Snelle pasta rode pesto met scampi recept foodblog Foodinista

Snelle pasta rode pesto en scampi

Deel deze post

Een snelle en zelfgemaakte Italiaanse pasta hoort erbij en gaat er als je het mij vraagt altijd goed in! Een frisse salade met tomaat en burrata erbij en snel aan tafel. Het liefst natuurlijk even buiten eten wanneer het kan, want deze pasta is heerlijk in het zomerzonnetje of tijdens je zomervakantie in Italië. Niks pesto uit een pakje, want groene pesto en rode pesto maak je super snel en simpel zelf en met een beetje creativiteit maak je er een heerlijke en snelle pasta rode pesto en scampi mee. Doe dit dan met mijn pasta recept.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.

Snelle pasta rode pesto met scampi recept foodblog Foodinista

Ingrediënten voor snelle pasta rode pesto en scampi voor 2 personen

  • 250 gram verse lintpasta
  • 1 bakje zelfgemaakte rode pesto en als je een voorraadje hebt dan de pesto die je hebt staan
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 gram boter
  • halve limoen
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • snufje gedroogde rode peper

Tips voor de bereiding van de pasta met rode pesto en scampi

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken voor de bereiding van de pasta

  • pan
  • wok
  • snijplank
  • mes
  • hakmolen
  • lepel
  • pastatang
  • vergiet
  • spatel
  • kaasrasp

TIP! Natuurlijk kun je dit pasta recept ook maken met groene pesto. Het pastarecept krijgt alleen een andere frisse smaak door de basilicum.

Recept voor de snelle pasta rode pesto en scampi

Kook de pasta volgens de verpakking met een beetje olijfolie en snufje zout.

Pastasaus met scampi’s maken

Maak ondertussen de pastasaus in de wok. Zorg dat je de pesto volgens het recept klaar hebt staan. Snipper de rode ui heel fijn, daarvoor gebruik ik de hakmolen. Vooral als het heel fijn moet. Verhit de olie en de boter in de wok en knijp de halve limoen uit in de olie en boter. Pas op dit gaat spetteren. Wok nu de rode ui voor één minuut en daarna kunnen de de scampi’s, kappertjes en een snuf peper voor ongeveer vijf minuten. Maak de saus af met de pesto laat het nog één minuut koken.

Pasta is bijna klaar

Als de pasta klaar is dan kun je deze mee wokken voor wee minuten het mengt het beste met de pastatang, dan blijft alles ook heel en mengt de saus goed. Verdeel de pasta over de borden, maak af met de Italiaanse geraspte kaas.

Meer snelle pasta recepten maken? Kijk dan ook eens naar de recepten voor pasta met scampi in botersaus of snelle pasta met cherrytomaatjes.

Recepten ontvangen van Foodinista of Foodinista volgen: Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram of Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie