20 aug Nutella mascarpone room met balsamico aardbeien
Een lunch of diner, waarbij het allemaal wel iets feestelijker mag? Of inspiratie voor een leuk toetje met favoriete ingrediënten, zoals Nutella en aardbeien? Dan is dit toetje met Nutella en aardbeien en Italiaanse smaken voor jou. Maak het toetje Nutella mascarpone room met balsamico aardbeien. Een snel en simpel toetje wat je binnen twintig minuten kunt maken, maar wat wel even in de koelkast moet afkoelen en opstijven, maar daarna heb je een heerlijk smaken feestje van zoete noten smaken en een toetje wat een heerlijke afsluiter is voor een Italiaans diner. De Nutella room met mascarpone room en aardbeien in balsamico zelf maken? Lees dan mee met het toetjes recept van Foodblog Foodinista en reis mee naar Italië.
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.
Ingrediënten Nutellaroom met mascarpone en balsamico-aardbeien in een glas voor 4 personen
- 250 gram mascarpone
- 250 gram slagroom ongeklopt
- 150 gram Nutella
- 1 eetlepel suiker
- 200 gram aardbeien
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels poedersuiker
- verse basilicum blaadjes
- 1 eierdooier
- 8 lange vingers
- cacaopoeder
Tips voor de bereiding van de Nutella room met balsamico aardbeien
Moeilijheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden uit de keuken
- 4 mooie glazen
- 2 schalen voor het kloppen van de room
- staafmixer
- mes
- garde
- lepel
- theelepel
Recept Nutella-mascarponeroom met balsamico aardbeien
Zet de glazen klaar, zodat je deze direct kunt vullen bij iedere handeling.
Speculoos mascarpone maken
Klop 175 ml slagroom luchtig. Klop met een garde de mascarpone, eierdooier en 125 gram van de Nutella door de slagroom, totdat het één geheel is. Verdeel de Nutellaroom over de glazen. Plaats de glazen in de koelkast, zodat de room kan opstijven.
Balsamico aardbeien maken
Meng in een schaal de balsamico azijn met de poedersuiker tot een stroperig geheeld. Snijd een handje verse basilicum fijn en klop deze door de azijn. Snijd de aardbeien in plakjes en meng deze door de balsamico. Zet de aardbeien een uurtje in de koelkast, zodat de aardbeien op smaak kunnen komen.
Nutella toetjes met aardbeien maken
Klop de overgebleven slagroom met suiker. De aardbeien mogen in het glas, maar bewaar er een aantal voor het toppen. Na de aardbeien mag de slagroom op toetje en daarna nog een keer aardbeien. Daarna ben je klaar. Maak het toetje af met twee lange vingers in het toetje en een beetje cacaopoeder. Eet smakelijk!
Toetjes recepten van Foodinista?
Maak bijvoorbeeld ook eens deze tiramisu triffle met advocaat of de tiramisu met pistache en peer in een glas.
Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's