23 sep Kipburger met hoisin
De lekkerste hamburgers maak je denk ik zelf en dat is ook helemaal niet moeilijk. Mijn favoriete hamburgers zijn kipburgers al is een visburger, maar dat is dan wel echt luxe, ook een hele goede keuze. Hier kun je op de blog dan ook al een lekkere zalmburger vinden met avocado. Maar oké we gaan nu voor een zelfgemaakte kipburger met hoisin, inderdaad een kipburger met een Aziatische smaak. Geen gepaneerde burger, maar een verse hamburger van kipfilet die je simpel zelf kunt maken en ook nog eens naar eigen smaken met lekkere kruiden. Gewoon in de grillpan, maar tijdens het barbecueseizoen ook op de barbecue kunt grillen met een gebakken eitje. Maken? Hier komt het kipburgerrecept met hoisin en een gebakken eitje.
Ingrediënten kipburger met hoisin voor 2 personen
Ingrediënten voor de kipburger met hoisin
- 2 kaiserbroodjes
- 100 gram kipfilet
- 2 bosuitjes
- stukje komkommer
- snufje gember kruiden
- handje verse koriander
- 2 theelepels olijfolie
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 1 knoflookteentje
- 1 eetlepel paneermeel
- snufje peper en zout naar smaak
- ijsbergsla
Ingrediënten voor de hoisinsaus
- 2 eetlepels hoisin saus
- 1 eetlepel sojasaus
- knoflookteentje
- paar druppeltje sesamolie
- theelepel sesamzaadjes
Ook lekker met hoisin saus is dit recept: Springrolls met rivierkreeftjes en hoisin saus!
Tips voor de bereiding van de kipburger met hoisin
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, hakmolen, hamburgerpers of garneerring van minimaal 9 centimeter groot, lepel, vork, grillpan, koekenpan, mengschaal, spatel
Recept Kipburger met hoisin
Voorbereiding voor de garnering van de kipburgers Aziatische stijl
Als je afbakbroodjes gebruikt zet dan alvast de oven aan en bak de broodjes af, zodat deze straks klaar liggen. Maak de ijsbergsla schoon en leg een paar blaadjes ijsbergsla apart voor de garnering van de burgers. Snijd 1 bosuitje fijn, de komkommer fijn en de koriander fijn voor de garnering. Bewaar dit apart, zodat je het straks klaar hebt staan.
Hoisin sausje maken
Meng de ingrediënten voor de hoisinsaus door elkaar en klop dit met een vorkje door elkaar, totdat het één geheel is. Knijp de knoflook fijn en meng deze door de hoisin saus en meng ook de sesamzaadjes door de hoisinsaus. Bewaar eventueel voor de garnering extra sesamzaadjes.
Kipburgers maken
Snijd de kip in grove stukken. Snijd de bosui en knoflook grof. Hak deze op puls in de hakmolen voor 30 seconde. Schep de kip over naar de schaal. Meng het eiwit, paneermeel, gemberkruiden en snufje peper en zout door de kip. Meng dit alles door elkaar. Schep de kip in de garneerring druk de kip aan met een lepel en maak van de kip twee ronde burgers. Smeer de grillpan in met één theelepel olijfolie doe dit met keukenpapier en verhit de grillpan. Plaats de hamburgers in de grillpan en laat deze rustig grill voor ongeveer 5 minuten. Draai vervolgens de kipburger om en herhaal dit, totdat de kipburger gaar is. Draai de kipburger voorzichtig om met een spatel, zodat deze heel blijft. Bak vervolgens twee eitjes in de koekenpan.
Aziatische kipburger met hoisin bouwen
Snijd de broodjes open. Verdeel een theelepel hoisinsaus over de broodjes. Bedek de broodjes met ijsbergsla. Daar bovenop mogen de kipburgers, hoisinsaus, ijsbergsla, gebakken eitje, druppel hoisinsaus over de eitjes en garneer met koriander, komkommer en bosuitjes. Vervolgens is het tijd om te happen in de kipburgers! Eet smakelijk!
Meer hamburger en barbecuerecepten van Foodblog Foodinista?
Bekijk ook eens de volgende burger en barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Niks boven de echte klassieker een shaslick.
* Of deze burger met vis? Maak een zalmburger met avocado. Het recept gat je hier vinden.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's