Magioni Bloemkoolpizza getest Foodblog Foodinista

Bloemkoolpizza getest! Met toppingvariaties

Deel deze post

Voor pizza kun je mij wakker maken. Pizza is echt een ultieme guilty pleasure! Je moet het alleen niet letterlijk doen, ik hecht veel waarde aan mijn nachtrust sinds ik moeder ben. Ik ben al regelmatig genoeg ‘s nachts actief met van alles en nog wat. Het hoort erbij. Maar dat ik graag een hap in pizza zet? Ja! Van een tortizza, flammkuchen naar een normale pizza. Maar van met PDS krijg ik van te veel deeg ontzettend veel last. Mijn darmen worden daar niet blij van. Een opgeblazen buik en meer van die klachten. Manon van Magioni dacht dat het ook wel een beetje gezonder kon. Althans de bloemkoolpizza was al een beetje hype. In ieder geval om de bloemkoolpizza bodem zelf te maken. Dat is alleen wel een beetje gedoe. Terwijl een pizza juist een makkelijke maaltijd moet zijn. Die koop je kant en klaar. Een pizza schuif je zo in de oven met toppings, die zijn er ook van Magioni! Of je versiert de bloemkoolpizza lekker zelf, zoals ik het gedaan. En dan komt de verrassing is de bloemkoolpizza lekker en weegt het op tegen een normale pizzabodem? Voor mij sowieso wel! Ik heb de bloemkoolpizza getest met veel plezier.

Vegetarische pizzatopping recepten foodblog Foodinista

Mijn idee over de bloemkoolpizza

Toen ik de bloemkoolpizza uit de verpakking haalde vond ik de de pizzabodem al aanvoelen als een best wel normale pizzabodem. De pizzabodem is ook een mengsel van bloemkool en deeg dus dat kan, maar door de bloemkool natuurlijk meer vezelrijk. Dat is een win! De grap was dat ik mijn vriend de bloemkoolpizza heb voorgezet als een normale pizzabodem. Dus dat is pas echt testen! Ik versierde de pizza’s voor de meatless Monday met twee vegetarische toppings en schoof de pizzabodems lekker de oven in. Wachten maar! De recepten krijg je zo meteen. Wat vonden wij er echt van? De pizzabodem heeft misschien iets minder een broodbeet, maar dat is ook te verwachten. Ik at kan ook zeggen dat ik al wist dat ik de bloemkoolpizza ging eten dus ik verwachtte dat ook wel. Mijn vriend at eigenlijk gewoon lekker de pizza’s op en achteraf vroeg ik, wat vond je er van? Lekker! Toen vroeg ik en de bloemkool pizzabodem? Huh? Nou ja misschien iets meliger. Nou ja, als dat het is. Dan eet ik liever gezonder. Mijn darmen? Geen last van gehad! Happy kid dus!

Vegetarische pizzatopping recepten foodblog Foodinista

Ingrediënten Vegetarische Pizzatoppings met een Griekse twist

2 Magioni Bloemkoolpizza bodems
Half blok feta
2 eetlepels creme fraiche
1 knoflookteen
1 avocado
1oo gram verse spinazie
handje groene olijven
1 puntpaprika
geraspte parmezaanse kaas
5 cherry tomaatjes
3 gedroogde tomaatjes
eetlepel olijfolie
snufje peper en zout

Vegetarische pizzatopping recepten foodblog Foodinista
Inbouwapparatuur bij Expert

Recept voor de vegetarische pizzatoppings met een Griekse twist

Verwarm de oven alvast voor de pizza’s. Jammer als alles klaar is en de pizza’s nog niet de oven in kunnen.

Maak als eerste de saus voor de witte pizza’s. Klop de feta met de creme fraiche tot een gladde saus. Knijp vervolgens de knoflook er in fijn met een snufje peper en zout en meng deze er doorheen. Smeer de saus uit over de bloemkool pizzabodems.

Snijd de avocado in plakjes, de olijven in ringen, puntpaprika in ringen, cherrytomaatjes in halfjes en gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Verdeel op pizza 1 de helft van de paprika, cherrytomaatjes, gedroogde tomaatjes, helft van de spinazie, olijven en top af met de parmezaanse kaas en druppel af met een theelepel olijfolie.

Verdeel op pizza 2 de helft van de helft van de paprika, de helft van de spinazie, avocado en top af met de parmezaanse kaas en met een theelepel olijfolie.

Plaats de pizza’s in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tijd om zelf te proeven!

Nog een lekkere topping, kijk dan eens naar de flammkuchen met asperges en ham.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie