
06 feb Gebakken ei met truffel en toast
Truffel een echte delicatesse, maar wanneer gebruik je het en waar kun je het allemaal bij eten? Natuurlijk bij een lekker pasta gerechtje, maar heb je hier ook al wel eens aan gedacht? Dan om het ontbijt een extra kick te geven en voor Valentijnsdag of Pasen om je lief te verwennen met een ontbijt op bed of als je hier niet zo van bent gewoon samen te ontbijten met een iets luxer ontbijt, want daar staat de truffel voor bekend. Gebakken ei met truffel en toast.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Gebakken ei met truffel en toast
- 4 eitjes
- 2 eetlepels truffelolie
- 1 eetlepel roomboter
- 2 witte boterhammen (bruin brood is te sterk) kies voor mooi brood van de bakker of afbakbroodjes
- geraspte Parmezaanse kaas
- Beetje rucola, had ik even niet in huis op de foto
- Snufje peper en geen zout, de kaas is al zout genoeg
Tips voor de bereiding van het ontbijt met truffel
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- koekenpan
- kleine kaasschaaf
- mes
Recepten voor gebakken eieren met truffel
Rooster als eerste de toast alvast.
Een ei bakken kan eigenlijk iedereen, hoe willen jij en je lief het ei dat is even belangrijk hele of kapotte dooier. Vervolgens gaat er 1 eetlepel truffelolie in de koekenpan samen met 1 eetlepel boter. Dit zorgt voor een mooie gouden verdeling in de pan en zachte eitjes. Ook trekt natuurlijk de truffelsmaak al goed in de eitjes. Bak de eitjes, zoals normaal.
Leg het toast op je boord de eitjes er boven op. Rasp of schaaf de Parmezaanse kaas er overheen, leg de rucola erop en druppel de laatste truffelolie over het gerechtje.
Meer inspiratie voor een ontbijt op bed? Dan zijn deze ontbijtrecepten ook iets voor jou:
- Maak luchtige pancakes met zoete aardbeien.
- Snel en simpel eimuffins uit de oven.
- Zelf zoete en gezouten caramel granola maken.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Kim
Geplaatst op 12:13h, 06 februariOeh das lekker als ontbijt! Leuke tip :)