Vrij uitzicht ons vakantiehuis in de Alde Feanen Friesland Foodblog Foodinista

Ultiem vakantiegevoel in Friesland

Deel deze post

Zo vaak werd het mij geadviseerd, het ultieme vakantiegevoel kun je ook echt wel dicht bij huis vinden. In Limburg bijvoorbeeld, maar ook aan de andere kant in Nederland. In Friesland bijvoorbeeld en dan kijk ik eigenlijk naar het gebied de Alde Feanen waar je kunt genieten van rust, kleine dorpjes en Friese specialiteiten. Mosterd, kaas, suikerbrood, oranjekoeken en van dat soort lekkers. Je bent dan ook nog zo in de hoofdstad Leeuwarden als je de rust even wilt ontvluchten en bijvoorbeeld een evenement wilt beleven, museum wilt bezoeken of natuurlijk shoppen! Dat kan allemaal. Inderdaad een vakantiegevoel in Friesland. Ik beleefde het met ons gezin en neem je mee naar ons weekendje in de Alde Feanen in Friesland in april.

Vrij uitzicht ons vakantiehuis in de Alde Feanen Friesland Foodblog Foodinista

Een weekend het vakantiegevoel in Friesland

Als ik aan een weekendje Friesland denk dan denk ik eigenlijk aan varen, zeilen en sowieso aan veel op het water zijn. Dat hebben we eerder een keer gedaan en was heerlijk. Je kunt op veel manieren wateractiviteiten ondernemen. Ook zijn er aan het water veel speeltuintjes voor kinderen en activiteitencentra waar je meer over de watercultuur kunt leren. Interessant en heel actief! Alleen als het regent en kouder is dan vallen deze activiteiten een beetje weg. Wat ga je dan doen? Dat was onze ervaring een beetje. In april kun je dat natuurlijk ook verwachten. Het is Nederland. Eerlijk dat staat mij ook altijd een beetje tegen met een weekendje weg of vakantie in Nederland. Veel activiteiten zijn toch voor buiten. Ik kan je zeggen wij hebben ons met onze peuter niet verveeld. Wij zijn naar de geitenboerderij gegaan, naar activiteitenboerderij Wartenster, naar Leeuwarden en hebben gewoon ontspannen in ons huisje. Volop te doen en ondernemen.

Wakker worden in de Aldea Feanen weekendje Friesland Foodblog Foodinista
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Activiteiten op een regenachtige dag in de Alde Feanen

Na ons ontbijt gingen wij op pad om de Alde Feanen en de omgeving te ontdekken. Wij startten met de geitenboerderij waar van op de boerderij geitenyoghurt wordt gemaakt en ook de eigen geitenkaas wordt verkocht. De boerin verwelkomde ons en vertelde ook meer over de geitenboerderij. Leuk! Want zo konden we ook de geitjes zien en meer te weten komen over de boerderij. Voor kinderen ook leerzaam vind ik, want zie je waar uiteindelijk alles vandaan komt. Wij namen de straciatella geitenyoghurt mee en een geitenkaasje. De kaasjes vind ik heerlijk, maar de structuur en smaak van de yoghurt blijf ik toch apart vinden.

Bezoek aan de geitjes op de geitenboerderij
Bezoek aan de geitjes op de geitenboerderij

Vervolgens gingen we naar de belevingsboerderij Wartenster. Helaas was het dus niet echt mooi weer, jammer! Want daar is een groot terras met super mooie speeltuin. Dat was mooi uitgekomen. Een andere keer dan maar. Wel tijd genoeg om te shoppen. Een heerlijke oude kaas die een aantal jaar rijpt en helemaal afbrokkelt werd mee naar huis genomen en de Wartenster mosterd.

Wartenster Mosterd Alde Feanen Friesland tips Foodblog Foodinista

Om uiteindelijk naar Leeuwarden te gaan om rond te wandelen. Waar natuurlijk dit jaar The Passion vandaan kwam. Een beetje een lastig weekend, want alle voorbereidingen vonden plaats en de stad was echt volledig afgezet. Nog even Fryske Dumskes gekocht voor het thuisfront. Lekkere Friese kruidenkoekjes en tijd voor de lunch. Waar maak je een peuter echt blij mee? Juist Pannenkoeken! Dus op naar de Pannenkoekenboot!

Pannenkoeken eten Pannenkoekenboot in Leeuwarden
Pannenkoeken eten Pannenkoekenboot in Leeuwarden

Om vervolgens met een vermoeide peuter terug te gaan naar onze B&B voor een middagdutje en om eigenlijk ook gewoon te genieten van ons vakantiehuis, want dat was ook zeer zeker de moeite waard!

Relaxen en genieten bij Justjesoars

Bij Justjesoars werden wij op de vrijdag al hartelijk ontvangen! Wat een heerlijkheid. Wij wonen zelf niet meer in de randstad, maar toch van een woonwijk ineens naar zoveel rust dat doet even iets met je. Totale ontspanning al is het maar voor een aantal dagen. Een boekje lezen, in stilte slapen, het ontbijten op je terras zitten. Echt heerlijk. Wij verbleven bij B&B Justjesoars in Vakantiehuis ’t Lysthûs dat is voor gezinnen echt prettig met een eigen keuken, aparte slaapkamer, ruime badkamer en een vide twee personen kunnen slapen. Aangezien Florian nog klein is verbleef onze prins in de slaapkamer en papa en mama knus op de vide. Ook weer een ervaring haha. Maar Florian vond de vide overdag één grote ontdekking. Ook was er speelgoed aanwezig en konden wij zo een beetje ontspannen genieten. Ondertussen keken we rond in de regio en genoten we iedere ochtend van een uitgebreid ontbijt met streekproducten. Een echte aanrader!

Vakantiehuis Justjesoars Vakantiegevoel in Friesland Foodblog Foodinista

Ons vakantiehuis in Friesland, het Lytshûs bij Justjesoars. Je kunt ook overnachten in de B&B knus in de Opkeamer.

Ontdek de beste bungalow deals bij BungalowSpecials
Rustig uizicht vanuit ons vakantiehuis in Friesland
Vakantiehuis in Friesland Justjesoars

De inrichting van ons vakantiehuis woonkamer, keuken en boven de vide.

Inrichting van ons vakantiehuis in Friesland
Ontbijt vakantiehuis in Friesland

En het uitgebreide ontbijt! Volop heerlijkheden en streekproducten van de lokale bakker. Een goede start van de dag.

Ook enthousiast over Friesland en de Alde Feanen of over vakantiehuis Justjesoars en het vakantiegevoel in Friesland zelf beleven of er meer over te weten komen? Lees dan verder in een ander blog over Friesland, Leeuwarden of alvast een restaurant tip. Raak geïnspireerd over wat je nog meer kunt beleven.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts  like  Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

1Reactie
  • Riek Muijen
    Geplaatst op 00:36h, 27 juli

    Mooie blog ik heb ook een blog geschreven en foto’s zelf gemaakt. Over Hindeloopen is zeker de moeite waard. Hier alvast een voorproefje. Helaas toen wij er waren begon het te regenen. Hoop dat je een kijkje komt nemen.

Geef een reactie