Italiaanse lamsstoofpot foodblog Foodinista recept

Italiaans lamsvlees stoofpotje in rode wijn

Deel deze post

Deze stoofpot is echt één van mijn favoriete Italiaanse recepten en maaltijden. Het mooiste van dit stoofpotje met lamsvlees en rode wijn is, het lijkt veel werk, maar dat is het helemaal niet. Deze Italiaanse lamsstoofpot is met name geduld. Goed laten sudderen en smullen wanneer de stoofschotel met lamsvlees klaar is. Voor mij is deze stoofschotel het lekkerst met brood, want eigenlijk doet het stoofpotje met alle geuren en kleuren zelf het werk wel. Maar bij het recept geef ik je wel een aantal tips, want natuurlijk kun je dit lamsvlees stoofpotje ook met aardappelen en pasta eten.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor een Italiaanse lamsstoofpot voor 4 personen

  • 500 gram lamssvlees, stoofvlees, vraag het aan je slager, ga bijvoorbeeld naar een Turkse slager bij de Turkse supermarkt
  • 1 aubergine
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 1 knoflookteen
  • 0,5 liter rode wijn
  • 100 ml passata
  • 1 theelepel oregano
  • snufje zout en peper
  • eetlepel bloem (wanneer de saus extra gebonden moet worden)
  • olijfolie

Extra ingrediënten of bijgerechten

Tips voor de bereiding van de Italiaanse lamsstoofschotel

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten stoven 3 uur, maar het liefst een dag vooraf de volgende dag is de stoofpot veel smakelijker.
Benodigdheden: 2 snijplanken voor het snijden van vlees en groente, mes, fileermes, stoofpan, lepel, theelepel, spatel

Recept voor de Italiaanse lamsstoofpot

Aubergine voorbereiden

Start met snijden van van de aubergine in blokjes circa 2 bij 2 cm. Deze blokjes mogen in een vergiet met keukenpapier om uit te lekken. Strooi er voldoende zout overheen, dan wordt de aubergine minder vochtig, maar heerlijk voor het stoven. Laat deze aubergine circa een half uur staan en indien nodig schept ze even om.

Lamsvlees voorbereiden

Vervolgens doorgaan met snijden van het lamsvlees (in blokjes), de uien snipperen en de tomaten in grovere stukken.

Lamsvlees stoofpotje bereiden

Verhit olijfolie in de pan en bij de juiste verhitting dan mag de lamsvlees erbij. Schroei deze snel dicht, zodat alle stukken zijn dicht geschroeid. De uien mogen erbij en zorg dat deze mee stoven met het vlees (niet bakken). De oregano, zout, peper en knoflook mogen erbij. Knijp de knoflook fijn. De aubergine is uitgelekt en ook deze mag er bij, net zoals de tomaten. Laat dit even 5 minuten stoven.

Schenk de rode wijn erbij en ook de passata mag bij het vlees. Roer de ingrediënten voor het lasmvlees stoofpotje kort door, zodat de smaken zicht verdelen. Als het goed is, is de lamsstoofpot nu geheel bedekt met de wijn.

Lamsvlees stoofpotje stoven

Laat deze met een controle af en toe en op een lage hitte 1,5 uur stoven. Indien niet goed ingedekt, meng dan de eetlepel bloem erdoor en laat dit nog 10 minuten staan.

Serveer de lamsstoofpot met brood, tagliatelle of aardappelpuree.

Een extra Italiaans stoofschotel recept van Foodinista

Vind je stoofschotels heerlijk? Kijk dan ook eens naar het meest populaire recept op de blog: de Italiaanse runderstoofschotel. Een andere tip is de Italiaanse ossobuco het recept van Foodinista ga je hier vinden.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie