kraamtraktatie rocky road

Kraamtraktatie Rocky Road recept

Deel deze post

Ook iets anders dan beschuit met muisjes? Dan is deze kraamtraktatie Rocky road met muisjes een leuk alternatief en zo simpel om te maken. Kun je ook alvast maken voor je bevalt en bewaren in een weckpot. Een beetje bezigheidstherapie denk ik zo.

Naast de bezigheidstherapie is een rocky road als kraamtraktatie ook heel makkelijk te maken. Uiteindelijk wordt de Rocky Road in stukken gesneden en heb je originele zelfgemaakte bonbons als kraamtraktatie voor bij de koffie of thee met muisjes natuurlijk.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor de Rocky Road ongeveer 30 stuks

 • 400 gram witte kookchocolade
 • 60 gram roomboter
 • 200 ml water
 • 8 lange vingers
 • 100 gram marshmallows
 • 6 eetlepels muisjes (voor ons blauw)

Recept Kraamtraktatie Rocky Road

Kook het water in de pan en plaats hier een schaal op. De boter en chocolade gaan we au bain marie smelten. Dan bakt het niet snel aan en is het niet nodig om de eerste paar minuten te roeren.
In de tussentijd breek de lange vingers in 3 of 4 stukken. scheur de marshmallows (tenzij je kleintjes hebt) in 4 stukken. Deze mag je met elkaar mengen.
Pak een ovenschaal en plaats hier bakpapier in, zodat je na het opstijven de de Rocky Road er makkelijker uit kunt halen.
Roer de chocolade met een spatel en zorg dat de boter goed mengt. Schenk vervolgens de vulling er doorheen en zorg dat het goed samen plakt. Schenk alles in de ovenschaal en sprenkel de muisjes er overheen.
Laat de taart 30 minuten buiten de koelkast afkoelen en vervolgens nog twee uur in de koelkast. (Door eerst buiten de koelkast, wordt de taart niet vochtig).

Na deze tijd mag de Rocky Road uit de koelkast en snij hem voor zoveel mogelijk in blokken van 3 bij 3 cm. Geef ze bij de koffie of thee als de kraamvisite op bezoek komt of zet gewoon een weckpot op tafel, zodat iedereen zelf kan pakken.

Omdat niet iedereen te gelijk op kraambezoek komt bewaar ik de rocky road altijd in weckpotten, dan blijft de rocky road heel lang vers en goed.

Maak het huis natuurlijk ook gezellig, met een babypakket, bij de geboorte van je kleine mannetje en alles is klaar voor het babybezoek. Versieren en feest vieren.

Meer inspiratie voor kraamrecepten? Maak dan ook eens dit chocolade kraamtaartje.

Meer kraamrecepten en food ideeën van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's
 • ohladybake
  Geplaatst op 13:20h, 01 februari

  hoi,
  leuke blog heb je hier.
  deze leuke zoetjes zal ik hier zeker eens uitproberen…zien er heel lekker uit.

  liefs
  ohladybake

 • Natasja Van Hooff
  Geplaatst op 11:56h, 02 april

  Hoe groot is de ovenschaal?

 • admin
  Geplaatst op 12:02h, 02 april

  Hi Natasja,

  Ongeveer 28 bij 20 cm. Succes met het recept!

  Groetjes,

  Daphne

Geef een reactie