Pasta met scampi in botersaus

Linguini pasta met scampi

Deel deze post

Deze pasta de linguini pasta met scampi in botersaus is een pastagerecht wat je op tafel durft te zetten.  De pasta staat met 20 minuten op tafel! Het recept is simpel en snel.

De mooiste pasta’s bij de betere Italiaanse restaurants vind ik altijd die waar met, op het oog weinig, veel smaak is gecreëerd en dit is zo’n Italiaans recept, waarbij het lukt. Het is wel één van mijn recepten dus als het toch niet zo Italiaans is, sorry!

Zelfs de pasta heeft een pure frisse smaak zonder de vaste ingrediënten. Een heerlijk gerecht voor in het voorjaar of de zomer. Maar anders natuurlijk ook wanneer je trek hebt.

Ingrediënten linguini pasta met scampi voor 2 personen

150 gram linguine
1 limoen
3 eetlepels vloeibare boter
3 eetlepels olijfolie
4 bosuitjes
8 cherrytomaatjes
15 gram parmezaanse kaas of pecorino
16 stuks rauwe scampi’s
1 eetlepel kappertjes
Voor de sier peterselie
1 knoflookteen

Tips voor de bereiding van de pasta met scampi’s

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: wok, snijplank, mes, spatel, pan, vergiet

Recept voor pasta met scampi in botersaus

Start met het koken van het water en bij de juiste temperatuur mag de pasta erbij en deze koken, zoals op de verpakking.
Verhit in een wok langzaam de boter en olie (dit is veel, maar let op dit is de saus)
Indien nodig pel de scampi’s en laat ze verder heel.

Snij de limoen door de helft en snij de witte delen van de bosuitjes fijn. Knijp de limoen uit boven de olie en boter (vandaar op een laag vuur!). Vervolgens mogen de bosuitjes erbij, knijp de knoflook uit en schep de kappertjes erbij. Meng het door elkaar en laat dit ongeveer 2 minuten rusten. Let op laat de ingrediënten niet verbranden.
Snij ondertussen de tomaatjes door de helft.
De scampi’s mogen in de wok. Laat deze langzaam mooi roze worden. Hierna mogen de tomaatjes erbij.
De pasta is afgegoten en deze mag nu bij de saus. Meng dit door elkaar en zorg dat de pasta glanst van de saus.
Rasp hier 10 gram van de kaas doorheen, voor de zoute smaak en binding van de saus.

Klaar om op te dienen! Dit gaat allemaal veel sneller dan je denkt als je het leest. Het is gewoon de ene stap na de andere. Rasp er nog een beetje kaas overheen en maak het af met de peterselie. Simpel denk ik zo deze pasta met scampi in botersaus.

Is dit recept helemaal naar je smaak? Kijk dan ook eens naar:
* Het recept voor een snelle pasta carbonara
* Een simpele pasta met frisse tomaatjes
* Of ga wokken met garnalen en spekjes

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie