05 mei Pasta ovenschotel met gehaktballen en mozzarella
Een simpel en snel recept waar je mee wilt blijven variëren? Dan blijfven pasta ovenschotel recepten populair bij iedereen. Pasta met veel groente blijft een gezonde en voedzame maaltijd. Je kunt ook een keer leuk en vooral lekker variëren met deze pasta ovenschotel met gehaktballen en mozzarella gratin. Kies bij voorkeur voor volkoren of meergranen pasta. Natuurlijk met verse tomaten en tomatensaus. Je kunt deze ovenschotel wel een leuke variatie vinden op het pasta bolognaise recept alleen met gehaktballen. Een ideaal ovenschotel recept voor doordeweeks of op sportdagen.
Variëren met pasta recepten
Deze pasta ovenschotel is best wel groot en wij hebben er twee keer van gegeven, de ovenschaal van de HEMA is groot en kun je rijkelijk vullen met je eigen favorieten. Wat prima is. Je kunt vooruit koken en de ovenschotel in de oven schuiven wanneer het uitkomt. Het fijne is dat je niet iedere week hetzelfde eet. Je kunt met pasta ook volop variëren en bijvoorbeeld een lichte, kruidige variant maken of een ovenschotel. Pasta is eigenlijk altijd een favoriet recept om op tafel te zetten en het staat ook nog eens heel snel op tafel, meestal dan. Een populair recept op de blog en ook een favoriet bij mij thuis. De pasta ovenschotel met gehaktballen maak je als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Pasta ovenschotel met gehaktballen voor 8 personen
- 800 gram kleine voorgerolde gehaktballen van de slager
- 800 gram pasta
- 400 ml tomatensaus
- 400 gram cherry tomaatjes
- 2 rode paprika’s
- 3 knoflookteentjes
- 2 uien
- handje verse basilicum en oregano
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 bollen mozzarella geraspt
- 100 gram Parmezaanse kaas
- Snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de pasta ovenschotel met gehaktballen
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + oven tijd 45 minuten
Benodigdheden in de keuken voor pasta ovenschotel
- snijplank
- mes
- vergiet
- hapjespan
- spatel
- grote ovenschaal
Variëren met pasta ovenschotels? Maak dan ook eens dit macaroni recept
Recept ovenschotel met pasta en gehaktballen
Kook de pastavolgens de verpakking met een snufje zout beetgaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pasta saus maken met gehaktballen
Verhit in de hapjespan olijfolie. Braad om en om de gehaktballen. Niet helemaal gaar, want deze garen nog verder in de ovenschotel, dus alleen wanneer ze rondom kleur krijgen. Snipper de uien en de knoflook en bak deze even mee. Snijd de paprika fijn en 200 gram tomaatjes door de helft en bak deze even mee. Haal een aantal gehaktballen uit de pan en leg deze apart, een stuk of vijf. Meng nu de passata door de groente en de gehaktballen. Meng alles door elkaar. Breng de pastasaus op smaak met peper, zout, paprikapoeder, basilicum en oregano. Meng de pasta door de pastasaus.
Ovenschotel maken met gehaktballen in tomatensaus
Smeer de ovenschaal in met olijfolie. Meng de pasta door de tomatensaus en schep deze over in een ovenschaal. Steek de overgebleven gehaktballen tussen de pasta, zodat niet alle gehaktballen naar beneden zakken. Breek de mozarella en verdeel deze over de ovenschotel. Rasp de parmezaanse kaas over de ovenschotel. Snijd de laatste tomaatjes door de helft en top de ovenschotel af. Schuif de pasta ovenschotel met gehaktballen in de oven voor 30 minuten op 180 graden.
Meer makkelijke recepten uit de oven?
Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoordeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.
Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's