Salade Nicoise Restaurant De Waag in leiden

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

Deel deze post

Zoals je misschien wel weet is Florian, net zoals ik zelf, geboren in Haarlem. Ondanks dat wij nu in Brabant wonen hebben wij toch het goede voornemen om ieder jaar een fotoshoot op het strand in Zandvoort te gaan maken. Ja, dit blog wordt een klein lesje topgrafie, maar uiteindelijk komen wij uit bij ons bezoekje aan Restaurant De Waag, echt waar. Ook dit jaar zijn wij onze foto’s gaan maken in Zandvoort het was pas de tweede keer, want de kleine man is nu 1 jaar, maar wat een verschil! Al om 7 uur op zaterdagochtend reden wij weg uit Kaatsheuvel, waar mijn vriend vandaan komt en waar wij nu wonen, naar Zandvoort voor onze strandshoot. In de hoop dat Florian in de auto nog zou slapen, maar natuurlijk gebeurde dit niet. Om negen uur in de ochtend was het zo ver en gingen wij de foto’s maken.

Naar Leiden

Na de fotoshoot was Florian echt moe en besloten wij in plaats van in Zandvoort te blijven of om naar Haarlem te gaan eerst in de auto te stappen en te gaan rijden, zodat hij een tukje kon doen, een goed idee, want het lukte. Fris en uitgeslapen reden wij naar Leiden. Hier hebben wij onze weekendboodschappen gedaan op de grote en uitgebreide markt langs de markt en zijn wij vervolgens gaan lunchen het verbouwde Restaurant De Waag. Wat een verrassing in Leiden! In Leiden is veel horeca, maar in uitstraling is De waag echt een verrassing en de kaart heel toegankelijk.

Restaurant De Waag

In Leiden is veel horeca, maar in uitstraling is De waag echt een verrassing en de kaart heel toegankelijk. In de afgelopen jaren heb ik al veel gehoord over Restaurant De Waag en dan moet ik eerlijk toegeven dan eigenlijk over het grote project, want wat heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden. Eerlijk voor het oog en de beleving vind ik het echt allemaal waard. De Waag is ruim opgezet, maar wel in verschillende ruimtes verdeeld, waardoor het niet overal heel groot voelt. Het interieur is warm en modern, maar de het pand is klassiek, waarmee er een warme uitstraling is gecreëerd. Alleen foto’s zeggen meer dan woorden.

Interieur De Waag Leiden Foodblog Foodinista
Styling De Waag Leiden Foodblog Foodinista

Restaurant De Waag is echt groot en dit zijn foto’s van een gedeelte van het restaurant. Als je binnen bent moet je, je eigenlijk een soort kerk voorstellen.

Eten bij De Waag

Omdat het eigenlijk gewoon nog zomer was en het zonnetje nog scheen hebben wij buiten gegeten. Het terras is niet heel groot, maar buiten is er een steegje, waar je buiten kunt eten Bij De Waag met uitzicht op de gracht. Wij hadden er al een drukke dag opzitten en de kaart is uitgebreid dus eerste bestelden wij rustig koffie en thee.

Eten bij Restaurant De Waag in Leiden Foodblog Foodinista
Koffie en Thee bij De waag leiden
De beste deals voor de leukste dagjes weg vind je op Tripper.nl
Munt Thee De Waag leiden

Uiteindelijk bestelden ik de salade Nicoise met gegrilde tonijn en Eric de Mexicaanse Hamburger met frietjes.

Nicoise Salade met gegrilde tonijn bij Restaurant De waag Leiden

Salade Nicoise met Gegrilde Tonijn bij Restaurant De waag in Leiden

Mexicaanse Burger met Frietjes en Appelmoes bij Restaurant De Waag in leiden Foodblog Foodinista

Mexicaanse Burger bij Restaurant De Waag in Leiden

Traktatie koffie Heavenly Hazel en Caramel Restaurant De Waag

Tot slot nagenieten met een verwenkoffie op het terras bij de Waag. Een heavenly Hazel en Caramel cappuccino.

Gezelligheid bij Restaurant De Waag

Uiteindelijk vonden wij het heel gezellig bij Restaurant de Waag en hebben we gezellig gegeten. Alles ik het moet samenvatten vind het een mooie locatie, waar je naartoe gaat voor een doordeweekse maaltijd, terrasmaaltijd, koffie of om en drankje te drinken. De Waag is namelijk heel toegankelijk en een gezellige locatie. Ook met kinderen kun je aanschuiven er is een kinderkaart, alleen de kinderstoelen missen (nog). Ik vind het een plekje om, als we weer een dagje gaan shoppen in Leiden, zeer een hapje gaan eten.

Meer restaurant tips, zoals De Waag in Leiden, ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie