Magioni Bloemkoolpizza getest Foodblog Foodinista

Bloemkoolpizza getest! Met toppingvariaties

Deel deze post

Voor pizza kun je mij wakker maken. Pizza is een ultieme guilty pleasure! Maar dat ik graag een hap in pizza zet? Ja! Van een tortizza, flammkuchen naar een heerlijke Italiaanse pizza. Gezonde pizza varianten zijn altijd een goed idee. Het klinkt in ieder geval goed. Een gezondere pizza. Een pizza kan een makkelijke comfort maaltijd zijn, maar kan deze ook goedkoper. De bloemkoolbodem koop je kant-en-klaar. Een pizza schuif je zo in de oven met toppings, die zijn er ook van Magioni! Of je versiert de bloemkoolpizza lekker zelf, zoals ik het gedaan. Is de bloemkoolpizza lekker en weegt het op tegen een normale pizzabodem? Ik heb de bloemkoolpizza getest met veel plezier en deel een Griekse topping voor pizza met je.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Vegetarische pizzatopping recepten foodblog Foodinista
Vegetarische pizzatopping recepten foodblog Foodinista

Ingrediënten Vegetarische Pizzatoppings met een Griekse twist

  • 2 Magioni Bloemkoolpizza bodems
  • Half blok feta
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 knoflookteen
  • 1 avocado
  • 100 gram verse spinazie
  • handje groene olijven
  • 1 puntpaprika
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 cherry tomaatjes
  • 3 gedroogde tomaatjes
  • eetlepel olijfolie
  • snufje peper en zout
Vegetarische pizzatopping recepten foodblog Foodinista

Recept Bloemkoolpizza met Griekse vegetarische pizzatopping

Verwarm de oven alvast voor de pizza’s op 220 graden.

Griekse pizza topping breiden

Maak als eerste de saus voor de witte pizza’s. Klop de feta met de creme fraiche tot een gladde saus. Knijp vervolgens de knoflook er in fijn met een snufje peper en zout en meng deze er doorheen. Smeer de saus uit over de bloemkool pizzabodems. Snijd de avocado in plakjes, de olijven in ringen, puntpaprika in ringen, cherrytomaatjes in halfjes en gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Pizza beleggen

Verdeel op pizza 1 de helft van de paprika, cherrytomaatjes, gedroogde tomaatjes, helft van de spinazie, olijven en top af met de Parmezaanse kaas en druppel af met een theelepel olijfolie.
Verdeel op pizza 2 de helft van de helft van de paprika, de helft van de spinazie, avocado en top af met de parmezaanse kaas en met een theelepel olijfolie.

Plaats de pizza’s in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tijd om zelf te proeven!

Nog een lekkere topping, kijk dan eens naar de flammkuchen met asperges en ham.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie