizerskroon. Een best wel recent gerenoveerd hotel en gingen eerst onze kamer bekijken. Heel leuk om te zien dat daar huisgemaakte chocolade op ons stond te wachten!

Huisgemaakte Bonbons welkom bij Bilderberg Keizerskroon foodblog Foodinista

Die konden we natuurlijk niet laten staan, vooral niet te lang aangezien het 25 graden was en vooral het smelten zonde zou zijn.

Vrijmibo weekendje Apeldoorn Bilderberg Keizerskroon foodblog Foodinista

Om vervolgens door te lopen naar de koninklijke tuinen, helaas was het al een beetje laat om er nog echt naartoe te gaan, maar op de to do voor de volgende keer. Wij gingen voor het terras voor de VrijMiBo.

Kingstreet Restaurant Apeldoorn

Om daarna aan te schuiven bij het Kingstreet Restaurant.

Dineren bij Kingstreet Restaurant

broodjes met boter en ingelegde augurkjes Kingstreet restaurant foodblog Foodinista

Het diner start je natuurlijk met een smaakmaker. Broodjes, ingelegd zuur en worst uit de streek van slagerij van Broekhuizen uit Dalfsen. Die echt te heerlijk was en als ik dichterbij zou wonen, dan zou ik deze vaker zelf shoppen.

Crostini met Hollandse mozzarella foodblog Foodinista bij Kingstreet restaurant

Het diner startten we echt met de crostini met Hollandse mozzarella en een horentje gevuld met geitenkaas mousse, hazelnoot en een frisse cress van komkommer. Erg leuk is dat het Kingstreet graag gebruik maakt van streekproducten, als de Hollandse mozzarella.

Salade nicoise met makreel bij Kingstreet in Apeldoorn eetdagboek juli van foodblog Foodinista

Het echte voorgerecht was een salade nicoise met makreel. Een hele leuke afwisseling, waardoor het eigenlijk geen salade nicoise meer is, maar dat mocht zeker de pret niet drukken, want het was heerlijk!

Parelgort risotto met coquilles kingstreet restaurant bilderberg Apeldoorn

Vis is belangrijk op het menu. Van makreel naar coquilles met parelgort risotto. Ik neem terug dat ik parelgort niet zo vind. Deze risotto vond ik zeker wel smakelijk. Ik ga het ook een keer zelf proberen.

Hoofdgerecht drieluik van kalf bij Kingstreet restaurant Apeldoorn foodblog Foodinista in Apeldoorn

Als hoofdgerecht een drieluik van kalf. Met drie keer heel mals kalfsvlees. Een beetje zoutig na de vis dat wel.

Witte chocolade dessert met zomerfruit Kingstreet restaurant Bilderberg Keizerskroon Foodblog Foodinista

Als slot van het dessert werd ik erg blij van veel witte chocolade met rood fruit en zomerse chocolade! Vooral de lolly was erg goed!

Koffie met huisgemaakte bonbons kingstreet Restaurant Apeldoorn

Natuurlijk hebben wij het diner afgesloten met de huisgemaakte bonbons en een heel vol gevoel!

Rollend naar bed

Na ons diner ging ik echt rollend naar bed, maar gelukkig was het restaurant in het hotel. Eerlijk dat gevoel had ik niet. Het was druk, toegankelijk en prettig ingericht.

Kingstreet restaurant bilderberg de Keizerskroon foodblog Foodinista

Oké deze foto van de inrichting heb ik ’s middags gemaakt toen het nog licht was. Wel vind ik het Kingstreet restaurant een warme uitstraling hebben.

Hotelkamer Bilderberg De Keizerskroon weekendje Apeldoorn foodblog Foodinista

Een andere stijl dan onze hotelkamer, maar zeker niet verkeerd!

Ontbijt bij Bilderberg De Keizerskroon Apeldoorn blogger Foodinista

De volgende ochtend was er weer plaats gemaakt voor het ontbijt. Ben jij ook zo dol op hotel ontbijtjes? Ik vind het echt heerlijk! Ontspannen en een uitgebreid assortiment. Om vervolgens weer naar onze kleine mannetje toe te gaan en nog even onderweg na te genieten van ons weekendje Apeldoorn.

Meer leuke weekendtips van Blog Foodinista? 

Geniet van en weekendje Maastricht met de leukste hotel tips en restaurant tips of ga net even de grens over en ga naar Düsseldorf of een paar dagen naar België. Ga ook eens lunchen of dineren bij het Bilderberg hotel in Rotterdam.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie