Italiaanse oregano frietjes

Recept: Italiaanse frietjes

Deel deze post

Frietjes of patatjes, hartstikke lekker! Deze lekkere frietjes met Italiaanse kruiden en kaas. Kun je heel snel zelf maken, want ze zijn best mager.

Deze Italiaans getinte frietjes zijn hartstikke lekker bij een Italiaanse stoofschotel of andere Italiaanse gerechten en natuurlijk ook gewoon om zo te eten. Want de kruiden en parmezaanse kaas doen eigenlijk al, al het werk. Hoe je deze frietjes, maakt? Lees het recept en maak ze gewoon lekker zelf. En de frietjes zijn ook nog veel magerder dan die van de frietboer en hartstikke vers, omdat je ze gelijk uit de oven haalt. Mooi meegenomen.

Ingrediënten Italiaanse frietjes (4 porties)

4 grote kruimige aardappels of 6 kleine kruimige piepertjes
1 theelepel gedroogde oregano
snufje gemalen zeezout
2 eetlepels olijfolie
16 blaadjes basilicum
40 gram parmezano of percorino (iets pittiger)

Italiaanse frietjes voor ze de oven in gaan
Italiaanse frietjes voor ze de oven in gaan

De Italiaanse frietjes

Snij de frietjes in stukken van ongeveer 5 cm. lang, 1 cm. breed en 0,5 cm dik. Een beetje vlaamse frieten dik. Bij een grote aardappel kan de aardappel in de breedte eerst door de midden.
Leg het bakpapier in de ovenschaal, is het bakpapier groter? Geen probleem vouw het in vieren en knip de hoeken even in, dan gaat het een stuk makkelijker.
Leg de frieten er op. Bestrooi de oregano en zeezout er overheen. Knip de basilicum en verdeel deze er ook overheen.
Bedruppel de olijfolie er overheen zorg dat de frietjes goed in aanraking komen met de olie. Meng ze anders nog even goed door elkaar met je handen.
Rasp de kaas er overheen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de oven voorverwarmen en laat de frietjes in deze tijd, circa 20 minuten rusten, zodat de olie en de kruiden smaak kan intrekken.
Als de oven is voorverwarmd mogen de frieten in de oven voor 30 minuten op 200 graden. Na deze 30 minuten nog 5 minuten op grillstand en klaar zijn de frietjes!

Voor echt comfortfood zijn deze frietjes heerlijk bij de Italiaanse rundstoofschotel

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie