Gekarameliseerde tomaten een goede combi met eieren of toast

Gekarameliseerde tomaten

Deel deze post

Deze gekarameliseerde tomaten zijn heerlijk bij ieder gerecht ontbijt, lunch of diner. Altijd lekkere smulgroenten bij je maaltijd met dit simpele receptje.

Gekarameliseerde tomaten. Voor de feestdagen vooral voor grote groepen zijn ze in een grotere schaal snel gemaakt en zijn ze heerlijk bij eieren of toast. Natuurlijk zijn de gekarameliseerde tomaten ook een traktatie voor je zelf bij het ontbijt of de lunch. Sowieso is dit gerechtje een winner bij het American en English breakfast. Dus geniet er van en verras je zelf en je gasten.

Gekarameliseerde tomaten 4 porties

  • 8 tomaten
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • snufje zeezout
  • snufje zwarte peper
  • theelepel olijfolie

Recept gekarameliseerde tomaten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dit is de stand voor de heteluchtoven.
Leg bakpapier in de ovenschaal (deze vangen het vocht op en zorgen dat de tomaten niet vastplakken). Is het bakpapier groter dan de schaal. Tip: knip dan de hoeken een beetje in, zodat het wel past. Je legt het papier er makkelijk in, vouwt het een beetje in elkaar.
Snij de tomaten door de helft en snij vervolgens de kontjes eraf. Zodat de tomaten plat neergezet kunnen worden in de ovenschaal. Dit mag je dan ook nu doen.
Smeer de tomaten in met de honing. Verdeel dit gelijkmatig, zodat ze mooi karameliseren.
Strooi de kaneelpoeder, zeezout en peper er overheen.
Druppel de olijfolie eroverheen.
De tomaten mogen in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Na deze 20 minuten nog 5 minuten op grill stand en je tomaten zijn heet en mooi gegrilld!

Voor het maken van de scrambled eggs die er naast liggen? Ga naar de blog: scrambled eggs hier is het basis gerecht voor de romige eieren uitgebreid beschreven.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie