Lekkere koolhydraat arme lunch ideeën

Lekkere koolhydraat arme lunch ideeën

Deel deze post

Koolhydraat arm eten, waar begin je? Is koolhydraat arm eten lekker? Wat moet je laten wanneer je koolhydraat arm gaat eten en wat mag je wel eten. De koolhydraat arme chef helpt je erbij op een heel makkelijke manier met een uitgebalanceerd maandmenu en natuurlijk met lekkere recepten waardoor je gevarieerd blijft eten. Ook deze lekkere koolhydraat arme lunch ideeën zijn lekkere recepten die meer inspiratie bieden.

Waarom en hoe koolhydraat arm eten

Maar waarom zou je koolhydraat arm gaan eten? Omdat je gezonder wilt leven, je suikers wilt vermijden, wilt afkicken van suikers, je spierkracht wilt opbouwen, vet wilt verliezen, energieker wilt voelen en zo zijn er nog meer redenen.

Deze redenen zijn er allemaal en ik ben nu eigenlijk ook mezelf weer aan het overtuigen, want ik weet dat het werkt. Een lange tijd heb ik het volgehouden. Het werkt ook,, echt waar alleen moeten je lichaam en hoofd in het begin echt wennen. Het enige moeilijke vond ik het koolhydraat arme eten combineren met het gezin. Bij mij zijn ze dol op koolhydraten. Deze blijf ik dan koken. Daarbij was het tijdens de lock-down. Ook niet zo eenvoudig.

Koolhydraat arme recepten

Wel heb ik een aantal recepten verzameld waar ik echt dol op ben. Een rijkelijk gevuld omelet, pittige roerei met veel tomaat of een snel sashimi bord voor lunch. Dit zijn mijn koolhydraatarme recepten die ik met je ga delen en voor meer inspiratie kijk dan eens bij Droogtrainers. Een website met heerlijke koolhydraat arme recepten en meer tips over hoe je de koolhydraat arme levensstijle kunt omarmen.

3 Lekkere Koolhydraat arme lunch ideeën tips

Deze drie recepten zijn bij mij favoriet tijdens de lunch al vind ik de recepten ook heerlijke bij het ontbijt. Wanneer je koolhydraat arm gaat eten dan kom je er wel snel achter dat je meer eieren gaat eten. Eieren zijn een bindmiddel, het middelpunt van je maaltijd (wanneer je koolhydraten mist), maar ook belangrijk voor de eiwit opbouw welke je spieren ondersteunen. Je wilt namelijk vet afbouwen, de honger naar suiker verkleinen en daarbij je spieren een boost geven. Wanneer je ook nog vegetarisch eet, eet ik niet maar toch wel de vlees wilt minderen, dan kies je ook sneller voor een eitje. Nog een belangrijke toevoeging in je maaltijd volstaat alleen een eitje niet. Je dient voor een gezonde verhouding te kiezen van vetten, eiwitten en plantaardige voeding (groente).

Luchtig omelet met spinazie, roomkaas en hamblokjes

Een omelet is eigenlijk altijd een lekker lunch idee. Het omelet kun je vers bereid thuis eten, maar ook in rolletjes meenemen in de lunchtrommel. Het recept is simpel. Roerbak de spinazie in de koekenpan fijn. Kluts 2 eieren in een schaal en klop met een garde de roomkaas door het omelet. Snijd tuinkruiden fijn en klop deze mee. Breng het omelet op smaak met peper en zout. Bak het omelet in de koekenpan. Om-en-om. Het omelet mag uit de pan. Bak na het omelet nog even een handje hamblokjes in de koekenpan. Vul het omelet met de hamblokjes. Vouw het omelet dubbel. Garneer het omelet met veldsla en alfalfa. Eet smakelijk!

Lekkere koolhydraat arme lunch ideeën - Luchtig omelet met spinazie en ham - Koolhydraat arm recept keto - Foodblog Foodinista

Pittige roerei met tomaatjes

Snipper één rode ui. Halveer de tomaatjes en bak de tomaatjes in de koekenpan. Kluts twee eitjes met één lepel room en breng op smaak met rode paprikapoeder, peper en zout. Giet het ei in de koekenpan en laat de eieren even stollen. Wring los met een spatel en meng door elkaar, creëer je roeroei met tomaatjes. Rasp parmezaanse kaas door de roerei en snijd verse oregano fijn en meng deze door de roerei.

Lekkere koolhydraat arme lunch ideeën - Pittige roerei met tomaatjes - Koolhydraat arme recepten tips

Sashimi bordje

Een echte favorietje! Maar zo gezond en eigenlijk komt er geen koken bij kijken. Maak een verwenbordje. Snijd zalm sashimi, serveer met avocado, wakame salade en maak zelf tonijnsalade naar dit recept. Gebruik wel mayonaise zonder suiker of maak zelf mayonaise keto stijl. Een augurkje, gewokte spinazie of ander zuur erbij, zolang je geen koolhydraten gebruikt. Een eitje erbij en eet smakelijk!

Lekkere koolhydraat arme lunch ideeën - Pittige roerei met tomaatjes - Koolhydraat arme recepten tips - Shasmihi bordje

Kijk hier voor meer recepten van Foodinista.

Geen reactie's

Geef een reactie