Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 17 2022 Foodinista - Foodblog Foodinista

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 17 2022 Foodinista

Deel deze post

Een nieuw weekmenu met lenterecepten en inspiratie voor de Koningsdag, want deze week gaan we ook feesten en dus borrelen. Maar het is ook Meivakantie en dan mag het ook wel iets feestelijker, losser of uitdagender voor de foodies! Een leuke Koningsdag borrelplank komt natuurlijk voorbij, maar ook veel variaties in dit weekmenu. Gewoon lekker op een woensdag. We gaan het deze deze week allemaal proeven in het nieuwe weekmenu. We gaan uitgebreid variëren in de keuken met lente recepten. Asperges, recepten voor Koningsdag of Koningsnacht en natuurlijk ook gewoon dagelijkse recepten voor het avondeten. Je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu. Kortom iedere dag eetinspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan dacht. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 17 2022 van Foodblog Foodinista met een borrelbrood caprese, lente stamppot en aspergesoep met zalm.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 15 en het weekmenu week 16 van 2022.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 17 2022

Maandag – Preistamppot met chili kaas en ananas

Preistamppot recept met ananas, chilikaas en rookworst - Foodblog Foodinista

Deze feestelijke week met Koningsdag starten we gewoon even met een stevige stamppot die ook prima kan in de lente. Pittige chili kaas en met frisse ananas. Een preistamppot waarmee je voldoende groente binnen krijgt.

Bereidings Tijd: 30 minuten + oven tijd
Stamppot Recept: Preistamppot met kaas en ananas

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Dinsdag – Borrelbrood Caprese

Borrelbrood Caprese - Plukbrood met mozzarella, tomaat en pesto - Recept Foodblog Foodinista

Meivakantie, mooi weer en Koningsnacht. Tijd voor een hapje en drankje. Een Caprese Borrelbrood. Makkelijk, lekker en feestelijk. Dit Caprese borrelbrood kun je ook in de oven plaatsen en is ook gewoon lekker bij een kopje soep.

Bereidings Tijd: 20 minuten + oven tijd of BBQ tijd
Recept: Caprese borrelbrood

Woensdag – Koningsdag borrelplank

Koningsdag! Tijd voor een borrelplank met Nederlandse hapjes. Chill en geniet van je vrije dag en deze feestelijke dag. De deur uit voor de vrijmarkt, een terrasje en in de avond nog even lang uit op de bank genieten van wat er eigenlijk allemaal in het land gebeurd is met lekkere hapjes.

Bereidings Tijd: 30 minuten
Borrelplank: Nederlandse borrelplank

Donderdag – Parelcouscous met Merguez worstjes en frisse salade

Op donderdag een frisse maaltijd van parelcouscous (een soort bolletjes pasta, couscous die je gewoon moet koken) met frisse salade en merguez worstjes. Deze worstjes haal ik altijd bij de Turkse slagers. Lekker pittig! Makkelijk om op tafel te zetten en met de smaken van de lente en zomer.

Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Parelcouscous met salade en merguez worstjes

Vrijdag – Inktvispasta met inktvis en tomaatjes

Zwarte pasta met inktvis, tomaat en spinazie - Foodblog Foodinista

Zoals gezegd. Meivakantie en een beetje andere recepten. Niet moeilijk, maar wel leuk. Misschien ben je wel op vakantie en loop je in de supermarkt en denk je wat is dat of wat moet ik er mee? Zoals zwarte pasta en inktvis. Nou deze pasta maak je super simpel. Zelfs tijdens een campingvakantie kun je deze gevarieerde pasta op tafel zetten.

Bereidings Tijd: 20 minuten
Pasta Recept: Zwarte pasta met inktvis en tomaatjes

Zaterdag – Asperge roomsoep met gravad lax

Asperge roomsoep met gravad lax - Zelf aspergesoep maken - Foodblog Foodinista

Natuurlijk! Asperges mogen in de lente niet ontbreken. Een asperge roomsoep met gravad lax, deze gravad lax kun je zelf maken, en dan de aspergesoep aftoppen met gravad lax, verse kruiden en zalmparels een luxe aspergesoep die je een feestje is.

Bereidings Tijd: 40 minuten
Soep Recept: Aspergesoep met gravad lax

Zondag – Chocoladecake met vijgen

Chocoladecake met vijgen - Romige cake met straciatella en vijgen

Bij de groenteboer lagen vijgen! Heerlijk! Tijd voor bakken met vijgen. Zoals deze chocoladecake met chocochunks en vijgen.

Tijd: 30 minuten + oven
Recept: Chocoladecake met vijgen

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie