
05 aug Tortilla scampi bowl
Heel vaak eten bestellen heb ik eigenlijk nooit gedaan. Alleen er zijn twee maaltijden waar ik echt een zwak voor heb om te bestellen. Sushi en TexMex. In Haarlem was dit altijd veel makkelijker, natuurlijk in de stad kon ik altijd alles makkelijk bestellen. Helaas nu wij in Kaatsheuvel wonen kan ik natuurlijk nog wel fastfood bestellen, maar niet meer mijn twee favorieten. Dit vraagt om een super simpele oplossing om het op een relaxte manier zelf te maken. Voor tortilla´s heb ik een fastfood hack gevonden voor een scampi tortilla die ik echt geweldig vind. Wanneer wij namelijk voor dit soort gerechten gaan moet het ook echt een relaxte avond zijn. Snacken, film kijken en ook simpel en leuk koken. Met deze hack kook ik ook nog gezond.
Benodigdheden scampi tortilla 4 stuks
4 tortilla´s
4 tomaten
1 rode ui
2 avocado´s
1 limoen
1 rode paprika
2 knoflooktenen
150 gram scampi´s
1 eetlepel olijfolie
grote snuf gedroogde rode peper
1 eetlepel paprikapoeder
150 gram creme fraiche
75 gram kaas
Tips voor de bereiding van de scampi tortilla bowl
Tijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad 1-5: 1
Benodigdheden: Wok – Snijplank – Mes – Nava Multifunctional Chopper – Spatel – Perfect Tortilla
Recept scampi tortilla met texmex groente
Omdat het een hack, maak ik het recept op een super simpele manier en ook nog een snack variant, namelijk met behulp van de Nava Multifunctional chopper en de perfect tortilla.
De Multifunctional chopper zorgt er voor dat ik de groente heel snel kan hakken en ook nog in mooie blokjes van het zelfde formaat. De perfect tortilla maakt van simpele tortilla de meest leuke tortilla cups, waardoor je van de tortilla’s een perfect texmex snack gerekt maakt. Leuk voor een filmavond, maar ook echt pefect als partyfood bij feestjes.
De tortillacups
Start met het voorverwarmen van de oven 0p 180 graden. De tortilla’s moeten hier nog 12 minuten in als de oven is voorverwarmd. Ik kies er voor om er stevige en knapperige cups van te maken.



De normale tortilla’s passen perfect in de perfect tortilla bakvormen.

Na het afbakken van 12 minuten op 180 graden komen de tortilla’s er als een perfecte schelp uit. Ondertussen maak je de vulling voor de scampi tortilla. Door de krokante vorm zijn ze ook heel leuk om te nemen voor een picknick!
Scampi tortilla bowl vulling
De ingrediënten hak ik heel snel in de Multiple chopper. Ik begin met de rode ui.

Vervolgens hak ik de tomaten op de zelfde manier.

Het koken maakt het heel simpel en binnen 30 seconde ben ik klaar. De tomaten zijn gehakt in perfecte blokjes. Ook de paprika hak ik nadat de zaadlijsten eruit zijn op de zelfde manier.

In de wok verhit ik de olie. En hierin wok je de groente met de garnalen. Knijp met de knoflookpers de knoflooktenen uit en schep de paprikapoeder en peper er doorheen. Snij de limoen door de helft en knijp deze uit boven de wok. Meng het door en laat het op een laag vuur sudderen.

Terwijl de warme scampi tortilla vulling staat te sudderen kunnen de koude ingrediënten ook worden gehakt. Haal de verse avocado uit de schil en hak deze ook in blokjes.


En rasp vervolgens de kaas.
Ondertussen zijn de scampi’s met groente ook perfect om de scampi tortilla te vullen. Schep de avocado, creme fraiche en kaas erbij. Dan is het alleen nog tijd om van de scampi tortilla te gaan snacken!

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Naomi
Geplaatst op 09:25h, 05 augustusZiet er heerlijk uit. nom nom. Handig ook, dat ding wat je gebruikt om te ‘snijden’!
Foodinista
Geplaatst op 10:01h, 05 augustusDank je! Ja, zeker een fijne keukentool. Ondanks dat ik erg van koken houd is er niks mis met gemak. Daarnaast kook je er ook erg mooi mee. Alles heeft de zelfde grootte. Wat ik bij tortilla gerechten en bijvoorbeeld pastasausen erg mooi vind.
Scampi Tortilla Fastfood hack - LikeFood
Geplaatst op 13:50h, 10 augustus[…] post Scampi Tortilla Fastfood hack appeared first on […]