paasrecepten inspiratie ontbijt recept roerei met groene asperges en zalm

Scrambled eggs met groene asperges en zalm

Deel deze post

In het weekend maak ik graag een iets uitgebreider feest van het ontbijt. Niet altijd gepland vaak kijk ik gewoon wat we in huis hebben en maak ik daar een lekker gerechtje bij. Deze keer waren er nog voldoende eieren in huis voor roerei of scrambled eggs alleen wat gaan we er bij doen. Roerei wordt het lekkerst met de juiste extra’s. Ik had bij de groenteboer mooie wok groene asperges gekocht. Hele fijne dunne die heel snel klaar zijn en nog een beetje zalm ligt er te wachten in de koelkast. Een mooie combinatie die eigenlijk heel de dag wel heel lekker is. Het ligt er aan hoe je het bereid. In dit geval voor het ontbijt. Roerei met groene asperges en zalm een mooi ontbijtrecept met wanneer je dit wilt toast, maar anders ook wel voldoende vullend is.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Benodigdheden Roerei met groene asperges en zalm (2 personen)

  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram groene asperges
  • 50 gram gerookte zalm
  • snufje peper en zout

Tips voor het bereiden van de scrambled eggs met asperges en zalm

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • wok
  • hapjespan
  • mengschaal
  • tang
  • garde
  • snijplank
  • mes
  • spatel
ontbijt recept roerei met groene asperges en zalm

Recept scrambled eggs met groene asperges en zalm

Verhit in beiden pannen op een laag vuur de de olijfolie.

Scrambled eggs met asperges bereiden

Breek ondertussen de eieren en kluts deze in bijvoorbeeld een maatbeker met de melk. Als de olijfolie verhit is dan mogen als eerste de asperges in de wok. Deze hebben ongeveer 8 minuten nodig. Na 3 minuten mogen de eieren ook in de hapjespan. Deze hebben ongeveer vijf minuten nodig. Laat het op een laag vuur aan de onderkant een heel zacht omelet worden. De bovenkant mag absoluut niet hard worden. Wanneer je de randen een beetje hard ziet worden. Ga dan met een spatel roeren. Zodat eieren roerei of scrambeld wordt. Het geheel is nu romig en dat moet zo blijven.

Borden opmaken met scrambled eggs, groene asperges en zalm

Verdeel de eieren over de borden of op de toast. Plaats de groene asperges erbij, net zoals de gerookte zalm. Naar smaak nog een beetje peper en zout over de eieren en de laatste olijfolie over de groene asperges. Klaar is je ontbijt gerecht voor roerei met groene asperges en zalm.

Meer ontbijt recepten kijk hier verder of maak ook nog gekaramelliseerde tomaatjes voor bij je scrambeld eggs.

Als eerste de nieuwe recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Kim`
    Geplaatst op 11:41h, 22 januari

    Wat een bijzonder ontbijt! Hier had ik echt nog nooit aan gedacht!

Geef een reactie