20 mrt Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 1 Lente 2021
Een nieuwe week met nieuw kook inspiratie in een nieuw weekmenu. De lente is begonnen, maar ik vind het echt nog koud. Het kan ook komen doordat ik grieperig ben en dus echt een vitamine boost nodig heb en zo snel mogelijk ook van het lente zonnetje wil gaan genieten. Want 18 graden komt eraan! We kunnen het gebruiken. Oké zoveel leuks zit er niet in natuurlijk, maar in ieder geval fijn in de tuin spelen en even lunchen buiten met een frisse salade. Kortom lente recepten! En die ga ik met je delen. Langzaam aan gaan er steeds meer lente recepten op de blog komen, het gaat allemaal steeds zonniger worden en vergeet natuurlijk de Paasrecepten niet, want de Paasdagen komen eraan. Ook deze ga ik al met je delen en voor een feestelijk gevoel gaan we in het weekend sowieso heerlijke Paasbrownies bakken. Kortom ik inspireer je met leuke tips en ik help je met de vraag beantwoorden: wat eten we vandaag? Ook in een nieuw weekmenu! In het Wat eten we deze week – Weekmenu Week 1 Lente 2021 weekmenu ga je natuurlijk de dagelijkse tips vinden. Kijk je mee voor weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe week met dagelijkse kookinspiratie?
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu’s van 2021.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 1 Lente 2021
Maandag – Makkelijke Maandag – Witlofsalade met makreel
Lente! Het is tijd voor frisse salades. Op maandag starten we met een makkelijke maaltijd en een salade zet je ook makkelijk op tafel. Misschien een aardappeltje erbij en klaar ben je. Een lekker idee is deze witlofsalade met makreel.
Dinsdag – Lekker Nederlands – Gehaktbrood met ei, kaas en rauwe ham
Op dinsdag gaan we voor lekker Nederlands. Bak een gehaktbrood met rauwe ham, ei en kaas. Ook een leuk Paasrecept. En voor het avondeten ben je met een aardappeltje en boontjes of op brood zo klaar.
Woensdag – Breek de week – Aubergineschuitjes met ham en kaas
Breek de week met lekkere snackjes. De basis is wel groente. Maak de aubergineschuitjes met bechamelsaus en hamblokjes.
Donderdag – Gezonderdag – Aziatische Kippensoep
Met alle griepjes en ziektegevallen gooi ik nog maar een keer kippensoep met veel groente in het weekmenu.
Vrijdag – Borreldag – Eiersalade met groene asperges en ham
Vrijdag is het tijd om de week af te sluiten. Tijd voor een drankje, een toastje of alvast een lekker recept voor het weekend voor op een broodje. Een lekker idee is deze eiersalade met groene asperges en ham.
Zaterdag – Familiedag – Tajine Bakplaat met kip in ras el hanout
Op zaterdag rustig en lekker met elkaar eten, maar totaal niet moeilijk? Maak deze Tajine ovenplaat in de oven met kip in ras el hanout kruiden.
Zondag – Bakdag – Cheesecake brownies met Advocaat
Zondag is het bakdag! Maak een lekker recept met de Paasgedachten. Cheesecake brownies met advocaat voor Pasen.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's