Sems in Leeuwarden amuse truffel pizza

Restaurant tip in Leeuwarden Sems

Deel deze post

Leeuwarden is eigenlijk voor mij echt heel ver weg. Sowieso was het al ver weg vanuit Haarlem, maar nu vanuit Brabant helemaal. Het wil niet zeggen dat ik het niet een hele leuke stad vind en dat het voor mij al wel en keer op de to do list stond voor een weekendje weg, want dat stond het zeker. Toevallig kreeg ik nu de uitnodiging om met een groep foodbloggers Leeuwarden te gaan ontdekken en daar zeg je geen nee tegen. Een lange dag naar Leeuwarden om lokale ondernemers te ontmoeten dat doet een foodblogger graag. Over deze dag in Leeuwarden ga je nog veel meer lezen. Leeuwarden is tenslotte dit jaar de Stad van de Smaak. Voldoende reden om de stad te gaan bezoeken als je een echt lekkerbek bent. Bij een lange dag weg hoort ook een lunch en dat hebben we gedaan bij restaurant Sems in Leewarden. Hier volgt dan ook een echte restaurant tip in Leewarden, Restaurant Sems.

Restaurant tip in Leeuwarden

Niet ieder restaurant waar ik kom vind ik een tip, maar bij Restaurant Sems heb ik echt lekker gegeten. Het was heel veel eten, want bij Sems wilde ze graag alles laten proeven wat ze kunnen doen als je bij ze gaat eten. Wij foodbloggers maken natuurlijk ook nog graag veel foto’s. Het zorgde voor heel veel in weinig tijd. Ben je in Leeuwarden, woon je er of plan je een verblijf plan dan een bezoek bij Sems. Foto’s zeggen meer dan woorden. Dus wat heb ik gegeten bij Sems.

Lunchen bij Restaurant Sems in Leeuwarden

Sems in Leeuwarden amuse truffel pizza

Sems pizza als amuse met truffel en olijven.

Gevulde eitjes als amuse

Gevulde frisse eitjes als amuse, wij waren hier tenslotte net voor Pasen bij Sems in Leeuwarden.

Koude wortel gember soep Sems Leewarden

Koude wortel gembersoep

Sandwiches met vis harrisa, avocado en meer

Sandwiches met vis, harrisa, avocado en frisse salade.

Noodles voor lunch bij Sems in Leewarden

Zoete en knapperige noodles bij Sems in Leeuwarden

Restaurant tip in leeuwarden Sems hangop met perzik

Romige perzik hangop met merengue.

Witte chocolade sinaasappel bonbons

En de afsluiting. Als sinaasappeltjes verstopt deze witte chocolade bonbons.

Ook enthousiast over Friesland en de Alde Feanen of over vakantiehuis Justjesoars en het vakantiegevoel in Friesland zelf beleven of er meer over te weten komen? Lees dan verder in een ander blog over Friesland en Leeuwarden. Raak geïnspireerd over wat je nog meer kunt beleven.

Direct de nieuwste foodblogs en leukste restaurant reviews ontvangen van Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Leeuwarden stad van de smaak 2015 agenda tips
    Geplaatst op 16:04h, 11 mei

    […] de Leeuwarden de Stad van de Smaak dit jaar nog wel eens kan gaan verrassen. Sowieso is restaurant SEMS in Leeuwarden een echt aanrader dat heb je al kunnen lezen, maar er is nog veel […]

  • Foodie in Friesland Alde Feanen - Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 12:46h, 02 november

    […] honger! Tijd voor het dineren bij het verrassende restaurant Postplaza! Ik ben een keer eerder in Leeuwarden geweest, wat voor mij niet op de route is, en dit is weer een […]

Geef een reactie