Gezouten caramel granola recept foodblog Foodinista

Gezouten caramel granola

Deel deze post

Oké ik zou echt liegen als ik zou zeggen dat dit de meest gezonde granola is die je zelf kan maken, want dat is het absoluut niet, maar lekker is het wel en toch weet je iets meer wat er in je granola is gegaan dan in sommige pakjes en zakjes en granola is zo makkelijk om zelf te maken en deze is lekker! Oh ja echt wel. Ik ben ook van mening dat een beetje snoepen echt geen kwaad kan, vooral omdat de verhoudingen snoepen en gezonde voedingsstoffen wat in deze granola gaat en wat je in de ochtend eet echt nog wel oké zijn. Het snoepen weegt eigenlijk niet op tegen de gezonde granen en de verbranding die heel de dag nog gaat plaatsvinden. Dan kun je er beter van genieten, van het beetje caramel bedoel ik dan, want verder maken we gewoon een goedemorgen kick-start granola van deze gezouten caramel granola, die eigenlijk te lekker is!

Gezouten caramel granola recept receptblog Foodinista

Ingrediënten Gezouten caramel granola 1 weckpot 0,75 L  10 porties

100 gram pindakaas
80 ml ahorn siroop
80 gram meller snoepjes of andere caramel snoepjes die je kunt smelten
250 gram havervlokken grof
125 gram fijne havervlokken
125 gram fijngehakte gemengde noten
3 eetlepels cacaonibs
1 theelepel zout

Tips voor de bereiding van de gezouten caramel granola

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 10 minuten Oven: 20 minuten
Benodigdheden: Pannetje, Ovenschaal, bakpapier, spatel, lepel, scherp mes of vleeshamer en een weckpot voor het bewaren.

Recept gezouten caramel granola

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Laat in een pannetje op lage temperatuur de pindakaas, ahorn siroop en de meller snoepjes smelten.
Hak ondertussen de noten fijn en meng de noten met de havervlokken, cacaonibs en zout.
Als de caramelsaus is gesmolten meng dan de droge ingrediënten met de saus en spatel deze heel goed door, zodat alles met de saus is gemengd.
Verdeel de gezouten caramel granola over het bakpapier op de ovenschaal. Plaats het voor 20 minuten in de oven.
Laat het vervolgens ongeveer een half uur afkoelen. Breek de gezouten caramel granola zo nodig en bewaar de granola in een weckpot of vers houd pot.

Granolarecepten van Foodblog Foodinista

Meer lekkere granola maken in je eigen keuken? Wat dacht je van de volgende granola recepten?

– Is Sinterklaas weer in het land? Maak dan als verwennerij bij het ontbijt deze Sinterklaas granola met kruidnootjes.
– Lekker en gezond. Maak zelf je eigen granola met honing.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Rose
    Geplaatst op 12:07h, 04 mei

    Ik ben zelf geen granola-fan, maar deze ingrediënten klinken heel erg aanlokkelijk. Ik denk dat ik maar eens ga bakken ;)

  • admin
    Geplaatst op 15:23h, 04 mei

    Leuk! Ik ben nieuwsgierig of deze granola je favoriet gaat worden!

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: