snelle aardbeien cheesecake taartjes

Simpele aardbeien cheesecake taartjes

Deel deze post

Ja mijn vader is vandaag jarig, dus taartjes horen erbij! Gefeliciteerd! Een tijdje terug heb ik voor mijn eigen verlate verjaardag deze snelle aardbeien cheesecake taartjes gemaakt (direct een tip voor alle leuke woordspelletjes).

Ze zagen er al mooi uit, maar nu dan ook het simpele recept voor deze aardbeien cheesecake taartjes binnen 30 minuten te kunnen eten. Laat het snoepen beginnen!

Ingrediënten voor 8 aardbeien cheesecake taartjes

 • 8 stuks gebakschelpjes
 • 250 gram aardbeien
 • 185 gram roomkaas
 • 200 ml slagroom (zelf nog kloppen)
 • 1 vanillestokje
 • voor variatie witte chocolade, lemon curd, mango curd. Je kunt Lemon Curd, Mango Curd etc. ook zelf maken, maar dit is een snel en simpel recept.

Tips voor de bereiding van de cheesecake taartjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: keukenmachine of staafmixer, spuitzakken, mengschaal, garde, grote lepel, snijplank, groot bord om de taartjes op te zetten, mesje

Recept aardbeien cheesecake taartjes

Klopt de slagroom in de keukenmachine lobbig (niet stevig, maar als een zachte room). Snij ondertussen het vanillestokje open en voeg het vanille merg toe aan de slagroom na het kloppen. Doet dit ook met de roomkaas. Laat de vulling nog circa 10 minuten luchtig kloppen in de keukenmachine.

Snij ondertussen de aardbeien in kroontjes of in plakjes.

Vul de spuitzak met de romige cheesecake vulling. Spuit deze in de gebak cupjes. Als verrassing kun je hier bijvoorbeeld een beetje lemoncurd, mangocurd of geschaafde witte chocolade overheen verspreiden of doorheen marmeren.

Verdeel vervolgens de aardbeien over de taartjes. Plaats ze in de koelkast, zodat de room nog iets kan opstijven. Na een half uur zijn de aardbei cheesecake taartjes zeker al helemaal klaar om gegeten te worden en kan het feest gevierd worden met verse en simpele aardbei cheesecake taartjes!

Simpel bakken? Dan zijn deze recepten ook echt iets voor jou:
* Maak een frisse en zomerse plaattaart met rabarber.
* Onder in de cheesecake taartjes een zomerse verrassing? Maak dan deze rabarbermousse.

1Reactie
 • Persoonlijk Alfabet A Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 15:02h, 09 maart

  […] In de lente en zomer eet ik veel aardbeien. Als dessert, taartjes, ijsjes, ontbijt, sapjes, smoothies alles eigenlijk. Echt mijn favoriete fruit. Lekker. Meer hoe ik […]

Geef een reactie