Noedels met pinda's recept van Helen kookt elke dag

Noedels met pinda’s recept van Helen kookt elke dag

Deel deze post

Het is altijd leuk wanneer een foodblogger een kookboek uitbrengt en daar ben ik ook altijd nieuwsgierig naar. Je moet elkaar ook een beetje steunen. Zoals het nieuwe kookboek Helen kookt elke dag. Een herkenbaar verhaal eigenlijk. Wanneer je op jezelf gaat wonen dan leer je voor jezelf zorgen, tenminste sommige doen dit door een vette hap, afhaaleten en makkelijke kant-en-klaar oplossingen. Maar een foodie niet. Deze ontdekt koken. Helen ging haar recepten en ideeën al snel delen op haar blog. Allemaal makkelijke en voedzame recepten en af en toe een lekkere ongezondere twist. Feest mag natuurlijk ook! Maar het smaakt beter wanneer je het zelf maakt. In het kookboek worden 60 gevarieerde recepten gedeeld en één van deze recepten heb ik gemaakt voor het gezin. De kinderen genieten altijd van noodles. Lekker slurpen en pindakaas en pindasaus is ook een favoriet dus deze combinatie sprak direct aan! Maken maar: noedels met pinda’s uit het kookboek Helen kookt elke dag. Voor meer recepten van Helen verwijs ik je wel door naar het kookboek wat de moeite waard is met heldere foto’s en makkelijke recepten voor iedere dag variatie.

Het kookboek Helen kookt elke dag bestel je hier.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Noedels met pinda's recept van Helen kookt elke dag

Ingrediënten voor Noedels met pinda’s voor 4 personen

 • 250 gram noodles, zelf gebruik ik meergranen noedels
 • 1 bamipakket van de groenteboer (niet de supermarkt) met taugé, witte kool en lente ui
 • 4 cm gember
 • 2 eetlepel pindakaas
 • 4 eetlepels lichtbruine suiker
 • 8 eetlepels sojasaus
 • 4 eetlepels water
 • 50 gram gebakken uitjes, zoals deze
 • handje verse koriander
 • snufje peper
 • 2 eetlepels olie
Noedels met pinda's recept van Helen kookt elke dag

Tips voor de bereiding van de noedles met pindadressing

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: wok, pan, lepel, handvergiet, 2 spatels, snijplank, mes, klein schaaltje

Recept noedels met pinda’s en wokgroente

Kook het water voor de noodles met een snufje zout. En kook de noodles volgens de verpakking.

Groente wokken

Snijd de gember fijn. Verhit olie in de wokpan. Houd een handje taugé en bosui apart. Meng deze in een schaaltje koriander, pinda’s en gebakken uitjes. Zet dit apart. Wok de overige groente.

Pinda dressing maken

Meng in een schaaltje de pindakaas, water, sojasaus, snufje peper en suiker. Blijf met een vork of garde kloppen totdat je een gladde dressing hebt. De suiker lost op en de pindakaas zal worden opgenomen door het vocht. Zet de dressing even apart.

Woknoedels met pinda’s en groente maken

Giet de noedels af volgens de verpakking. Wok de noedels mee met de groente en zorg dat de groente en de noedels goed mengen. De noedels kunnen plakken, maar daarvoor meng je nu de dressing mee. Deze is nat en alles zal loskomen. Blijf rustig wokken en mengen met spatels. Dien de noedels op met de groente en pindatopping. Eet smakelijk!

Meer noedels recepten maken?

Het kookboek Helen kookt elke dag bestel je hier.

Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie