
23 jun Uit liefde voor Vietnam kookboek review met eendenborst recept
Het is al weer een aantal jaar terug dat ik samen met Eric door Vietnam reisde. De hele reis kan ik kort samenvatten als indrukwekkend. Vietnam stond op mijn, zoals ze dat zeggen, bucketlist. Eigenlijk alleen, doordat ik Halong Bay wilde zien en meemaken, maar Vietnam is zo veel meer. Ik zal direct zeggen Halong Bay vond ik één van de grootste reis teleurstellingen. Wat ik echte wilde zien in Vietnam stelde mij teleur en waar ik mij door heb laten verrassen in Vietnam vond ik één grote indrukwekkende reis worden. Geweldig, eigenlijk zoals reizen bedoeld is, laat het je overkomen, op de teleurstelling na natuurlijk. Als je ergens natuurlijk zo veel van verwacht dan kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen. Wat was het tegenvallende? Tja Halong Bay was en is prachtig, maar wij hadden twee dagen stortregen en dan is iets idyllisch als Halong Bay al heel snel minder sprookjesachtig en breng je twee dagen binnen op je boot door. Na een tijdje valt er moeilijk doorheen te kijken. Wat er dan wel zo geweldig was? De pure eetcultuur, geweldige smaken, rijstvelden, eindeloze stranden, het historische Hoi An en overweldigende Ho Chi Minh City. Een reis die zo indrukwekkend was dat het best moeilijk was om het allemaal te verwerken. De mooie en mindere schoonheden van het land. Dit lees je ook terug in het persoonlijke kookboek uit Liefde voor Vietnam van Truong, waarin zij haar roerige verleden deelt, waarin zij nog steeds met liefde terugkijkt op het mooie Vietnam. Natuurlijk staat de gevarieerde keuken centraal met al haar smaken, geuren en kleuren. Deelt zij haar verhaal en hoe eten haar helpt om te genieten en terug te denken aan Vietnam, zoals ook het recept voor eendenborst wraps. Gewoon eten met je handen en snacken. Ik maakt dit eendenborst recept uit het persoonlijke kookboek en haar eendenborst recept met five spices is echt heerlijk en perfect op een regenachtige zomerachtige avond.

Eendenborst recept uit Uit liefde voor Vietnam
Ingrediënten
2 eendenborstfilets
1 sjalot
2 teentjes knoflook
2 el verse geraspte gember
1 el zonnebloemolie
2 tl fivespiceskruiden
snuf zeezout
IJsbergsla
Koriander
Munt
Vissaus
Gedroogde rode peper
Limoen
Tips voor de bereiding van de Eendenborst Vietnamese stijl
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Koekenpan, snijplank, mes, kom, schaaltje, plank
Eendenborst recept
Meng in een kom de geperste knoflook, fijngesnipperde sjalot, gember, five spices en de zeezout. Kerf de eendenborst in aan de kant met de huid en kruid ze in, in de kom om en om.
Smeer de pan in met de zonnebloemolie en verhit de koekenpan. Leg de eend direct in de pan op de huid. Laat de pan langzaam heet worden en laat de eend er op de huid 15 minuten in liggen. (de pan begon koud). Vervolgens is de pan heet en is de eend gaan grillen. Draai de eend vervolgens om en laat deze nog 4 minuten grillen op de andere kant als de pan heet is.
Verdeel ondertussen op de schaal de slabladen, muntbladen en koriander. Daarmee maak je slawraps.
Maak met de limoen, peper en visolie vinaigrette. Knijp de limoen uit, meng de visolie er doorheen en de peper.
Snij de eend in dunnen plakjes en verdeel deze over de schaal. Serveer de schaal, laat iedereen de eendenborst wraps zelf rollen en dippen.
Meer over Uit liefde voor Vietnam

Kookboek: Uit liefde voor Vietnam
Auteur: Truong Thi Quyeng
Pagina’s: 190
Recepten: 50
Meer over Uit liefde voor Vietnam: Het kookboek uit liefde voor Vietnam is een persoonlijke smaakreis door Vietnam. In het boek zijn meer dan vijftig recepten opgenomen uit heel Vietnam met een voor Truong persoonlijk verhaal. Ze doen haar denken aan thuis, persoonlijke overwinningen, mooie of minder mooie herinneringen. Zo zien wij de stranden in Vietnam als witte zandstranden en vakantiebestemming en zij als de zwaarste tijd uit haar leven, waar ze het meest hard moest werken in de visserij. Het is boek is een mooi naslagwerk met een extra lading Vietnam wat je wilt hebben als je het land kent of beter wilt leren kennen.
Meer kookboeken tips? Kijk bij de leukste kookboeken op de blog.
Meer blogs met de leukste en nieuwe kookboeken ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Dagmar
Geplaatst op 22:02h, 08 juliHet klinkt als een kookboek met een verhaal en context, en dat geeft denk ik net zoals vissaus -om in Oosterse sferen te blijven- diepte eraan. Lijkt me mooi. En eendeborst met 5 spice dat is een gouden smaakcombinatie. Bedankt voor de kook(boeken)tip!
Foodinista
Geplaatst op 10:37h, 09 juliHoi Dagmar,
Ja, zo beleef ik het kookboek helemaal! Inderdaad net een extra touche en je krijgt een hele andere laag in het gerecht of persoonlijke diepte in een boek.