yoghurt pancake recept

Yoghurt Pancake recept met limoen en aardbeien

Deel deze post

Weekend tijd voor een uitgebreid ontbijt! Met deze zomerse yoghurt pancakes met limoen en aardbeien is het genieten. Makkelijk en snel gemaakt, daarbij is dit yoghurt pancake recept ook nog een beetje een gezond recept en begint het weekend met een goed ontbijt. Op andere dagen smaken ze natuurlijk ook heerlijk.

Gezond? Ja, pancakes zijn een goede bodem voor de dag, reinigende Griekse yoghurt en veel fruit: limoen en aardbeien. Iets vetter door de boter en olijfolie, maar in de ochtend wel heel goed voor je en nog heel de dag om het te verbranden.

Ingrediënten voor yoghurt pancakes voor 2 personen

40 gram bloem
150 ml Griekse Yoghurt
1,5 limoen
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels vloeibare boter (anders even smelten)
Olijfolie voor het bakken (ideaal in spray, scheelt veel vet!)
150 gram aardbeien
2 eieren
1 theelepel bakpoeder 
snufje zout
1 eetlepel honing

Tips voor de pancakes

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 50 minuten, inclusief 15 minuten rijzen van het beslag
Benodigdheden: garde, beslagkom, spatel, snijplank, mes, soeplepel, koekenpan

Yoghurt pancake recept

Het beslag voor de yoghurt pancakes

Meng eerste de droge producten: bloem, zout en het bakpoeder door elkaar. Schep vervolgens de Griekse yoghurt, de eieren, vanille extract en sap van 1 limoen door het beslag. Het beslag wordt met een garde snel glad, maar wel dik en dat moet ook! Laat het beslag in de schaal met folie er overheen ongeveer 15 minuten rijzen.

Pancakes bakken

Verhit olie in de pan. Het beslag mag in de pan, per pancake twee eetlepels en druk dit een beetje aan. Door de yoghurt zijn de pancakes snel massief en kun je ze op laag vuur na ongeveer 2 a 3 minuten omdraaien. Ook aan de andere kant nog even bakken en herhaal dit, totdat het beslag op is. Wij hebben er 10 pancakes uitgehaald.

Ondertussen voor het serveren van de yoghurt pancakes

Stapel de pancakes op, op één boord. Ontkroon de aardbeien en leg deze er omheen, serveer nog een aantal extra schijfjes limoen bij en besprenkel honing over de pancakes.

Nog meer pancakes of crepes maken voor het ontbijt? Maak dan ook eens crepes met honing en geitenkaas.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Persoonlijk Alfabet A Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 15:03h, 09 maart

    […] In de lente en zomer eet ik veel aardbeien. Als dessert, taartjes, ijsjes, ontbijt, sapjes, smoothies alles eigenlijk. Echt mijn favoriete fruit. Lekker. Meer hoe ik eigenlijk niet […]

Geef een reactie