Italiaanse lamsstoofpot foodblog Foodinista recept

Italiaanse lamsstoofpot

Deel deze post

Deze stoofpot is echt één van mijn favoriete Italiaanse recepten en maaltijden. Het mooiste van dit stoofpotje is, het lijkt veel werk, maar dat is het helemaal niet. Deze Italiaanse lamsstoofpot is met name geduld. Goed laten sudderen en smullen wanneer de stoofschotel met lasvlees klaar is. Voor mij is deze stoofschotel het lekkerst met brood, want eigenlijk doet het stoofpotje met alle geuren en kleuren zelf het werk wel.

Ingrediënten voor een Italiaanse lamsstoofpot voor 4 personen

500 gram lamssvlees, stoofvlees, vraag het aan je slager, ga bijvoorbeeld naar een Turkse slager bij de Turkse supermarkt
1 aubergine
6 tomaten
2 uien
1 knoflookteen
0,5 liter rode wijn
blikje tomatenpuree
1 theelepel oregano
snufje zout en peper
eetlepel bloem (wanneer de saus extra gebonden moet worden)
olijfolie

Tips voor de bereiding van de Italiaanse lamsstoofschotel

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten stoven 3 uur, maar het liefst een dag vooraf de volgende dag is de stoofpot veel smakelijker.
Benodigdheden: 2 snijplanken voor het schijden van vlees en groente, mes, fileermes, stoofpan, lepel, theelepel, spatel

Recept voor de Italiaanse lamsstoofpot

Start met snijden van van de aubergine in blokjes circa 2 bij 2 cm. Deze blokjes mogen in een vergiet met keukenpapier om uit te lekken. Strooi er voldoende zout overheen, dan wordt de aubergine minder vochtig, maar heerlijk voor het stoven. Laat deze aubergine circa een half uur staan en indien nodig schept ze even om.

Vervolgens doorgaan met snijden van het lamsvlees (in blokjes), de uien snipperen en de tomaten in grovere stukken.

Verhit olijfolie in de pan en bij de juiste verhitting dan mag de lamsvlees erbij. Schroei deze snel dicht, zodat alle stukken zijn dicht geschroeid. De uien mogen erbij en zorg dat deze mee stoven met het vlees (niet bakken). De oregano, zout, peper en knoflook mogen erbij. Knijp de knoflook fijn. De aubergine is uitgelekt en ook deze mag er bij, net zoals de tomaten. Laat dit even 5 minuten stoven.

Schenk de rode wijn erbij en ook de tomatenpuree mag bij het vlees. Roer dit kort door, zodat de smaken zicht verdelen. Als het goed is, is de lamsstoofpot nu geheel bedekt met de wijn.

Laat deze met een controle af en toe en op een lage hitte 1,5 uur stoven. Indien niet goed ingedekt, meng dan de eetlepel bloem erdoor en laat dit nog 10 minuten staan.

Serveer de lamsstoofpot met brood. Ook heerlijk met pasta, maar dan is het zeker voldoende voor 6 personen.

Een extra Italiaans stoofschotel recept van Foodinista

Vind je stoofschotels heerlijk? Kijk dan ook eens naar het meest populaire recept op de blog: de Italiaanse runderstoofschotel. Een andere tip is de Italiaanse ossobuco het recept van Foodinista ga je hier vinden.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie