05 feb Wat eten we deze week? – Winter Weekmenu Week 6 2024 Foodinista
Een nieuwe week en een nieuw weekmenu in 2024 met winter recepten, carnaval recepten en stamppot recepten. Kun je inspiratie gebruiken voor je dagelijkse maaltijden of voor het carnavalsweekend, waarbij recepten met Schrobbelèr niet mogen ontbreken? Lees mee met het winter weekmenu. Kijk mee in het winter weekmenu week 6 2024 op Foodblog Foodinista. Wat dacht je bijvoorbeeld van stoofvlees met Schrobbelèr, Italiaanse courgettesoep voor de vitamines en zuurkoolstamppot met gehaktballen?
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2022 en de weekmenu’s van 2023 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het winter weekmenu week 5 2024.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Wat eten we deze week? – Winter Weekmenu Week 6 2024
Maandag – Italiaanse courgette roomsoep
Begin de week makkelijk en met veel vitamines. Is het tijd voor carnaval? Dan kun je nog even reserves opbouwen met deze courgettesoep met Italiaanse mascarpone.
Recept Italiaanse courgettesoep met mascarpone
Dinsdag – Thaise kip cashew met courgette
Even wokken en binnen 15 minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel? Maak dan eens deze Thaise kip cashew met courgette. Met groente kun je variëren natuurlijk, maar wij vinden frisse courgette er lekker bij. Variëer anders ook eens met taugé, paprika of aubergine.
Woensdag – Romige pasta pesto
Woensdag is pastadag. Of in ieder geval deze week. En wie kan een lekkere pasta pesto niet waarderen? Bij ons is het dan altijd feest. Ook met deze romige pasta pesto.
Donderdag – Zuurkoolstamppot met gehaktbakken in ketjapsaus
In de winter eet je stamppot! Ook deze week. Een lekker bord zuurkoolstamppot met gehaktballen in ketjapsaus.
Recept zuurkoolstamppot met gehatkballen in ketjapsaus
Vrijdag – Italiaanse aperitiefcake met courgette en Parmezaan
Weekend! Tijd voor borrelhapjes. Bak eens een hartige cake. Zoals deze hartige Italiaanse cake. Vergeet de zoete smaken, want suiker gaat niet in deze cake, maar je krijgt wel de structuur van een cake. Deze bij een maaltijd eten? Combineer deze dan bijvoorbeeld met de courgettesoep van maandag. Maak direct een extra grote pan. Als smeerseltje op deze cake is vijgenjam een heel lekker idee. Zo combineer je toch het zoete met het hartige.
Recept hartige Italiaanse cake met courgette en Parmezaan
Zaterdag – Schrobbelèr stoofvlees met frietjes
Het is carnavalszaterdag! Tijd voor koken met kruik uit Tilburg, ook wel Schrobbelèr. Op zaterdag eten wij met carnaval vaak tussendoor nog even thuis. Overdag carnaval in de wijk, kinderen daarna naar opa en oma en dan met elkaar eten. Maak bijvoorbeeld een stoofpotje stoofvlees met Schrobbelèr met frietjes. Je kunt vooruit koken en alleen nog even opwarmen tijdens carnaval. Frietjes zijn zo gebakken.
Recept stoofvlees met Schrobbelèr
Zondag – Schrobbelèr Espresso Martini
Tijdens carnaval mag Schrobbelèr niet ontbreken. Dus bier, bier en Schrobbelèr of maak een Schrobbelèr Martini voor de verandering.
Cocktail recept Schrobbelèr Espresso Martini
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's