Mini frittata met kalkoen voor de kerstbrunch - Recept tip van Happy Weight

Mini frittata met kalkoen voor de kerstbrunch – Recept tip van Gratis Happy Weight programma

Deel deze post

Tijdens de feestdagen zijn we snel geneigd om van onze gezonde eetgewoonte af te stappen. Misschien heb je er dit hele jaar al wel moeite mee. Eerlijk gezegd is het wel herkenbaar. Het hele jaar thuis werken, minder motivatie om de deur uit te gaan en er zijn natuurlijk ook nog heel veel redenen waardoor je een beetje eenzaam aan het worden bent. Zo bestaat de kans dat je je richt tot eten, onverantwoord en minder bewegen . Wil je graag beginnen met een gezondere levenstijl? Dan is het kunst om niet alleen gezond te eten en de juiste keuzes maken. Nee ook bewegen hoort erbij, maar zet de knop maar eens om. Dit klinkt makkelijker dan gezegd. Wist je dat je zorgverzekering daar ook bij kan helpen? Nou ik niet hoor. Oké een beetje wel, alleen hoe zet je de stap. Ze staan natuurlijk met vragen altijd voor je klaar, maar er zijn dus uitgebreide programma’s om je echt de spreekwoordelijke ‘trap onder de kont te geven’. Zoals het Happy Weight programma van Zilveren kruis. Daarmee helpen ze je graag bij een gezonde levensstijl en verantwoord afvallen. Dus goede voornemens voor 2021? Of wil je het liefst nu al beginnen? Zilveren Kruis-verzekerden ontvangen gratis het gezond gewicht-programma Happy Weight. Naast gezonde, gevarieerde en lekkere recepten, zoals het recept wat ik met je ga delen. Krijg je nog meer ondersteuning. Ik neem je daar in mee en dan ga ik het recept met je delen voor de mini frittata met kalkoen voor de kerstbrunch.

Mini frittata met kalkoen voor de kerstbrunch - Recept tip van Happy Weight

Wat doet Happy Weight van Zilveren Kruis voor je?

Meestal denk je: Ik kan het zelf wel. Maar het resultaat laat vaak iets anders zien. Met hulp vragen is dan ook helemaal niks. Zelf heb ik dit regelmatig gedaan. Zoals na mijn bevalling, zowel geestelijk als lichamelijk en mijn traject loopt nog steeds. Ook ik moet nog steeds een definitieve gezonde leefstijl vinden. Ook ik was verrast dat je de eerste stap voor hulp dus gewoon bij je Zorgverzekering kunt vinden. De eerste stap ben je natuurlijk zelf, maar zij kunnen je wel helpen. Het Happy Weight plan geeft je inzicht in je keuzes, doormiddel van een hulp pakket. We zijn ons tenslotte zelf heel vaak niet bewust van onze keuzes. Je krijgt: 15 Informatieve lessen over een bewuste leefstijl, praktische voedingskeuzelijst, beweegplannen naar keuze en huiswerktoetsen. Je zal wellicht even geconfronteerd worden, maar de eerste stappen zijn bij het volgen van het programma wel gezet. Maar hoe ga je dan over tot succes? Als hulpmiddelen krijg je een Dopper waterfles, Happy Weight 3D Stappenteller, Happy Weight Inspiratie receptenboek waar ik een recept uit met je ga delen en een praktische taillemeter. Zoals je ziet is het niet nodig om alles zelf te verzinnen en kun je ook je vorderingen zelf meten. Uiteindelijk zijn de successen het allerleukst! Het pakket kost 149,00 Euro en nu tijdens 115,00 Euro, maar bij een 2* of 3* aanvullende verzekering is het volledig bedrag vergoed zonder eigen risicio. Dan is de stap eigenlijk nog kleiner naar een gezondere levensstijl.

Tijd voor een voorbeeld recept. Die eigenlijk allemaal heel eenvoudig zijn, maar vooral gebaseerde zijn op de slimmere keuze.

Mini frittata met kalkoen voor de kerstbrunch - Recept tip van Happy Weight

Ingrediënten mini frittata met kalkoen, spinazie en cranberry voor 15 stuks

  • 200 gram farfelle, bij voorkeur volkoren
  • 100 gram jonge spinazie
  • 200 gram kalkoenborst
  • 6 eieren
  • 125 ml magere melk
  • 40 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 el cranberrysaus
  • olijfolie
Mini frittata met kalkoen voor de kerstbrunch - Recept tip van Gratis Happy Weight programma

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigheden: snijplank, pan, wok, schaal, muffinmat met minivormpjes, lepel, garde

Mini frittata met kalkoen voor de kerstbrunch - Recept tip van Happy Weight

Recept frittata met kalkoen, spinazie, kaas en cranberry

Verarm de oven voor op 180 graden.

Kook in een pan pasta beetgaar volgens verpakking. Snijd ondertussen de kalkoen in kleine stukjes. Verhit in een wok olijfolie. Wok de kalkoen en spinazie. Klop ondertussen de eieren met de melk en kaas. Vet de muffinvormpjes in met bakspray of olijfolie doe dit met behulp van keukenpapier, zodat ze niet te vet zijn. Verdeel over de muffinvormpjes de pasta, kalkoen en spinazie. Verdeel met een lepel de geklutse eieren over de muffinvormpjes, totdat deze vol zijn. Maak de frittata’s af met een druppeltje cranberrysaus. Plaats de frittatta’s in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Haal de frittata’s uit de oven en serveer op een leuke borrelplank ook zijn ze lekker bij een frisse salade.

Voor meer recepten ga je kijken bij het gratis Happy weight programma voor Zilveren Kruis-verzekerden voor een gezond gewicht.

Meer frittata recepten?

Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren? Maak dan deze heerlijke frittata met groene asperges en zalm de frittata met chorizo of een goed gevulde boerenfrittata.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie