Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 8 Lente 2021 - Foodblog Foodinista

Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 8 Lente 2021

Deel deze post

Een nieuwe week met kookinspiratie in een nieuw lente weekmenu. Eindelijk gaat het deze week lente worden! Een beetje geduld maar er komt een mooi weekend aan. Nou ja we zijn tegenwoordig ook al snel tevreden denk ik. In dit weekmenu dan ook wederom leuke gezinsmaaltijden, lekkere weekendrecepten en toch frisse maaltijden, maar ook een tip voor een fris weekenddrankje wat perfect past bij de lente. We gaan er het beste en vooral het lekkerste van maken in dit weekmenu. Een variatie van lenterecepten met salades, soepjes en meer frisse en lekkere ideeën. Voor het weekend deel ik een lekker dessert en zoals gezegd een fris drankje. Een koele en frisse sangria met witbier. Die je natuurlijk extra koud wilt drinken met veel ijsklontjes. Dus laat de ijsblokjesmachines maar lopen. Die moeten er veel in in ieder geval! Leuk bij een feestje en je kunt de sangria ook makkelijk bereiden op vrijdag en het hele weekend neerzetten in een tap. Af en toe gewoon even bijvullen met ijsblokjes en dan komt het helemaal goed. Een ijblokjesmachine is dan natuurlijk heel erg makkelijk! Vooral wanneer deze bijvoorbeeld in je koelkast is ingebouwd. Voorlopig gaan we verder met het weekmenu. Ik inspireer je met leuke lente tips en ik help je met de vraag beantwoorden: wat eten we vandaag? Een nieuw weekmenu staat weer klaar! In het Wat eten we deze week – Weekmenu Week 8 Lente 2021 weekmenu ga je natuurlijk de dagelijkse tips vinden. Kijk je mee voor weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe week met dagelijkse kookinspiratie?

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu’s van 2021.

Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 8 Lente 2021

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 8 Lente 2021

Maandag – Makkelijke Maandag – Couscous met courgette, rozijnen en walnoten

Start de week makkelijk met couscous met courgette, rozijnen en walnoten.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Kippensoep met asperges

Lekker Nederlands en zo lang het aspergeseizoen is moet je van asperges genieten. Kippensoep met asperges bijvoorbeeld.

Woensdag – Breek de week – Lasagne met courgette en salami

Breek de week met een grote schaal lasagne. Makkelijk op de dag waarop er bijvoorbeeld gesport moet worden of waarop niet iedereen op hetzelfde moment thuis is. Maak de lasagne met salami en courgette vooruit en vervolgens opwarmen.

Donderdag – Gezonderdag – Gevulde courgette met tonijn

Even koolhydraat arm (of je kunt de courgette ook vullen met een beetje pasta) maar we maken gevulde courgette met tonijn. Lekker veel pasta en een lichte maaltijd.

Vrijdag – Borreldag – Wit Bier Sangria (kan ook alcohol vrij)

Weekend! Tijd voor genieten. Het zal mooi weer worden en na alle regen is het echt wel tijd voor een zomers drankje. Maak bijvoorbeeld een grote kan witte bier sangria en deze kun je ook alcohol vrij maken met bijvoorbeeld radler.

Zaterdag – Familiedag – Italiaans gehaktbrood

Tafelen met een gezinsfavoriet. Gehaktbrood Italiaanse stijl. Eet het gehaktbrood bij de borrel, gewoon uit het vuistje, op brood of lekker met risotto in tomatensaus of met aardappelpuree.

Zondag – Zoete dag – Bokkenpootjes tiramisu

Sluit het weekend af met een lekker toetje. Zet Italië meets Nederland op tafel in een grote schaal bokkenpootjes tiramisu.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie