Stroganoffsaus recept foodblog Foodinista

Zelf stroganoffsaus maken

Deel deze post

Stroganoffsaus een klassieke favoriet bij een biefstuk of schnitzelf. Afgelopen weekend maakte ik weer en aardappel, groente, schnitzel recept ook wel een avg-tje en mijn zoon maak je ontzettend blij met aardappeltjes, schnitzel of kip en de groente zijn we aan het trainen, een bekend probleem? Het is een fase. Zelf wilde ik ook wel een beetje variatie bij onze maaltijd en toen dacht ik weer even terug aan stroganoffsaus. Natuurlijk wilde ik de stroganoffsaus zelf maken. Een ander bijkomstig ding, verstopte groente, weer zo’n dingetje om de peuter mee te laten eten en zelf ook te genieten van onze basis maaltijd. Ik maakte mijn stroganoffsaus recept als volgt en het was een succes. Wij genoten er van en de peuter zat voorzichtig mee te dippen, want dippen in een sausje is leuk en natuurlijk heel erg lekker!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten stroganoffsaus voor vier personen

  • 250 ml creme fraiche
  • 50 ml tomatenpuree
  • 1 eetlepel vodka
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 250 gram champignons
  • 1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
  • 150 ml rundvleesbouillon
  • snufje peper

Tips voor de bereiding van de stroganoffsaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor het maken van de stroganoffsaus: pan, snijplank, mes, garde, lepel, knoflookpers of hakmolen

Tip: Maak de stroganoffsaus, voordat je de rest van de maaltijd maakt dan kunnen de smaken nog even verder in de saus samenbinden. 

Variëren? Maak dan zelf ook eens witte wijnsaus voor over de kip of biefstuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Stroganoffsaus Recept van foodblog Foodinista

Stroganoffsaus recept

Snipper als eerste de knoflook en ui heel fijn, ik vind het altijd het makkelijkst om dit met de hakmolen te doen. Maak vervolgens de rundvleesbouillon, zodat deze alvast klaar staat.

Klop in de pan, zonder verhitting, de creme fraiche met de tomatenpuree, paprikapoeder, peper en vodka los tot één gladde dikke saus. Verhit het op een laag vuur heel langzaam. Meng de ui en knoflook er doorheen. Laat dit op laag vuur 5 minuten koken tot het gaat borrelen. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Meng deze door de saus en laat nog even langzaam garen voor een paar minuten. Giet nu de bouillon er rustig bij meng ondertussen met de lepel, zodat je rustig kan zien of de saus dik genoeg blijft. Bij 150 ml is dit zo, maar de saus mag zeker niet te dun worden. Laat de stroganoffsaus nog drie minuten zacht sudderen, zodat de groente kan garen. Het stroganoffsaus recept is heerlijk met en schnitzel, rollade, beenham of biefstuk.

Meer inspiratie voor sausjes recepten

Meer sausjes en marinades bereiden? Kijk ons bij de volgende recepten:
* Maak zelf een witte wijnsaus met champignons.
* Een malse rollade gemarineerd in bokbier.
* Maak zelf een verse pastasaus met veel groente.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

5 Reactie's
  • Jonna@burgertrutjesNL
    Geplaatst op 20:12h, 23 januari

    Oh yeah!! Was al een tijd op zoek naar een lekker recept voor stroganoff. Heerlijk! Thanks for sharing

  • Foodinista
    Geplaatst op 12:55h, 25 januari

    Graag gedaan! En genieten maar!

  • Tanja Smit
    Geplaatst op 14:46h, 06 februari

    Beste recept tot nu toe….. en aangezien dit mijn favoriete saus is heb ik er al heel wat gemaakt ..denk zo’n 26 variaties… maar dit slaat alles.. bedankt

  • Willem Huiberts
    Geplaatst op 14:51h, 24 augustus

    Kan het ook zonde4 vodka?

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 20:09h, 24 augustus

    Hoi Willem,

    Wanneer je wel alcohol wilt dan kun je voor een gin kiezen die je misschien wel hebt staan of rum. De alcohol smaak brengt de smaak wel omhoog.
    Geen alcohol? Stamp in een vijzel jeneverbes fijn. Een alcoholvrije gin kan ook veel smaak toevoegen.

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie