Asperge ovenschotel met beenham en aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Asperge ovenschotel met beenham en aardappelpuree

Deel deze post

We sluiten het aspergeseizoen af met een toegankelijk aspergerecept met klassieke ingrediënten. Een ovenschotel met asperges en beenham met aardappelpuree gegratineerd met gruyere. Makkelijk om te maken in de oven en heerlijke smaak van asperges nog één keer op de laatste officiele aspergedag. Al blijven de aspergeboeren tegenwoordig het gehele jaar open. Deze ovenschotel met asperges maak je heel makkelijk in een stoomoven, de asperges worden in de oven gaar dankzij het vocht. Geen stoomoven? Kook dan de geschilde asperge vijf minuten in een ruime pan. Dit kan natuurlijk een aspergepan zijn. Verder is het aspergerecept heel simpel en misschien wel de makkelijkste manier waarop je asperges kunt bereiden. Maken dus als afsluiter van het aspergeseizoen deze asperge ovenschotel met beenham en aardappelpuree.

Asperge ovenschotel met beenham en aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Asperge ovenschotel met beenham en aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Asperge ovenschotel met beenham en aardappelpuree voor 4 personen

  • 1 kilo asperges
  • 6 aardappels
  • klontje roomboter
  • 200 gram beenham plakken
  • 100 gram geraspte Gruyere kaas
  • handje verse bieslook en platte peterselie
  • 100 ml melk

Tips voor de bereiding van de asperge ovenschotel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en tijd in de oven 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, 2 panen, pannenlikker, spatel, aardappelstamper, ovenschaal, vergiet

Asperge ovenschotel met beenham en aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Recept Asperges ovenschotel met aardappel en beenham

Schil de asperges en de aardappels. Kook de aardappels beetgaar, zodat je een puree kunt maken. Geen stoomoven? Kook dan de asperges vijf minuten voor. Ze mogen nog hard zijn. Asperges bevatten veel vocht en garen verder in de ovenschotel.

Aardappelpuree maken voor de ovenschotel

Giet de aardappels af en verdeel de aardappels over een schaal. Breng de aardappels op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de bieslook en peterselie fijn en meng deze door de aardappels. Een handje gruyere mag bij de aardappels. Door de aardappels mogen de boter en de melk. Pureer de aardappels met de aardappelstamper tot een gladde aardappelpuree.

Asperge ovenschotel maken

Verdeel op de bodem van de ovenschotel de eerste helft van de asperges. Verdeel over de asperges de eerste helft van de aardappelpuree. Strijk dit glad. De helt van de beenham mag op de aardappelpuree. Herhaal vervolgens nog een keer met de asperges en bewaar er twee. De af met de beenham en vervolgens de aardappelpuree. Strijk deze laag glad. Strooi de gruyere kaas over de ovenschotel en druk twee asperges in de ovenschotel. Plaats de ovenschotel in de oven voor 35 minuten op 190 graden. Laat de ovenschotel gratineren en de asperges goed zacht worden.

Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens de frittata met groene aspergeswitte aspergeragout of de lasagne met asperges.

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie