
15 aug Linguini pasta met scampi
Deze pasta; de linguini pasta met scampi in botersaus is een pastagerecht wat je op tafel durft te zetten. De pasta staat met 20 minuten op tafel is een echt simpel en snel recept! Daarbij ook nog eens heerlijk. Zo’n pasta recept wat je met gemak durft te bestellen bij een Italiaans restaurant, maar dus ook simpel zelf kunt maken. Zo maak je de linguine pasta met scampi in frisse limoen botersaus.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten linguini pasta met scampi voor 2 personen
- 150 gram linguine
- 1 limoen
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 bosuitjes
- 150 gram cherry tomaatjes
- handje Parmezaanse kaas
- 16 stuks rauwe scampi’s
- 1 eetlepel kappertjes
- platte peterselie
- 1 knoflookteen
Tips voor de bereiding van de pasta met scampi’s
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: wok, snijplank, mes, spatel, pan, vergiet
Recept pasta met scampi in limoen botersaus
Kook de linguine volgens de verpakking.
Scampi’s in botersaus maken
Verhit in een wok langzaam de boter en olie (dit is veel, maar let op dit is de saus)
Indien nodig pel de scampi’s en laat ze verder heel. Snijd de limoen door de helft en snijd de witte delen van de bosuitjes fijn. Knijp de limoen uit boven de olie en boter (vandaar op een laag vuur!). De bosuitjes mogen erbij. Knijp de knoflook uit en schep de kappertjes erbij. Meng de de botersaus door elkaar en laat dit ongeveer 2 minuten rusten. Let op laat de ingrediënten niet verbranden. Snijd de tomaatjes door de helft.
Scampi’s wokken
De scampi’s mogen in de wok. Laat deze langzaam mooi roze worden. Hierna mogen de tomaatjes erbij.
De pasta is afgegoten en deze mag nu bij de saus. Meng dit door elkaar en zorg dat de pasta glanst van de saus. Rasp hier een klein handje Parmezaanse kaas doorheen, voor de zoute smaak en binding van de saus.
Linguine met scampi’s in limoen-botersaus opdienen
Klaar om op te dienen! Rasp er nog een beetje Parmezaanse kaas overheen en maak het af met de peterselie. Simpel denk ik zo deze pasta met scampi in botersaus limoen, kappertjes en tomaatjes.
Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's