Foodblog Foodinista – Week 31 – Fris en verkoelend weekmenu

Foodblog Foodinista – Week 31 – Fris en verkoelend weekmenu

Deel deze post

Een hittegolf heeft ons land gevonden. Al neemt de hitte een beetje af warm blijft het wel. Heerlijk natuurlijk, want het is zomer! Laten we er vooral van genieten. Misschien ben je wel vakantie aan het vieren en wil je vooral zwemmen, bootje varen en naar het strand. Niet te veel doen, maar wel lekker eten. Wil je het makkelijk houden en vooral afkoelen dan is dit weekmenu voor jou. Het is tenslotte niet iedere dag feest en ook tijdens de vakantiedagen moeten we misschien wel eens koken. Ook omdat het leuk kan zijn of omdat het iets gunstiger kan zijn voor de portemonnee. Je kunt het jezelf daarentegen wel makkelijk makken. Daarbij kun je het ook nog steeds lekker, gevarieerd en gezond houden met frisse en verkoelende recepten. Deze zomerse recepten verzamelde ik in een nieuw fris en verkoelend weekmenu wat perfect past bij de zomervakantie en tijdens de heetste weken van het jaar. Van soepjes, springrolls, salades tot gewoon een broodje (lekker snel en simpel). Genieten, niet te moeilijk doen, maar wel lekker en verfrissend eten, want zo krijg je met een doel er weer zin in om de keuken in te duiken.

Leuk een zomers fris en verkoelend weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 31 – Fris en verkoelend weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Pokebowl met zalm en mango

Pokebowl met zalm, avocado en mango foodblog Foodinista

Op maandag doen wel zoals altijd makkelijk en deze keer met een frisse maaltijd. We maken een simpele pokebowl met zalm en mango. Het recept voor de pokebowl met zalm en mango ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Frisse zuurkoolstamppot met kokos en ananas

Ovenschotel zuurkoolstamppot recept met ananas, kokos en paprika van Foodblog Foodinista

Stamppot in hartje zomer? Ja zeker! Lekker Nederlands en als er één stamppot verfrissend en verkoelend is dan is het wel het zuurtje van zuurkool. Dan gaat er ook nog lekker kokos en ananas bij. Tropische stamppot dus. Het zuurkoolstamppot recept ga je hier vinden.

Alles voor op het strand

Woensdag – Breek de week – Kip mango salade

Borrelsalade kip, mango, pistache zelf maken - Recept van Foodblog Foodinista

Lekker makkelijk op woensdag en breek de week. Verfrissend en licht. We maken een frisse salade met kip, mango en pistache. Lekker op een broodje, bij de borrel, tussen een sandwich of bij een salade. Het recept voor de kip, mango en pistache salade ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Springrolls met riverkreeftjes en mango

Springrolls recept met dipsausjes van Foodblog Foodinista

Op donderdag gezonderdag zijn springrolls, een lichte maaltijd, toch een ware traktatie? Maak dan de springrolls gevuld met rivierkreeftjes, mango en avocado. De springrolls zijn ook nog lekker fris en verkoelend niet voor voor niks een favoriet in het altijd oververhitte Vietnam. Het recept voor de springrolls ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Makreelsalade met frisse appel

Makreelsalade recept met appel en avocado Foodblog Foodinista

Vrijdag is borreldag. Een dag waarop we sowieso niet heel erg moeilijk gaan doen. Maak een frisse borrelsalade, zoals de makreelsalade met appel. Lekker op een toastje of stokbroodje en eventueel bij een frisse salade. Makkelijk en fris. Het makreelsalade recept ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Parelcouscous met kip, courgette en feta

Parelcouscous met kip, courgette en feta recept van Foodblog Foodinista

Lekker makkelijk en zomers. Maak eens parelcouscous, niet te vergelijken met echte couscous, parelcouscous lijkt meer op pasta. Maar lekker is het wel. In dit recept geef je er een gekruide smaak aan gaat er diverse groente bij. In ieder geval lekker, zomers, pittig en het geeft je smaakpapillen in de warmte weer even een boost. Het recept ga voor de parelcouscous ga je hier vinden.

Zondag – Barbecuedag – Broodje kipburger met hoisin

hamburger met kip zelf maken met hoisinsaus recept van Foodblog Foodinista

Zondag gaat de barbecue aan! We maken lekker zelf kipburgers met een Aziatische twist. Het recept voor de hoisin kipburgers met een gebakken eitje ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie