17 apr Gekruide gehaktballetjes
Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee als snackje en aangezien het bijna Koningsdag is een dag waarop veel gesnackt wordt ga ik dit recept van mijn gekruide gehaktballetjes dan ook maar eens delen. Ik heb ze al zo vaak gemaakt dat het tijd wordt het recept voor de gekruide gehaktballetjes online te plaatsen, zodat je er ook van kunt gaan snacken.
Benodigdheden gekruide gehaktballetjes 16 stuks
- 500 gram half om half gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 rode peper, niet de zaadlijsten
- 2 eetlepels paneermeel
- snufje kaneel
- snufje zout
- 1 ei
- 1 theelepel olijfolie
- 1 theelepel vloeibare boter
Tips voor de bereiding van de gekruide gehaktballetjes
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten en 15 minuten in de oven
Benodigdheden: hapjespan, snijplank, mengschaal, mes, spatel, ovenschaal, lepel, knoflookpers
Recept voor gekruide gehaktballetjes
Snij het sjalotje, de knoflook en de rode peper zonder de zaadlijsten fijn. Meng het gehakt met het sjalotje, knoflook, rode peper, zout, ei, kaneel en de paprikapoeder. Draai hier vervolgens mooie balletjes van met ongeveer een doorsnede van 3 cm.
Verdeel over een snijplank de paneermeel. Rol hier de balletjes doorheen en zorg dat de buitenkant mooi in het paneermeel is gerold. Hier worden de gehaktballetjes stevig van en krijgen ze een mooie bruine buitenkant met bite.
Verhit de vloeibare boter en olijfolie in de pan en braad de gehaktballetjes voor 5 minuten rondom. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden. Plaats gehaktballetjes vervolgens nog 15 minuten in de oven op 150 graden en laat ze hier garen. Klaar zijn de pittige gehaktballetjes en snacken maar!
Ook het recept voor deze Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus al gezien?
Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen en volgen?
Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's