Bladerdeeg kaasstengels maken snack recept

Kaasstengels maken simpel snack recept

Deel deze post

Soms heb je gewoon heel veel zin om te snacken en heb je niks in huis en eigenlijk is snacken ook de grootste beloning als je, je snackjes zelf gemaakt hebt en dan moet het natuurlijk niet al te langen duren. Dat kan heel goed, wanneer je deze bladerdeeg kaasstengels maakt. Kaasstengels maken is tenslotte heel simpel en ook nog ontzettend lekker. Nog een idee bladerdeeg kaasstengels maken is ook ontzettend leuk, wanneer je bladerdeeg leftovers hebt, want het is tenslotte ook ontzettend zonde om je restjes bladerdeeg weg te gooien vind ik.

Benodigdheden voor kaasstengels maken 8 stuks

2 vellen bladerdeeg of restjes van een pak die al snel twee vellen samen maken
halve bol mozarella
Parmezaanse kaas of andere harde kaas die je kunt raspen
1 ei

Bladerdeeg kaasstengel maken snack recept

Recept voor bladerdeeg kaasstengels

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats op de ovenschaal bakpapier.

Snij de twee bladen bladerdeeg in 16 dunne stroken. Bladerdeeg is rekbaar en maak de stroken dan ook langer.
Snij de halve bol mozzarella in kleine stukjes en klop het ei alvast los.
Vlecht steeds twee stroken bladerdeeg losjes met elkaar, doe dit alvast op het bakpapier, aangezien het bladerdeeg nogal plakt. En leg hier losjes kleine bolletjes mozzarella tussen. Smeer als je ze allemaal hebt gevlochten de stengels in mei ei. Dit gaat het beste met een kwastje en mag best losjes. Ook de kaas geeft een gouden kleur en je gaat er nog kaas overheen raspen.
Rasp nu de harde kaas over de kaasstengels heen.
Plaats de kaasstengels voor 12 minuten in de oven op 175 graden. Laat de kaasstengels nog oneveer vijf minuten buiten de oven afkoelen en klaar zijn de bladerdeeg kaasstengels! Snacktijd!

Meer snelle recepten. Kijk bij de twintig minuten recepten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie