Recepten met Indonesische twist - Foodblog Foodinista

5 Recepten met Indonesische twist

Deel deze post

De Indonesische keuken en de smaken uit Indonesië zijn heel erg populair. In Nederland hebben we een lange geschiedenis met Indonesië en de keuken invloeden en de smaken van Indonesië zijn al lang doorgevoerd in onze eetgewoontes. De traditionele recepten en ook de smaken doorgevoerd in de fusion keuken. Dit begrijp ik wel. Ook in ons gezin is het populair en eten we veel Indonesische gerechten of gaan we regelmatig uit eten bij ‘De Indo’. Logisch ook, want Indonesisch bloed stroomt door ons gezin. De smaakmakers mogen hier dan ook sowieso wel op tafel gezet worden. Eten met meer spice. Houd je er ook wel van? Lees dan maar eens even mee met deze vijf recepten die ik met je deel, waarbij de smaken uit Indonesië en de Indonesische keuken met een twist de basis zijn. Welk recept ga jij maken van deze recepten met Indonesische twist?

5 Recepten met Indonesische twist en smaken

Indische Saucijzenbroodjes recept met kipgehakt

De Nederlandse keuken en de Indonesische keuken samen laten koken? Bak dan zelf deze Indische saucijzenbroodjes met kipgehakt.

Indische Saucijzenbroodjes recept met kipgehakt en pittig gekruid - Foodblog Foodinista

Recept Indische saucijzenbroodjes met kipgehakt

Rendang recept

Rendang maken - Indonesisch stoofvlees volgens Foodblog Foodinista

De Indonesische keuken wordt in ieder gezin vaak weer anders benaderd. Nergens wordt rendang hetzelfde bereid. Dit is mijn Rendang recept.

Rendang recept

Indonesisch gehaktbrood recept

Indonesisch Gehaktbrood gevuld met ei - Pittig gekruid gehaktbrood recept - Foodblog Foodinista

Gehaktbrood met de smaken van Indonesië. Lekker met rijst, satésaus en boontjes als avondmaaltijd of juist op de borrelplank in plaats van een gehaktballetje in ketjasaus is het weer eens iets anders. Dit gehaktbrood is een aanrader op brood.

Indonesisch gehaktbrood recept

Meer Recepten tips voor een Indonesische borrelplank? Mijn tip is het nieuwe kookboek van Francis Kuijk Planken met een Indische Twist.

Soto Ajam Recept

Soto Ajam recept - Indonesische kippensoep - Foodblog Foodinista

Een klassieker uit de Indonesische keuken en ook weer zo’n recept wat niemand hetzelfde maakt, Soto Ajam, maar dit is mijn versie van Soto Ajam met de sauzen van ABC.

Recept Soto Ajam

Indonesische Zuurkoolstamppot met rookworst

Indonesische zuurkoolstamppot met rookworst - Pittige zuurkoolstamppot

Als reactie kreeg ik op Facebook. In Indonesië wordt geen zuurkool gegeten. Nee, dit weet ik ook wel. Maar de Nederlandse keuken samen laten komen met de Indonesische is toch wel een heel goed idee. Geloof mij maar. Dit kan ik je ook zeker aanrader in deze zuurkoolstamppot met rookworst en Indonesische smaken. Een populair recept op de foodblog.

Recept zuurkoolstamppot met Indonesische smaken

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie