Bananenbrood recept met chocolade en pistachenootjes - Foodblog Foodinista

Bananenbrood recept met chocolade en pistachenootjes

Deel deze post

Even het idee hebben dat je heel lekker en ook een beetje gezond gaat bakken? Dan bak je een bananenbrood! Laat het idee verantwoord maar weg hoor. Bananenbrood is gewoon genieten, maar wel snoepen. Maar het kan allemaal veel slechter. Het klinkt alleen gezonder door brood en bananen, maar verder is het gewoon heel lekker om bij de koffie, thee of als ontbijt te eten, want of je nu een boterham eet of dit bananenbrood met fruit en alle andere ingrediënten? Het maakt niet zo veel uit. De vraag is alleen: Waar geniet je meer van? Je krijgt diverse ingrediënten binnen die je toch wel wilt eten en het is een extra genietmomentje. Geef mij maar een plakje bananenbrood met bijvoorbeeld chocolade en pistachenootjes. Naast dat het lekker is ziet het er ook nog mooi uit. Want de kleur van de pistache nootjes is een feestje. Ik ben ook niet de enige thuis die er zo over denkt, want wanneer ik zelf denk ik neem nog een plakje dan blijkt het bananenbrood altijd al weer op. Daarom blijf ik ze ook bakken. Want niet alleen dit bananenbrood recept met chocolade en pistachenootjes, maar bijvoorbeeld ook het bananenbrood met chocolade en pindakaas wat je hier kunt vinden. Maar eerst dit bananenbrood recept maken. Zo bak je het bananenbrood met chocolade en pistache.

Bananenbrood recept met chocolade en pistachenootjes - Foodblog Foodinista

Ingrediënten bananenbrood met chocolade en pistachenootjes

100 gram amandelmeel, zoals deze
50 gram bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
5 rijpe bananen
100 gram pure chocolade
100 gram pistachenootjes
halve theelepel kaneel
2 eetlepels bruine suiker
snufje zout
3 eetlepel Griekse yoghurt

Tips voor de bereiding van het bananenbrood recept met chocolade en pistachenootjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken 50 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, snijplank, mes, staafmixercakevorm van 16 cm, bakpapier, pannenlikker, keukenweegschaal

Bananenbrood recept met chocolade en pistachenootjes - Foodblog Foodinista

Recept bananenbrood met chocolade en pistache

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet de pistachenootjes apart in een bakje water. Dan kunnen de pistache nootjes wellen en niet verbranden in de oven.

Basis maken voor het bananenbrood recept

Prak 3 bananen, de eieren en de Griekse yoghurt. Breek de chocolade door het mengsel. Om alles goed gemengd te krijgen en de chocolade te breken zetten we de staafmixer op het mengsel voor ongeveer twee minuten. Meng vervolgens met een spatel de bloem, amandelmeel, zout, kaneel, bruine suiker en bakpoeder door de basis voor het bananenbrood. Spatel voor ongeveer twee minuten dan heb je een goede basis voor het banenbrood met chocolade en pistache.

Bananenbrood recept met chocolade en pistachenootjes - Foodblog Foodinista

Bananenbrood met chocolade en pistache voorbereiden voor de oven

Knip het bakpapier in de in de hoeken laat het zakken in het bakblik. Zo kun je later het bananenbrood makkelijk uit bakblik tillen. Giet de eerste helft van het bananenbrood beslag in het cakeblik. Zorg bij de volgende stappen ervoor dat de buitenkanten vrij blijven. Snijd één banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Giet de pistachenootjes af en dep de pistachenootjes droog. Verdeel de helft van de pistachenootjes over het beslag. Giet het tweede deel van het chocoladebananenbrood beslag in het bakblik. Snijd de laatste banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Strooi de pistachenootjes over het beslag en druk de pistachenootjes een beetje in het beslag. Het bananenbrood mag voor 50 minuten in de oven op 190 graden. Laat het bananenbrood vervolgens 15 minuten afkoelen buiten de oven, voordat je het uit het bakblik tilt en in stukken snijd. Eet smakkelijk!

Bakrecepten van Foodinista?

Meer bakken? Bak dan ook eens de chocoladecake met vijgen voor een echte verwenrecept! Het cakerecept ga je hier vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie