
18 jul Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 29 2022 Foodinista
Hallo hittegolf! Tijd voor een echte zomers en verfrissend weekmenu. Daarbij is het ook zomervakantie dus een beetje leuk, lekker en makkelijk eten mag ook wel. Het is tijd voor lekkere zomerse recepten. Dan gaan we weer voor de barbecue, zomerse frisse recepten, zoals salades en recepten met fruit bijvoorbeeld. Het is maar een greep uit de mogelijkheden voor een zomer weekmenu. In ieder geval vraagt ook deze week weer om een gevarieerd zomer weekmenu. Tijd voor gevarieerd eten en natuurlijk nieuwe eet inspiratie! We gaan het deze deze week allemaal proeven in het nieuwe weekmenu met zomer inspiratie. Je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu. Kortom iedere dag eetinspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan denkt. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 29 2022 van Foodblog Foodinista met een zalm teriyaki spies, watermeloen salade en carpaccio salade.
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 27 en het weekmenu week 28 van 2022.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 29 2022
Maandag – Carpaccio salade met groene asperges


De week heel lekker, maar ook makkelijk beginnen. Met een frisse salade voor warme dagen. Begin met een salade met carpaccio en groene asperges.
Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Carpaccio salade met groene asperges en pesto dressing
Dinsdag – Watermeloen salade met feta en munt


40 graden buiten vraagt om verfrissing op het bord. Weinig verkoeling krijgen we vandaag dus dan maar in de maaltijd. Watermeloen zorgt er ook nog voor dat je vocht afdrijft. Dus wanneer je veel vocht vast houdt door de hitte dan is dit een perfecte frisse en zomerse salade. Watermeloen met olijven, feta en munt.
Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Watermeloensalade met feta, olijven en munt
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Woensdag – Orzo met inktvis in tomatensaus uit de oven
Een makkelijke ovenschotel op woensdag met Griekse smaken. Bij warme temperaturen denken we toch aan vakantiebestemmingen. Het is niet nodig om lang in de keuken te staan, want de oven doet het werk (of de barbecue, want daar kan de stoofpan ook op gezet worden). Een orzo stoofpotje in tomatensaus met inktvis.
Bereidings Tijd: 20 minuten + stoven
Recept: Orzo met inktvis in tomatensaus
Donderdag – Zalm teriyaki spies op de bbq



De barbecue mag aan voor een zomerse barbeciespies met zalm. Een teriyaki zalm barbecuespies. Frisse salade erbij en je bent klaar.
Bereidings Tijd: 20 minuten + marineren en grillen
Recept: Zalm Teriyaki barbecue spies
Vrijdag – Hotdog croissants
Even iets heel anders! Maar in heel Nederland is nu echt de schoolvakantie begonnen. Even een smulrecept. Hotdogcroissantjes rollen, want croissantjes rollen met Danerolles is leuk. Voor mij zijn deze hotdog croissants nostalgie en in Oostenrijk kwam ik ze weer tegen. De kinderen waren er dol op dus ik werkte het recept ook uit. Natuurlijk voor een laat ontbijt, een verrassing bij de lunch of een keer bij een kopje soep.
Bereidings Tijd: 20 minuten + oven
Recept: HotDog croissants
Zaterdag – Sorbet IJstaart
Zomer en warm! Het vraagt om ijs. Maak iets extra feestelijks met deze Sorbet ijstaart met perzik en het ijs van Professort Grunschnabel. De ijstaart is vegan en lactose vrij.
Bereidings Tijd: 50 minuten
Recept: Sorbet ijstaart
Zondag – Vietnamese ijskoffie
Verwennerij op de zondag met een koele Vietnamese ijskoffie.
Bereidings Tijd: 10 minuten
Recept: Vietnamese ijskoffie
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's