snelle aardbeien cheesecake taartjes

Simpele aardbeien cheesecake taartjes met lemon curd

Deel deze post

Even snel taartjes maken doe je met deze simpele aardbeien cheesecake taartjes met lemon curd. Deze cheesecake taartjes zijn no bake en je vult taartschepjes met een romig mengsels met fris zuur fruit. Het cheesecaketaartjes recept ziet er mooi uit, maar het recept voor cheesecake taartjes is ook nog eens een snel recept en een simpel recept.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor 8 aardbeien cheesecake taartjes

  • 8 stuks gebakschelpjes
  • 250 gram aardbeien
  • 185 gram roomkaas
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • theelepel suiker
  • 1 vanillestokje
  • voor variatie witte chocolade, lemon curd, mango curd. Je kunt Lemon Curd, Mango Curd etc. ook zelf maken, maar dit is een snel en simpel recept.

Tips voor de bereiding van de cheesecake taartjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: keukenmachine of staafmixer, spuitzakken, mengschaal, garde, grote lepel, snijplank, groot bord om de taartjes op te zetten, mesje

Recept aardbeien cheesecake taartjes met lemon curd

No bake cheesecake room maken

Klop de slagroom in de keukenmachine of met de staafmixer lobbig (niet stevig, maar als een zachte room). Snijd het vanillestokje open en voeg het vanille merg en een theelepel suiker toe aan de slagroom na het kloppen. Doet dit ook met de roomkaas. Laat de vulling nog circa 10 minuten luchtig kloppen in de keukenmachine, zodat de roomkaas en de slagroom stevig mengen en romig wordt met de vanille.

TIP! Als verrassing kun je hier bijvoorbeeld een beetje lemoncurd, mangocurd of geschaafde witte chocolade overheen verspreiden of doorheen marmeren met een spatel na het ronddraaien in de keukemachine. Dus niet doordraaien.

Vulling voor de aardbeien cheesecaketaartjes

Snijd ondertussen de aardbeien in kroontjes of in plakjes. Vul de spuitzak met de romige cheesecake vulling. Op de bodem van de taartjes mag een beetje lemon curd. Spuit de roomkaasroom in de gebak cupjes.

Aardbeien cheesecaketaartjes maken

Verdeel de aardbeien over de taartjes. Plaats de cheesecaketaartjes met aardbeien in de koelkast, zodat de cheesecakeroom nog iets kan opstijven. Na een half uur zijn de aardbei cheesecake taartjes zeker al helemaal klaar om gegeten te worden en kan het feest gevierd worden met verse en simpele aardbei cheesecake taartjes!

Simpel bakken? Dan zijn deze recepten ook echt iets voor jou:

Foodblog Foodinista volgen op social media of de nieuwsbrief

Direct de nieuwste blogs, recepten en kookboeken ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Persoonlijk Alfabet A Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 15:02h, 09 maart

    […] In de lente en zomer eet ik veel aardbeien. Als dessert, taartjes, ijsjes, ontbijt, sapjes, smoothies alles eigenlijk. Echt mijn favoriete fruit. Lekker. Meer hoe ik […]

Geef een reactie