28 jun Griekse orzo salade met kip
Een Griekse orzo salade met kip als maaltijdsalade. Het beste van Griekse salade gecombineerd met orzo als maaltijdsalade. Dit is hemels. Geen Griekse maaltijd is compleet zonder een Griekse salade met feta, maar in dit orzo salade recept combineer je alles bij elkaar in een maaltijdsalade. De Griekse keuken is zeer uitgebreid. Ieder Grieks eiland heeft eigen lokale specialiteiten en ook wij spelen er zelf een beetje mee, maar ik kan je wel vertellen dat je in in Griekenland zowel een Griekse salade, kip als orzo kunt eten en dit combineren we een heerlijke Griekse maaltijdsalade met orzo. Ook deze keer weer met een Griekse salade met feta en frisse groente en stevige beet met de orzo.
TIP: Combineer de salade met het Griekse tzatziki recept voor extra frisse smaken, maar ook in deze salade ontbreekt dit al niet.


Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Griekse orzo salade met kip voor 4 personen
- 1 blok feta
- 225 gram gebraden kip kebab
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 200 gram tomaatjes
- 1/2 komkommer
- 100 gram zwarte olijven
- knoflookteentje
- 1 eetlepel knoflookolie
- handje verse peterselie
- handje verse dille
- snufje chilipeper
- 100 ml Griekse yoghurt
- 125 gram orzo
Tips voor de bereiding van de Griekse orzo salade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- schaal
- lepel
- kleine maatbeker
- vork
- wok
- kleine pan

Recept Griekse orzo salade met kip
Bereid de orzo volgens de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen.
Groente wokken
Snipper de rode ui. Verhit in de wok of de hapjespan de knoflookolie, deze geeft meer smaak, maar normale olie kan ook. Wok de rode ui. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes. Als alles goed verhit is geweest na ongeveer tien minuten kun je stoppen. Laat de rode uit met paprika afkoelen.
Ondertussen koude ingrediënten bereiden
Maak een snelle koude tzatziki als basis. Meng in een schaal de Griekse yoghurt, chilipeper, dille en peterselie en knijp de knoflook fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd tomaatjes in vier partjes en meng deze door de yoghurtkruidendressing. Meng 3/4 van de zwarte olijven en kip door de basis.

Griekse orzo salade bereiden en serveren
Meng op het laatste moment de orzo door de salade. Top de salade af met de laatste kip, olijven en 1/4 van de feta. De overige feta geef je apart bij de salade dan kan iedereen apart een eigen bord salade af toppen.
Nog een salade maken
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's