8x Bourgondisch genieten in Maastricht - Tijd voor een weekendje Maastricht!

8x Bourgondisch genieten in Maastricht – Tijd voor een weekendje Maastricht!

Deel deze post

Een weekendje bourgondisch genieten in Maastricht is altijd een goed idee! Bij een weekendje weg in Nederland denk ik dan ook al snel aan Maastricht. Eén van mijn lievelingssteden in Nederland en ik verveel mij er nooit. In Maastricht zijn we al eerder met de kinderen geweest en naar aanleiding van deze ervaring deelde ik ook vijf kindvriendelijke restaurant tips in Maastricht met je. Deze keer gingen Eric en ik samen genieten van een weekendje Maastricht, want we waren 10 jaar samen! Eigenlijk zouden we gaan trouwen, maar corona veranderde onze plannen. Het buitenland was ook geen optie en het Zuiden van Nederland geeft een echt vakantie gevoel dus hoppa naar Maastricht en ons onderdompelen in het bourgondische leven! Niet de eerste keer, want al eerder gingen we een nachtje naar Maastricht, maar deze keer gingen we drie dagen weg en namen we tijd. Genieten! En zo verzamelde ik ook 8 Bourgondische tips voor genieten in Maastricht! Ik deelde al een beetje Maastricht ervaringen in het Augustus maanddagboek, ja het is al weer even terug, en mijn tips voor mooie Insta plekjes in Nederland, maar nu ga ik alle tips met je delen! We mogen weer op stap, weer genieten en het is weer tijd voor echte weekendjes weg plannen dus nu kun je mijn tips ook echt beleven! Geniet ervan! 8x Bourgondisch genieten in Maastricht en omgeving nu het vakantie seizoen eraan komt, er meer mogelijkheden zijn voor echt genieten en we er ontzettend hard aan toe zijn. Want ga jij graag naar Maastricht of Limburg of staat je vakantie al in Limburg in gepland? Dan kun je mijn tips in Maastricht misschien nog wel gebruiken.

8x Bourgondisch genieten in Maastricht - Tijd voor een weekendje Maastricht!

Bij Foodinista houden wij van reizen, in Nederland en over de grens, ook wel foodtravel! De meest recente tips delen wij continue of zie waar wij zijn. Volg Foodinista dan ook op: TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

8 Tips voor Bourgondisch genieten in Maastricht – Genieten van een weekendje Maastricht

Maastricht is de ideale stad voor eindeloos slenteren, genieten op het terras, bourgondisch leven, galleries bezoeken, shoppen en natuurlijke de lokale specialiteiten proeven. Vergeet ook niet om afentoe de stad even uit te gaan, want rondom Maastricht zelf is het ook prachtig. Of je nu met kinderen naar Maastricht gaat of samen een relaxed weekendje weg: Maastricht is een heerlijke stad! Je kunt in Maastricht ook eindeloos blijven zoeken naar de fijne plekjes (wellicht doen wij dat ook wel) maar ondertussen ben ik wel tevreden met de adresjes waar wij graag naartoe gaan. Een aantal daarvan ga ik weer met je delen, want de lijst wordt steeds langer. Heerlijke adresjes in de stad zelf voor een drankje, uitgebreid genieten op het terrassen, relaxen aan het water of toch even de stad Maastricht uit. Ik neem je mee!

Bekijk de Maastricht tips en ervaringen ook hier in mijn Instagram Story.

Leuk en lekker eten en drinken tijdens een weekendje Maastricht

Een weekendje weg vraagt om ontspannen! Uitslapen, slenteren door de stad en borrelen in een wijnbar. Al deze tips komen voorbij.

All Day Breakfast bij Puur van Wijck

Zin in uitgebreid ontbijten? Heerlijk uitgeslapen en op zoek naar een adresje voor een laat ontbijt of ben je gewoon dol op American Pancakes en Eggs Benedict? Dan is Puur van Wijck in Maastricht jouw adresje. Neem plaats op het terras of op de banken binnen en laat je verwennen. Voor ons was Puur van Wijck dichtbij, want wij overnachtten in het Design Hotel Maastricht. Een centraal gelegen hotel in Maastricht vanwaar je makkelijk heel de stad kunt verkennen en met diverse kamertype voor een leuk weekendje weg.

All Day Breakfast in Maastricht bij Puur van Wijck - American Pancakes en Eggs Benedict - Restaurant tips in Maastricht van Foodinista
All Day Breakfast in Maastricht bij Puur van Wijck - American Pancakes en Eggs Benedict - Restaurant tips in Maastricht van Foodinista

Maastrichts genieten bij Café Sjiek

Mijn oma zei vroeg altijd al Sjiek! Als iet mooi was, goed was of wanneer ze tevreden was. Het is iets anders dan echt chique. Charmant vind ik het wel! Ik vertel je meer over deze achter grond in dit reisverhaal over Limburg. Bij Café Sjiek is het ook goed en zijn wij altijd uiterst tevreden! Sjiek is niet weg te denken uit Maastricht en kun je al jaren vinden in Maastricht. Het sfeervolle café en het ruime terras onder te bomen aan de overkant. Houd er rekening mee dat je zonder reserveren wellicht lang moet wachten. Voor het terras kun je sowieso niet reserveren en bij het café zelf wel (doen!). Op het menu? Limburgse klassiekers en gerechten die goed zijn zonder weinig poespas. Ook op het menu Limburgse speciaalbieren en wijnen. Daarbij is Sjiek ook nog eens kindvriendelijk!

Bourgondisch genieten Maastricht - Eten bij Café Sjiek - Steak Tartare en Stoofvlees Friet
Bourgondisch genieten Maastricht - Eten bij Café Sjiek - Stoofvlees Friet met mayonaise en appelmoes
Bourgondisch genieten Maastricht - Eten bij Café Sjiek - Fois gras en huisgemaakte kroketjes

Speciaal bier drinken bij de lokale bier brouwerij

Een bierliefhebber? Ga naar bierbrouwerij De Maltezer en ontdek de bieren die in Maastricht worden gebrouwen. Je kunt je aanmelden voor een rondleiding om meer over het bier te weten te komen. Wil je alleen bier proeven? Ook een goed idee natuurlijk! Bezoek het café of drink een speciaalbiertje op het terras aan de Maas.

Bierbrouwerij in Maastricht - Bourgondisch genieten in Maastricht

Tijd voor ijskoffie

Oké wij waren in Maastricht tijdens de hittegolf, daar hebben wij een abonnement op, want wij kiezen tijdens weekendjes Maastricht altijd voor warme dagen terwijl we ruim vooraf reserveren! Verkoeling was dus zeker nodig. Naast een verkoelend biertje kun je aan de overkant van het water ook heerlijke ijskoffie op het terras drinken en aan het water genieten van het uitzicht. Een aanrader!

IJskoffie drinken in Maastricht  aan de Maas - Bourgondisch leven in maastricht
De beste deals voor de leukste dagjes weg vind je op Tripper.nl!

Lokaal Maastricht proeven bij Pieke Potloed

De lokale keuken op de menukaart en proeven? Ga naar Pieke Potloed. Het voelt misschien een beetje toeritisch aan, is het wellicht ook wel, maar alles gerechten komen voorbij. Stoofvlees natuurlijk, Limburgse grottenkaas gerechten, desserts met Els likeur en natuurlijk het eigen bier van Pieke Potloed.

Biertjes bij Pieke Potloed in Maastricht
Limburgerse kaaskroketjes en kaassoep bij Pieke Potloed - Restaurant tips in Maastricht
Stoofvlees met friet bij Pieke Potloed - Restaurant tips in Maastricht
IJskoffie met Els Likeur - Limburgs dessert bij Pieke Potloed - Restaurant tips in Maastricht

Lunchen met prachtig uitzicht in Vaals

Even geen Maastricht. Voor wij aan ons city trip begonnen reden wij naar Vaals voor een lunch met prachtig uitzicht over het Limburgse heuvellandschap. Lunchen bij Lodge in Vaals waarbij het een aanrader is om te lunchen op het terras.

Lunchen in Vaals - Glaasje wijn met uitzicht over Limburgse heuvels
Salade met Limburgse Grottenkaas - Lunchen in Limburg - Brasserie Lodge Vaals
IJskoffie met baileys - Lodge in Vaals - Lunchen met uitzicht in Limburg

Tijd voor wijn en kaas! – De Kaasbar!

Kaasliefhebber? Hier moet je naartoe! De Kaasbar in de Koestraat in Maastricht. Wijn of port of zelfs een bierproeverij met kaas. Het kan allemaal! Een uitgebreide kaaslunch het is ook mogelijk. Maar een echt kaasbar! Wat een uitvinding.

Kaasbar in Maastricht - Voor de kaasliefhebbers

Limburgse vlaai mee naar huis – Limburgse Vlaai van Paulissen

Iedere dag wandelden wij er voorbij. Bakkerij Paulissen, want ons hotel het Design Hotel Maastricht was in de zelfde straat. De laatste ochtend gingen we er ontbijten. Koffiekoeken halen, cappuccino en direct vlaaien meenemen voor naar huis! Voor opa’s en oma’s en de kinderen, want zij hadden om-en-om op de kinderen en gepast en natuurlijk ook nog een puntje voor ons zelf. Even nagenieten met elkaar. Een kersenkruimelvlaai en kruisbessen merengue vlaai. Beiden heerlijk en kiezen is eigenlijk onmogelijk. Houd er rekening mee dat je bij Paulissen wel even in de rij staat voor je koffiekoeken, brood of vlaai, maar het is de moeite waard!

Limburgse vlaai van Paulissen - Vlaai halen in Maastricht
Kersenkruimelvlaai van Paulissen
Limburgse vlaai van Paulissen - Vlaai halen in Maastricht
Kruisbessen merengue vlaai

Meer reistips in Maastricht voor een leuk weekendje weg? Dan is dit boutique hotel in Maastricht ook een aanrader om te overnachten.

Ontdek Nederland met meer leuke reis tips in Nederland

Nederland ontdekken? Meer leuke citytrips plannen en leuke vakantieplannen in Nederland?

Meer reis tips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie