Overnachten in Maastricht bij galerie Dis Hotel blogger Foodinista reistips

Overnachten in Maastricht bij galerie hotel Dis

Deel deze post

In april ging ik een weekendje naar Maastricht, even bourgondisch genieten. Maastricht vind ik gewoon een hele fijne stad, zo dichtbij voor mij vanuit Brabant, maar het voelt alsof je even heel ergens bent. In twee dagen voelde het als een soort mini vakantie. Ik moet er ook wel bij zeggen dat we voor april ook echt wel geweldig weer hadden met gemiddeld 20 graden en heel veel zon, het echte vakantiegevoel kwam heel hard binnen. Heerlijk terrasweer en fijn om de leuke wijken van Maastricht af te struinen. Deze keer niet zo veel het echte centrum, maar meer de wijken eromheen het Jekerdistrict, waar wij gingen overnachten in Maastricht en ons boutiquehotel ook is, en nog veel restaurantjes ontdekt kidsproof en gewoon heel leuks om naartoe te gaan. Kortom ik ben wel enthousiast. Dit weekendje Maastricht was niet mijn eerste keer naar Maastricht, maar ik ben wel altijd zoekend naar leuke hotelletjes. Wat mij verraste is dat je als je door het Jekerdistrict loopt, je geen idee hebt wat er zich achter de statige panden kan bevinden, daarom reden genoeg om je mee te nemen naar het hotel wat wij vonden in Maastricht.

Verrassend overnachten in Maastricht

Maastricht staat natuurlijk wel bekend om de kleine gezellige straatjes, mooie panden en een beetje het verdwaald raken. Toch zijn er gewoon dingen die je moet weten als je naar een stad gaat om ze te ontdekken. Zo ook galerie hotel Dis. Galerie zegt het misschien al, in dit hotel kun je kunst verwachten.

Meer informatie over Hotel Dis ga je hier vinden.

Overnachten in Maastricht bij galerie Dis Hotel entree blogger Foodinista reistips

Zo is het hotel met veel persoonlijkheid en kleine details ingericht.

Overnachten in Maastricht bij galerie Dis Hotel blogger Foodinista reistips

Is er een binnentuin, waar je op gelegenheid kunt dineren er evenementen kunnen plaatsvinden, maar je sowieso kunt lunchen. Bij het Galerie Hotel Dis is namelijk Galerie lunchroom Kunstlokaal.

Overnachten in Maastricht bij galerie Dis Hotel blogger Foodinista reistips

Alle hotelkamers zijn anders en persoonlijk ingericht en natuurlijk met kunst uit de galerie en de kunst is ook te koop.

Overnachten in Maastricht bij galerie Dis Hotel blogger Foodinista reistips

Wij verbleven in deze vrolijke rode en licht kamer.

Overnachten in Maastricht bij galerie Dis Hotel blogger Foodinista reistips

Met heel groot bed en voldoende ruimte voor een extra babybedje.

Overnachten in Maastricht bij galerie Dis Hotel blogger Foodinista reistips

Ontbijten doe je in de artistieke en ontbijtzaal die ook onderdeel is van de galerie het is zeker weer eens iets anders! Oh ja en met kinderen is het ook een leuk hotel, mocht je, je dat afvragen. De kamers zijn ruim, er zijn veel drie en vier-persoonskamers en er is ook een kinderstoel aanwezig.

Overnachten in Maastricht bij galerie Dis Hotel ontbijtbuffet blogger Foodinista reistips

Het ontbijtbuffet was perfect verzorgd met verse en seizoensproducten.

Overnachten in Maastricht bij galerie Dis Hotel blogger Foodinista reistips

Ik wachtte nog even op mijn eitje, maar begon alvast met een verse croissantje, aardbeitjes en cruesli. Om vervolgens Maastricht weer in te gaan.

Gezin in Maastricht foodblogger Foodinista weekendje maastricht tips

Hotel tips in Maastricht

Ga je overnachten in Maastricht? Bij hotel Dis kijk je simpel voor beschikbaarheid. Alleen zijn alle hotelkamers wel verschillend. Dat is juist heel erg leuk. Maak dus een reservering naar keuze en in de kamer die bij jou past. Voor meer tips in Maastricht kijk dan eens naar deze restauranttips.

Meer tips van Foodinista in Maastricht?

Vind je Maastricht, net als wij ook een leuke stad? Op de blog hebben we meer tips verzameld in Maastricht. Lees ook eens deze blogs voor leuke restaurants en andere tips in de stad in het Zuiden van Nederland.

– Samen gingen we ook een weekendje naar Maastricht met hotel tip en diner tips!
– Met de kinderen uit eten in Maastricht? Op de blog verzamelde ik vijf restaurant tips met kinderen in Maastricht.
– Verder kijken? Lees dan ook eens deze tips voor vijf weekendjes weg in Nederland.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Romy
    Geplaatst op 12:36h, 10 juli

    Wat een verwennerij ♥ Ik krijg nu echt zin in mijn vakantie in Limburg!

  • Foodinista
    Geplaatst op 21:32h, 10 juli

    Ja! Limburg is genieten. Zo dichtbij, maar het voelt even zo ver weg. Heel veel plezier!

Geef een reactie