Kraamtraktatie idee ijshoorntjes met rood fruit en roze muisjes Foodblog Foodinista

Kraamtraktatie kinderdagverblijf ijshoorntjes met rood fruit

Deel deze post

Als je grote broer bent geworden, dan wil je trakteren! Iedereen mocht het tenslotte weten en wat is Florian trots. Ik ben broer en ik heb een zus. Grote broer Florian en mijn zus Philou. Vol trots mochten ze het ook weten op het Kinderdagverblijf. Er mocht getrakteerd worden. Maar wat ga je trakteren? Het kinderdagverblijf waar Florian naartoe gaat vind het erg fijn als de traktaties gezonder zijn. Eerlijk gezegd vind ik dat zelf ook fijn. Het is één van de redenen waarom wij voor het kinderdagverblijf gekozen hebben wij Florian naartoe gaat en Philou ondertussen ook. Zij hechten veel waarde aan de natuur, (biologisch) eten, omgang met dieren en het buitenleven. Heel leuk! Beiden genieten ze er al van. Florian bracht ik regelmatig in een witte romper en die kwam zwart terug. Ook zijn vreemde ogen dwingender en daar werd groente keurig opgegeten. Niks dat lust ik niet. Gaat er af en toe toch een portie in. Fijn! Fruit daarentegen is geen probleem. Dus fruit trakteren ook niet. De keuze voor de ijshoorntjes met rood fruit was dan ook feestje en het werd wel een kliederboel, maar daar zitten ze op dit kinderdagverblijf ook niet mee. Als de kinderen maar genieten. Heerlijk! Dus trakteren op het kinderdagverblijf? Deze ijshorentjes met rood fruit zijn geschikt en je kraamtraktatie is heel snel gemaakt.

Kraamtraktatie idee ijshoorntjes met rood fruit en roze muisjes Foodblog Foodinista

Ingrediënten Kraamtraktatie Kinderdagverblijf recept IJshoorntjes met rood fruit 12 stuks

12 ijshoorntjes
2 bakken aardbeien van 400 gram
2 bakjes frambozen van 250 gram
1 bakje blauwe bessen 250 gram
4 eetlepels roze muisjes

P.s. Is er een broertjes geboren in wil je kleuren mixen? Maak dan een mix met witte druiven, blauwe bessen, appels, kiwi’s. Geen blauw, maar wel meer jongen! En vergeet de blauwe muisjes niet. 

Kraamtraktatie Kinderdagverblijf Recept IJshoorntjes gevuld met Rood Fruit 12 stuks

Wellicht begrijp je dat dit recept heel erg simpel is! De beste tip is eigenlijk hoe neem je de ijshoorntjes mee. Daar kom ik zo meteen op. Snijd de aardbeien door de helft en in plakjes. Meng vervolgens het fruit door elkaar met de muisjes. Verdeel het fruit over de ijshoorntjes. Zo simpel is het! Na een zwangerschap of als nieuwe ouders moet het niet moeilijker zijn, maar misschien wil een lieve kraamhulp het ook wel voor je doen? Ze doen dit soort dingen meestal heel graag!

Hoe neem je de kraamtraktatie mee?

Wij hebben drie emmertjes gevuld met twee pakken suiker. Daar hebben we de hoorntjes stevig ingezet. Vervolgens over de suiker roze muisjes heen gestrooid. Dat ziet er leuk uit! Deze in een doos geplaatst en vervolgens rustig gereden. Het kinderdagverblijf heeft de ijshoorntjes met rood fruit in de koelkast geplaatst, maar ze moeten ze niet te lang laten staan, want als ze te nat worden dan wordt alles te sappig. Verder lekker smullen!

Baby algemeen

Leuke kidsproof blogs van Foodinista

Foodinista schrijft regelmatig over het gezinsleven, recepten voor kinderen en leuke uitjes met kinderen, zoals kindvriendelijke restaurants. Lees dan ook de kindvriendelijke blogs van Foodinista.

Florian met zijn kleine zus Philou bewonderen? Kijk dan hier!

Meer persoonlijke verhalen volgen van Daphne van Foodinista of jouw ervaring delen? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief of mail mij op daphne@foodinista.nl. Ik sta altijd open voor jouw ervaring.

Geen reactie's

Geef een reactie