
09 mei Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 19 2022 Foodinista
De Meivakantie is voorbij en dan gaan we weer terug naar een normaal weekmenu. Terug naar ritme en regelmaat. Wel met mooie zomers weer. We gaan het deze deze week allemaal proeven in het nieuwe weekmenu. We gaan uitgebreid variëren in de keuken met lente recepten. Asperges, pasta, een toetje en natuurlijk ook gewoon dagelijkse recepten voor het avondeten. Je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu. Kortom iedere dag eetinspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan denkt. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 19 2022 van Foodblog Foodinista met pannetje kip tandoori en als toetje een tiramisu met mango.
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 17 en het weekmenu week 18 van 2022.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 19 2022
Maandag – Salmorejo



Met zomerse temperaturen mag er ook wel een zomers recept op het menu, zoals de week beginnen met Salmorejo. Een koude Spaanse tomatensoep. Deze soep eet je in Madrid heel vaak.
Bereidings Tijd: 30 minuten
Soep Recept: Salmorejo
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Dinsdag – Kip tandoori pannetje met saffraanrijst


Uitgebreid koken op dinsdag. Nou het valt wel mee. Je schuift dit recept eigenlijk in één keer in de oven, maar je zet met deze kip tandoori uit de oven wel een rijke maaltijd aan smaak op tafel. In dit weekmenu komt ook veel mango voor. Lekker fris. Dus haal de mango’s maar in huis.
Bereidings Tijd: 20 minuten + oven tijd
Recept: Kip tandoori uit de oven
Woensdag – Asperge aardbei salade


Breek de week met een frisse salade. Een broodje erbij, rucola en je hebt een maaltijd. Klaar, simpel en lekker. Eet lekker met de salade met asperges, aardbeien en geitenkaas.
Bereidings Tijd: 10 minuten
Recept: Asperge salade met aardbeien en geitenkaas
Donderdag – Gevulde omelet met spinazie, roomkaas en hamblokjes
Een fris omelet. Een simpele maaltijd en altijd goed. Een gevuld omelet met spinazie, roomkaas en hamblokjes op donderdag.
Bereidingstijd: 20 minuten
Recept: Gevuld omelet met spinazie, ham, kaas en roomkaas
Vrijdag – Nachoschotel met kip
Vrijdag is borreldag! Schuif een schaal met nacho’s met kip in de oven.
Bereidings Tijd: 20 minuten + oven tijd
Recept: Nacho ovenschotel met kip
Zaterdag – Spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm
Een verwenpasta op zaterdag? Natuurlijk! Pasta in ricottasaus met zalm en spinazie. Waarom ook niet.
Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Spaghetti in ricottasaus met met zalm en spinazie
Zondag – Tiramisu met mango en witte chocolade
Zondag is genietdag. Tijd voor bakken of een toetje. Bijvoorbeeld een tiramisu als dessert. Lekker zomers, zoals deze tiramisu met mango en witte chocolade.
Tijd: 30 minuten + oven
Recept: Tiramisu met mango en witte chocolade
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's