23 jun Italiaanse parelcouscoussalade met burrata en kip
Parelcouscous is ideaal wanneer je snel een lekker gerecht op tafel wilt zetten. Er valt tenslotte lekker mee te combineren. Snelle bereidingen en koken met kruiden en specerijen. Deze keer een Italiaanse variant op de pasta pesto en salade Caprese die we fris combineren in een Italiaanse parelcouscoussalade met burrata en kip met pesto en frisse groente. De Italiaanse keuken in een een parelcouscoussalade en dit is smullen. Een rijke parelcouscoussalade die hier goed in de smaak valt en zo op is. Op warme dagen gaat dit erin is koek. De enige vraag was; is er nog meer? Dan kun je eventueel beloven om de volgende dag de deze Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen te maken. Zo komt Zuid-Europa op tafel in parelcouscous recepten en blijf je lekker zomers koken met deze parelcouscoussalade recepten.


Parelcouscous recept met burrata pesto salade maken
Het parelcouscous recept van deze keer is direct een volledige maaltijd, want de gekruide parelcouscous maakte ik compleet met kip, pesto en burrata. Het hele recept voor parelcouscous met groente, kip en pesto ga ik natuurlijk met je delen. Hier komt het!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Italiaanse parelcouscoussalade met burrata, pesto en kip voor 4 personen
- 250 gram parelcouscous
- 90 gram pesto
- 200 gram kipfilet
- 1 bol burrata
- 400 gram gemengde tomaatjes
- 1 rode paprika
- halve komkommer
- flinke snuf gedroogde fijngemalen chilipeper
- 100 ml Griekse yoghurt
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de parelcouscoussalade Italiaanse stijl
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- spatel
- pan
- lepel
- mengschaal of grote schaal voor op tafel
- wok of hapjespan
TIP: Maak ook eens deze tomatensalade met burrata.

Recept parelcouscoussalade Italiaanse stijl met kip, burrata en pesto
Start met het bereiden van de parelcouscous volgens de verpakking.
Kip wokken met groente
Verhit in de wok of de hapjespan de olijfolie. Wok de gesneden kip. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes (echt klein) wok deze mee met de kip. Als alles goed verhit is geweest na ongeveer tien minuten kun je stoppen. Laat de kip met paprika staan.
Ondertussen koude ingrediënten bereiden
Meng in een schaal de Griekse yoghurt, chilipeper, pesto (bewaar 1/4 van de pesto) en Parmezaanse kaas. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd tomaatjes in vier partjes en meng deze door de yoghurt-pestodressing.
Italiaanse parelcouscoussalade bereiden
Meng in de wok de parelcouscous door de kip en de paprika. LET OP! De verhitting staat uit. Vervolgens meng je deze beiden door de yoghurt met groente. Maak de parelcouscoussalade af met de burrata boven op de salade en druppel de laatste pesto over de burrata bol.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's