Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam restaurant ervaring Foodblog Foodinista

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Deel deze post

Mijn eerste keer bij Jamie’s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan ‘de plank’. De bekende Italiaanse plank met Italiaanse delicatessen. Bij alle Jamie’s Italian restaurants staat ‘de plank’ op het menu. Zo werd het een lange middag met de meest heerlijke Italiaanse gerechten en natuurlijk allemaal Jamie stijl en ook het Italiaanse kookboek prijkt al lange tijd bij mij in de boekenkast, maar met meer regelmaat op het aanrecht, want het is een topper. Wat alleen een beetje gek is, in Dubai heb ik Jamie’s Italians gegeten, in Londen heb ik gegeten bij Jamie’s Italian en ook bij Fifteen heb ik een vorkje geprikt, maar ondanks dat ik zo blij was dat Jamie’s Italian naar Nederland kwam ben ik nog nooit gaan dineren of lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam. Vorige week was het eindelijk zo ver en reisde ik naar de Markthal in Rotterdam, waar Jamie’s Italian in Rotterdam is gevestigd. Aan het einde van dit blog heb ik nog goed nieuws voor als je net als ik ook niet in de regio Rotterdam woont.

Lunchen bij Jamie Olivers Italian in Rotterdam; mijn ervaring

Bij binnenkomst valt mij direct de uniforme inrichting bij Jamie’s Italian. In Londen, Dubai of in Rotterdam. Overal voel ik de zelfde warme sfeer. Het ontvangst is hartelijk en ik word wij worden naar onze tafel begeleid. Wij gaan boven lunchen. Op de benedenverdieping is het al heel druk, maar boven is het nog rustig, een half uur later is het ook druk en dat voor een doordeweekse donderdag. Reserveren dus! Onze tafel is dichtbij het raam en we hebben mooi uitzicht over Rotterdam. Leuk, want het is mooi weer en druk op straat. Het menu wordt gebracht en moeilijk kiezen! Starten met wederom de bekende Jamie’s Italian plank en we willen inderdaad graag de drankenkaart even zien. We kiezen twee lemonades. Later een wijntje, want we hebben al door de stad gewandeld even iets fris graag. De andere gerechtjes kiezen we rustig later. Dat kan ook bij Jamie’s Italian. Het valt mij op de andere gasten doen dat ook. Wat een relaxte sfeer! In Dubai en Londen ben ik het ook zo gewend. Ik hou wel van het concept. Mangiare, maar rustig aan!

Onze lunch bij Jamie’s Italian in foto’s

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam restaurant ervaring Foodblog Foodinista Nieuwe Menu voorjaar 2016

Kiezen van het nieuwe menu in het voorjaar 2016 en iedere dag ook nog wisselende dag specials, zoals een pasta van de dag en dessert van de dag.

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam restaurant ervaring Foodblog Foodinista Starten met de plank met vleeswaren

Starten met een plank met Italiaanse specialiteiten en Italiaanse vleeswaren. Hartig snoepen.

Jamie's Italian in Rotterdam

Zie je hier ook blij ik was in Dubai? En ook dat de herkenbare plank best wel overéénkomt bij alle locaties? Oké in Rotterdam had ik er één voor één persoon, want we hadden ook nog andere gerechtjes en in Dubai een plank voor twee personen. De hoeveelheid is dus niet in evenwicht, maar verder is het zeker hetzelfde.

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam restaurant ervaring Foodblog Foodinista Knoflookbrood

En het huisgebakken knoflookbrood, wat ik nieuw is op de kaart en zo lekker en vers is!

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam restaurant ervaring Foodblog Foodinista huisgemaakte limonades

Voor de verfrissing dronken wij de homemade lemonades. Terug te vinden bij de alcohol vrije cocktails.

frito misto nieuwe bij de kaart bij Jamie's Italian in Rotterdam

Nieuw op het lentemenu de frito misto en die moest ik proeven.

Frito misto, truffelrisotto en polentafrietjes bij Jamie's Italians

Frito misto van het nieuwe lentemenu, mijn favoriet de truffelrisotto en een vriendin van mij eet altijd de polenta frietjes die moest ik ook eten. Wij bestelden van alles de kleine porties, zodat we alles konden proeven. Een goed idee bij Jamie’s Italian, want je kunt veel in kleine en grote porties bestellen.

Citroen merengue cheesecake bij Jamie's Italian

En zodat we ruimte over hadden voor de desserts, die we moesten proeven. De Italiaanse citroen merengue cheesecake, die ik helaas ook echt niet meer helemaal op kon.

Tiramisu van Jamie's Italian

En bij Jamie’s Italian hoort het erbij; Tiramisu met een frisse smaak van oranjebloesem. Echt heerlijk!

Ook eten bij Jamie’s Italian in Rotterdam

Welk gerecht zou jij willen proeven? Ben je al een keer gaan dineren of lunchen bij Jamie Oliver? Wil je er een keer gaan dineren of lunchen bij Jamie Oliver? Dan heb ik goed nieuws voor je, wanneer je niet in Rotterdam woont, want er komen binnenkort meer vestigingen van Jamie’s Italian naar Nederland, ondertussen is Jamie’s Italian geopend in Den Haag, maar ook kun je bijvoorbeeld naar Jamie’s Pizza in Tilburg. Ik hoop, nog steeds, op een vestiging in Brabant, zodat lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam niet meer de enige mogelijkheid is, maar ach het is wel genieten wel bij Jamie’s Italian in Rotterdam en voor mij zeker een reisje waard.

Restaurant tips van Foodblog Foodinista in Rotterdam

Kijk dan ook eens bij Restaurant Karakter in Rotterdam of lees mijn tips voor een weekendje naar Rotterdam.

Meer restaurant tips ontvangen? Like Foodblog Foodinista of volg Foodblogger Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

2 Reactie's
 • Mijntje
  Geplaatst op 08:45h, 29 april

  Hoi Daphne,
  Wat heerlijk om te lezen én te zien zeg. En wat zag je er leuk uit! Superfeestelijk! ^_^
  Hihi, ik zou ook wel proppievol zitten zo na ál dat lekkers.
  Ik zou hier graag eens een keertje gaan eten. Wat fijn ook dat je er echt relaxt kunt zitten eten en niet wordt opgejaagd. Even een avondje flink in de watten gelegd dus.
  Thanx voor je gave review!
  Groetjes en liefs,
  Mijntje.
  P.s. moet ik ook nog even zeggen…wat stoer die cartoonpapiertjes onder het eten..

 • Foodinista
  Geplaatst op 10:48h, 29 april

  Ja het was echt heel leuk en alles is in detail inderdaad.

Geef een reactie