
22 feb Kaasstengels maken simpel snackrecept
Soms heb je gewoon heel veel zin om te snacken en heb je niks in huis. Eigenlijk heb je altijd wel iets in huis en snackreceptjes kunnen dus echt heel erg simpel zijn. Kijk naar dit kaasstengels recept. Je moet er even voor de keuken in, maar is snacken niet nog leuker en lekkerder wanneer je er een beetje moeite voor moet doen? Een kleine beetje in dit geval. Kaasstengels maken is tenslotte heel simpel en ook nog ontzettend lekker. De ingrediënten heb je meestal wel in huis en met de kaas kun je variëren.
EEN KAASLIEFHEBBER? DAN IS HET RECEPT VOOR KAASBROODJES OOK VOOR JOU
P.s. heb je bladerdeeg left-overs? Niet weg gooien! Zonde. Maak deze kaasstengels. Het is super simpel en je hebt een klein aperitief hapje zonder extra kosten en met weinig inspanning.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Benodigdheden voor kaasstengels maken 8 stuks
- 2 vellen bladerdeeg of restjes van een pak die al snel twee vellen samen maken
- halve bol mozarella
- geraspte kaas
- 1 ei
INGREDIËNTEN TIP! JE KUNT VARIËREN MET KAAS!
- geraspte Parmezaanse kaas
- geraspte Cheddar kaas
- Gorgonzola
- Tuinkruidenkaas
- Truffelkaas
- Komijn kaas
- Rode peper kaas
- Plantaardige kaas voor een vega / vegan snack
Al deze kaassoorten geven een andere smaak aan je kaasstengels. Zo kun je variëren met je smaken kaasstengels op de borrelplank of de kaasplank.

Recept voor bladerdeeg kaasstengels
Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats op de ovenschaal bakpapier.
Bladerdeeg kaasstengels maken
Snijd de twee bladen bladerdeeg in 16 dunne stroken. Bladerdeeg is rekbaar en maak de stroken dan ook langer.
Kaas bereiden voor de kaasstengels
Snijd de halve bol mozzarella in kleine stukjes en klop het ei alvast los. Vlecht steeds twee stroken bladerdeeg losjes met elkaar, doe dit alvast op het bakpapier, aangezien het bladerdeeg nogal plakt. Leg hier losjes kleine bolletjes mozzarella tussen. Smeer wanneer je ze allemaal hebt gevlochten de stengels in met ei. Dit gaat het beste met een kwastje en mag best losjes. Ook de kaas geeft een gouden kleur en je gaat er nog kaas overheen raspen. Rasp nu de harde kaas over de bladerdeeg heen.
Bladerdeeg kaasstengels bakken
Plaats de kaasstengels voor 12 minuten in de oven op 175 graden. Laat de kaasstengels nog ongeveer vijf minuten buiten de oven afkoelen en klaar zijn de bladerdeeg kaasstengels! Snacktijd!
DE KAASSTENGELS STAAN MOOI OP EEN NEDERLANDSE KAASSPLANK
Meer snelle recepten. Kijk bij de twintig minuten recepten.
Meer foodblog artikelen en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's