Pompoen zoete aardappel soep recept van Foodblog Foodinista

5x Heerlijke herfstrecepten voor dagelijkse variatie

Deel deze post

De dagen worden donkerder, het regent en het is kouder. Dat vind ik zelf altijd heel erg vervelend. Ik houd echt van de lente en de zomer. Warm weer en veel zon. Maar toch brengt de herfst een voordeel met zich mee: Herfstrecepten! De ingrediënten van de herfst zijn namelijk wel heel erg lekker om mee te koken. Pompoen, zoete aardappel, paddenstoelen; ik ben er dol op! In dit blog verzamelde ik vijf heerlijke herfstrecepten voor dagelijkse variatie, zodat je direct de keuken in kunt en zodat je eigenlijk met weinig ingrediënten ook bijna een hele week kunt koken en toch iedere dag een ander herfstrecept op tafel kunt zetten. Dat lijkt mij ideaal en vooral heel erg lekker! Eet smakelijk en warm vooral lekker op bij deze gerechten met de smaak van de herfst.

5 Herfstrecepten voor een gevarieerde herfstmaaltijd

Variëren kan heel makkelijk met de herfstingrediënten en toch eet je regelmatig een beetje het zelfde met deze herfstmaaltijden en toch weer compleet anders. We gaan genieten van pompoen, zoete aardappel en paddenstoelen, maar maken ondertussen ovenschotels, soepen, warme salades en plaattaart met al deze ingrediënten. Wie zei dat koken met dezelfde ingrediënten saai is en dat je dan niet gevarieerd kunt eten?

Heerlijke herfstrecepten voor dagelijkse variatie met een kort boodschappenlijstje

1. Ovenschotel met krieltjes en pompoen

Ovenschotel met pompoen recept van Foodblog Foodinista

Een stevige ovenschotel de oven in schuiven met herfstsmaken? Dat doe je met deze ovenschotel met pompoen, spekjes en krieltjes.

2. Risotto met donker bier en worstjes

Risotto met donker bier en worstvlees recept van Foodblog Foodinista

Een stevige risotto voor de herfst? Dat is deze risotto met donker bier, worstjes en diverse groente en de risotto is om van te smullen!

3. Plaattaart met gemengde paddenstoelen

Plaattaart met gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas recept van Foodblog Foodinista

Een plaattaart recept voor de herfst met paddenstoelen? Dat is deze plaattaart met gemengde paddenstoelen. Het recept kun je hier vinden.

4. Herfstsalade met Morbier, warme appel en walnoten

Salade met warme appel en blauwaderkaas van Foodblog Foodinista

Een salade voor de herfst? Wel met deze herfstsalade met de pittige kaas Morbier, warme kaneelappeltjes en gekarameliseerde walnoten gaat het genieten worden. Het saladerecept ga je hier vinden.

5. Soep met pompoen en zoete aardappel

Pompoen zoete aardappel soep recept van Foodblog Foodinista

Zoete aardappel en pompoen zijn een match voor de herfst! In deze soep komen deze herfstingrediënten samen in een heerlijk herfstsoepje met pompoen en zoete aardappel en het soeprecept ga je hier vinden.

Meer pompoenrecepten maken? 

Het pompoenseizoen is begonnen! Dan is het heerlijk om meer pompoengerechten te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pasta met pompoen en spinazie? Of laat je inspireren door deze pompoensoepen.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie