Lekker vega, groente-halloumi spiesen met bulgursalade - barbecuerecepten - Foodblog Foodinista

Lekker vega, groente-halloumi spiesen met bulgursalade

Deel deze post

Niet alleen vlees, maar ook groenten kunnen natuurlijk prima op de barbecue. Bloemkool, courgette, paprika en tomaat hebben normaal gesproken een neutrale smaak, maar door ze op de barbecue te leggen krijgen ze een typische grillsmaak en worden ze lekker knapperig.

De groenten krijgen een extra smaaksensatie door de nootachtige smaak van de bulgur en de halloumi-kaas. Deze kaas wordt gemaakt van geiten,- koeien- en schapenmelk en heeft een zoutige smaak die lijkt op de smaak van mozarella.

De spiesjes zijn heel makkelijk om te maken en een feestje op je bord, doordat ze er zo leuk uitzien. Een luchtig vegetarisch recept voor op een warme zomeravond. Met dit heerlijke recept ben je helemaal klaar voor een vegetarische bbq.

Ben jij al aan het watertanden? Lees dan snel verder hoe je dit recept bereidt.

Wat heb je nodig? (4 personen | Bereidingswijze: 40 min | 347 kcal p.p.

  • 1 limoen
  • 7,5 g koriander
  • 5 el milde olijfolie
  • 150 g bulgur
  • 1 citroen
  • 2 takjes koriander
  • 2 el chermoula (specerijenmix)
  • 0,5 bloemkool
  • 0,5 courgette
  • 0,5 paprika
  • 4 (gekleurde) snacktomaatjes (of cherrytomaatjes)
  • 100 g halloumi kaas
  • 1 barbecue
  • 1 rasp
  • 4 metalen spiesen (of satéprikkers)

Zo maak je het

Zet in 6 stappen deze groente-halloumispiesen met bulgursalade op tafel.

Stap 1. Steek de barbecue aan.

Stap 2. Rasp intussen 1 tl van de groene schil van de limoen. Pers de limoen uit. Roer in een kom de chermoula, koriander, olie, 2 el limoensap en de limoenrasp tot een marinade.

Stap 3. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Stap 4. Rijg intussen de bloemkool, courgette, paprika, citroenschijfjes, tomaatjes en halloumi steeds om en om aan een spies. Maak zo 4 spiesen. Rooster de spiesen rondom in ca. 10 min. gaar.

Stap 5. Schep de helft van de marinade over de spiesen en schep de rest van de marinade door de bulgur.

Stap 6. Leg de spiesen op een schaal en bestrooi met de koriander. Serveer er de salade en de andere helft van de citroen bij (gril de citroen evt.).

Je wilt je barbecue vast wel aankleden met nog meer lekkernijen. Hier vind je nog veel meer lekkere en verrassende bbq gerechten! En wat dacht je bijvoorbeeld van dit heerlijke recept voor een salade als bijgerecht? Heel veel barbecueplezier!

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie